Reviews en ervaringen van anderen


 • Reviews n.a.v. trainingen rondom Autisme & werk:

  • Review n.a.v. autismetraining voor Ergatis.
  • Review n.a.v. autismetraining voor de UWV. 

   

  Reviews n.a.v. trainingen rondom Autisme & school:


  • Maris College in het kader van de Maris Academy (uitslag evaluaties via de coördinator)

   Welke tops zijn er gegeven?
   – goede opbouw en afwisseling
   – goed om autisme te ‘ervaren’
   – prima gedaan, was erg inspirerend. Blijf doorgaan zo Top!
   – erg praktisch gedaan en prima door collega mee te nemen
   – goed gedaan
   – ervaringsspelletjes waren eyeopener
   – goed, persoonlijke aandacht
   – goed om te ervaren
   – geweldig, moet het zo blijven doen!
   – goed gedaan

  • Het college is goed bevallen!
  • Via het LinkedIn profiel van Jasper kun je diverse recensies lezen.
  • Stof tot nadenken. Top gedaan. Ga vooral door” (n.a.v. Autisme Belevings Circuit voor 103 personen)

  ID College:

  Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat iedereen tijdens en na afloop van een presentatie, zo enthousiast was.
  Zoals ik gisteren al aangaf zal ik op de juiste plek binnen onze organisatie de meerwaarde van de presentatie voor docententeams aangeven.
  Ook heb ik de ervaring gedeeld met collega’s.

  Haagse Hogeschool over het Autisme Belevingscircuit door Ontdek Autisme:

  •            “Dit is niet alleen het erover hebben, maar het ook ervaren en doorvoelen.” Walter Nieuwenhuis, Hogeschooldocent /Teamleider CMD.

  •            “Het heeft mij heel veel eye-openers gegeven. Ze lieten mij onder andere zien wat ik dus doe als docent. We geven sommige studenten, onbedoeld, continu het gevoel van afkeuring. En dat kan niet, want iedereen moet gewoon kunnen zijn wat ie is.” Raoul Notté, Researcher | Centre of Expertise Cyber Security.

  •            “Een autistische cursus voor niet autisten is zoiets als een ‘gewone cursus’ voor autisten” Arie Visser, Docent Information Security Management.

  Ervaringen:

  Moeder n.a.v. Autisme Belevings Chocoladeworkshop:

  De combinatie van laten zien hoe mensen met autisme onduidelijkheid ervaren door geen goede uitleg en instructie en het maken van iets (in ons geval werken met chocola) vonden we erg leuk. Vaak steek je meer op van ervaren dan van alleen maar theorie. En ook al weten we zo langzamerhand al heel wat over overprikkeling doordat we er al een aantal jaren mee te maken hebben en oplossingen moeten zoeken voor onze zoon, een frisse kijk erop door anderen is altijd prettig en daar steek je altijd weer wat van op, doordat een ander er weer anders naar kijkt.
  Cursisten n.a..v de Autisme Belevings Wandeling:
  • Ik vond het zinnig en leuk en de inbreng van Mark was voor mij erg waardevol .
  • Ik vond het bijzonder dat Marc ons de mogelijkheid gaf om ons een beeld te geven van zijn belevingswereld. Fijn dat hij zo open was en ons de mogelijkheid gaf om vragen te stellen. We hebben geleerd over autisme maar ook over de natuur. Een mooie combinatie en gelukkig hadden we goed weer.
  MetaMama | IJskastmoeder | Coacht, schrijft, denkt en spreekt zolang het ouderperspectief centraal staat

  Op de Verwendag voor ouders van een kind met autisme organiseerde Jasper een laagdrempelige ‘inloop-workshop’ met het Autisme Belevings Circuit die enthousiast ontvangen werd. “Zeer handig en leuk, volgend jaar alsjeblieft langer!” stond er op het evaluatieformulier. In de ongedwongen sfeer die Jasper creëert vatten mensen moed om iets nieuws en spannends uit te proberen waarbij ze door hem geholpen worden de opgedane ervaring te verbinden met kennis van autisme. Ervaringsleren is bij Jasper zo in goede handen.

  branche-onafhankelijk netwerk van professionals

  Jasper participeert vol op in het Zwolse netwerk van mensen die professioneel betrokken zijn op autisme. Hij is een ondernemer die gelooft in samenwerking en die daar in de praktijk ook vorm aangeeft. Jasper verkreeg maart 2012 het certificaat ZPOké Autisme.
  Zijn passie is om mensen met autisme te begrijpen en die kennis over te brengen naar anderen, waarmee hij uiteindelijk streeft naar een autismevriendeljker Nederland. Hij verwacht en hoopt dat het voor de meeste anderen ook vriendelijker wordt.

  Anja Smink EMU Verpleegkundige

  Tijdens de autisme week heeft Jasper op 2 April bij AIC-Hoofddorp het ABC-circuit gepresenteerd. Dit was zeer succesvol! We hebben veel positieve reacties ontvangen van de vele ouders en professionals die het ABC-circuit gevolgd hebben.
  “Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel”. Wij zijn Jasper dankbaar voor het begrip dat hij velen heeft kunnen bijbrengen!

  Herma Spoolder Mantelzorgconsulent bij Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg

  Jasper Kok, bedankt voor de goede samenwerking op 9 december tijdens het ABC circuit, georganiseerd voor ouders van kinderen met autisme door Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Het is aan te bevelen om het ABC circuit te volgen. Door het circuit te doorlopen ervaart u hoe mensen met autisme de dagelijkse dingen beleven en u krijgt inzicht in wat belangrijk is in de communicatie naar mensen met autisme. Jasper, je zet je specialisme over autisme in, waar mensen iets mee kunnen bij persoonlijke vragen rondom hun kind.

  regio directeur Noord at Stichting Orthopedagogisch Centrum De Ambelt

  Jasper is een enthousiaste ondernemer die werkt vanuit een duidelijke vraaggerichte visie. Jasper ondersteunt jongeren en is daarin vraag gestuurd. Het is niet voor niets dat veel Ambelt ouders kiezen voor deze vorm van begeleidng en ondersteuning.

  Eigenaar, coach en begeleider

  Jasper heb ik leren kennen als een creatieve ondernemer die het belang van zijn cliënten en team ziet. Hij speelt in op wat nodig is om goede kwaliteit van zorg te bieden en toont zich betrokken bij zijn cliënten. Vraaggericht en persoonlijk!
  Als collega is Jasper een warme en hartelijke persoon die open staat voor ideeën van anderen. Als leidinggevende zoekt hij naar talent bij zijn teamleden en weet dit te benutten.

  Coördinerend verpleegkundige bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

  Jasper ondersteunt vanuit vakkennis en daadwerkelijke interesse in jongere en de bijbehorende ouder(s) op een persoonlijke manier met aandacht voor details. Hij is laagdrempelig, neemt de tijd voor een goed gesprek, stemt de zorgvraag af binnen de mogelijkheden van de organisatie, staat open voor feedback en doet er wat mee! Een integer, betrouwbaar persoon aan wie ik mijn kinderen in vol vertrouwen toevertrouw.

  accounthouder/clustercoordinator Informatie Management at Provincie Flevoland

  Dankzij Jasper heeft mijn zoon Hylke met goed resultaat zijn HAVO met NT en NG profiel gehaald. Jasper heeft de structuur en het overzicht geboden dat wij niet konden bieden. Hylke is nu derde jaars student technische informatica en gaat proberen om in Enschede biomechanica te studeren! Een kind met ASS!

   


 • Ontdek autisme

   

  recensie Inge Kleinjan

  Aanbeveling van Inge, klik op de foto.