Reviews en ervaringen van anderen


 • Reviews n.a.v. trainingen rondom Autisme & werk:

  • Review n.a.v. autismetraining voor Ergatis.
  • Review n.a.v. autismetraining voor de UWV. 

  Reviews n.a.v. trainingen rondom Autisme & school:


  • Maris College in het kader van de Maris Academy (uitslag evaluaties via de coördinator)

   Welke tops zijn er gegeven?
   – goede opbouw en afwisseling
   – goed om autisme te ‘ervaren’
   – prima gedaan, was erg inspirerend. Blijf doorgaan zo Top!
   – erg praktisch gedaan en prima door collega mee te nemen
   – goed gedaan
   – ervaringsspelletjes waren eyeopener
   – goed, persoonlijke aandacht
   – goed om te ervaren
   – geweldig, moet het zo blijven doen!
   – goed gedaan

  • Het college is goed bevallen!

  • Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat iedereen tijdens en na afloop van een presentatie, zo enthousiast was.
   Zoals ik gisteren al aangaf zal ik op de juiste plek binnen onze organisatie de meerwaarde van de presentatie voor docententeams aangeven.
   Ook heb ik de ervaring gedeeld met collega’s.

    

   •         
   “Dit is niet alleen het erover hebben, maar het ook ervaren en doorvoelen.” Walter Nieuwenhuis, Hogeschooldocent /Teamleider CMD.

   •            “Het heeft mij heel veel eye-openers gegeven. Ze lieten mij onder andere zien wat ik dus doe als docent. We geven sommige studenten, onbedoeld, continu het gevoel van afkeuring. En dat kan niet, want iedereen moet gewoon kunnen zijn wat ie is.” Raoul Notté, Researcher | Centre of Expertise Cyber Security.

   •            “Een autistische cursus voor niet autisten is zoiets als een ‘gewone cursus’ voor autisten” Arie Visser, Docent Information Security Management.


  • Onze samenwerking met de studenten met autisme gaat goed en ik merk dat de collega’s die de training hebben gevolgd beter weten hoe ze iemand kunnen begeleiden (Liesbeth van Gaalen).

  Reviews n.a.v. presentaties voor naasten

  • Stof tot nadenken. Top gedaan. Ga vooral door” (n.a.v. Autisme Belevings Circuit voor 103 personen )
  •  Anja Smink: EMU Verpleegkundige:
   Tijdens de autisme week heeft Jasper op 2 April bij AIC-Hoofddorp het ABC-circuit gepresenteerd. Dit was zeer succesvol! We hebben veel positieve reacties ontvangen van de vele ouders en professionals die het ABC-circuit gevolgd hebben.
   “Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel”. Wij zijn Jasper dankbaar voor het begrip dat hij velen heeft kunnen bijbrengen!
  • Janneke van Bockel Janneke van Bockel (MetaMama, IJskastmoeder, coacht, schrijft, denkt en spreekt zolang het ouderperspectief centraal staat).
   Op de Verwendag voor ouders van een kind met autisme organiseerde Jasper een laagdrempelige ‘inloop-workshop’ met het Autisme Belevings Circuit die enthousiast ontvangen werd. “Zeer handig en leuk, volgend jaar alsjeblieft langer!” stond er op het evaluatieformulier. In de ongedwongen sfeer die Jasper creëert vatten mensen moed om iets nieuws en spannends uit te proberen waarbij ze door hem geholpen worden de opgedane ervaring te verbinden met kennis van autisme. Ervaringsleren is bij Jasper zo in goede handen.

  Reviews n.a.v. coaching door Jasper:

  • MatriXcoaching: Wajong verliest zijn negatieve klank n.a.v. coaching.
  • MatriXcoaching: Van chaos in je hoofd, naar een prachtig bloemenveld!
  • Anoniem:
   Ontdek Autisme heeft een Balansmeter gemaakt waardoor ik & anderen kunnen communiceren over  (alertheids)fases. Super handig!

   GEEN SLECHTE DAG?

   Na een groene dag -zoals gisteren- komt er echt altijd een dag waarop mijn functioneren er heel anders uitziet.

   Ik noemde die dagen altijd Rood, en slecht.

   Daardoor, door de woorden waarmee ik die dagen benoemde, werden ze nog slechter. Ik gaf mijzelf daarmee een extra (negatief) oordeel.

   Rood zijn namelijk slechte dagen waarop er geen land te bezeilen valt en ik ben dan echt niet tevreden en blij.

   Door de kennis over mijn leven en mijn leven met autisme in het bijzonder, kan ik inmiddels wat dimensies ervaren of -door anderen- laten ondertitelen. Er komt meer en meer nuance. Mijn leven wordt kleurrijker. Ik krijg meer gedragsopties. Dit gaat echt niet vanzelf of zomaar, besef dat wel.

   Vandaag voel ik mij niet slecht. Ik ben blauw.

   Blauw is voor mij: ik heb een goede, groene dag gehad. Ik mag nu deze groene en goede dag een plek gaan geven. Daar heb ik gedrag voor nodig. Niet iedereen begrijpt dat. Maar dat is niet slecht. Dat is nu nodig. Dus laat mij maar in mijn niet-communicerende, zoemende en flapperende wereld. 

   Op die manier geniet ik ook van een niet-groene dag, die helemaal niet zo slecht is.  

  • recensie Inge Kleinjan

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  • Anneke SpijkerAnneke Spijker: accounthouder/clustercoordinator Informatie Management at Provincie Flevoland

   Dankzij Jasper heeft mijn zoon Hylke met goed resultaat zijn HAVO met NT en NG profiel gehaald. Jasper heeft de structuur en het overzicht geboden dat wij niet konden bieden. Hylke is nu derde jaars student technische informatica en gaat proberen om in Enschede biomechanica te studeren! Een kind met ASS!

  Overige reviews:

  • Via het LinkedIn profiel van Jasper  & via de openbare website www.watvindik.nl kun je diverse recensies lezen.
  • Moeder n.a.v. Autisme Belevings Chocoladeworkshop:
   De combinatie van laten zien hoe mensen met autisme onduidelijkheid ervaren door geen goede uitleg en instructie en het maken van iets (in ons geval werken met chocola) vonden we erg leuk. Vaak steek je meer op van ervaren dan van alleen maar theorie. En ook al weten we zo langzamerhand al heel wat over overprikkeling doordat we er al een aantal jaren mee te maken hebben en oplossingen moeten zoeken voor onze zoon, een frisse kijk erop door anderen is altijd prettig en daar steek je altijd weer wat van op, doordat een ander er weer anders naar kijkt.
   Cursisten n.a..v de Autisme Belevings Wandeling:
   • Ik vond het zinnig en leuk en de inbreng van Mark was voor mij erg waardevol .
   • Ik vond het bijzonder dat Marc ons de mogelijkheid gaf om ons een beeld te geven van zijn belevingswereld. Fijn dat hij zo open was en ons de mogelijkheid gaf om vragen te stellen. We hebben geleerd over autisme maar ook over de natuur. Een mooie combinatie en gelukkig hadden we goed weer.

 • Ontdek autisme