Lezing: Autisme in persoonlijke relaties

  • Jasper Kok-Roosjen

 • Lezing op 6 april; persoonlijke relaties

  Hanneke Poelmans, Jasper Wagteveld en Jasper Kok-Roosjen behandelen tijdens deze lezing verschillende facetten van prikkelverwerking bij autisme in persoonlijke relaties.

Programma 6 april

De eerste week van april staat traditioneel in het teken van autisme. In het verlengde hiervan organiseert Ontdek Autisme een interactieve avond rondom het thema van deze Autismeweek: prikkelverwerking.
Jasper Kok-Roosjen zal een korte theoretische inleiding verzorgen. Vervolgens zullen Hanneke Poelmans en Jasper Wagteveld hun persoonlijke verhaal delen rondom ‘leven met autisme’. De onderwerpen (partner-, vrienden-, familie) relaties, seksualiteit, opvoeding, eenzaamheid en middelengebruik zullen hierbij onder meer aan bod komen. Jasper Kok-Roosjen zal afsluiten met enkele praktische tips en handvatten, waarbij ook een naslagwerk voor meer informatie wordt uitgedeeld.
Tijden:
19.00-19.30 Aanmelding met koffie en thee.
19.30-20.00 Opening met kort voorstellen en theoretische introductie
20.00-21.15 Ervaringsverhalen van Hanneke Poelmans en Jasper Wagteveld, in interactie met deelnemers
21.15-21.30 Afronding, met tips en handvatten
21.30-22.00 Napraten onder genot van een drankje
Totale tijdsinvestering lezing 3 uur.
Voor wie is deze lezing?

Voor wie is deze lezing?

 • Ontdek Autisme biedt praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundige sprekers en trainers. We richten ons op deelnemers, die zich graag op verschillende manieren willen verdiepen.
 • Het programma is zowel geschikt voor mensen die professioneel met autisme bezig zijn als ouders /verzorgers en mensen met autisme zelf.
 • Om teleurstelling te voorkomen; onze lezingen en trainingen zijn niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie.
 • Bij twijfel mag je altijd bellen tijdens kantooruren en mailen voor overleg.
Investering

Investering

Tarief: 25 euro per deelnemer.

De lezing is inclusief:
• Koffie, water, thee, lekkernij en een drankje.
• Een naslagwerk met enkele behandelde modellen tijdens de lezing.
• Ontdek Autisme is als CRKBO instelling vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Sprekers

Sprekers

Sprekers deze avond zijn;

 • Jasper Kok-Roosjen; Oprichter van Ontdek Autisme, verbinder en trainer. 
 • Hanneke Poelmans, werkzaam als communicatieprofessional in de geestelijke gezondheidszorg en daarnaast als zelfstandig tekstschrijver. Hanneke is sinds 2019 gediagnosticeerd met autisme en is moeder van een zoon (8) met autisme.
 • Jasper Wagteveld; is als ervaringsdeskundige werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, landelijk ambassadeur van de Nederlandse
  Vereniging Autisme & sinds 1994 in het bezit van een autisme diagnose.
Trainingen & lezingen op maat

Training & lezingen op maat

We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen en lezingen. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016 hebben Jasper en Marian een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen. Het is een hele mooie en praktische tool om in te zetten.
Claudette Nouris – Landelijk Coördinator Mama Vita

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog niveau: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Meld je aan via onze webshop-partner Eventix

De onderstaande activiteiten worden uitgevoerd door Ontdek Autisme op verschillende plekken in Nederland en zijn geplaatst op volgorde van uitvoeringsdatum. Kernwoorden van de activiteit van deze pagina: Lezing – ZWOLLE – 6 april. 

Tip:
Het is mogelijke meerdere activiteiten tegelijkertijd aan te schaffen met behulp van de navigatieknoppen. Je ticket en je bon (factuur) kun je na aanschaf downloaden via speciale download-buttons in de toegezonden mail.