Lezing: Autisme, prikkelverwerking en persoonlijke relaties

  • Jasper Kok-Roosjen

 • Online lezing

  Hanneke Poelmans, Jasper Wagteveld en Jasper Kok-Roosjen behandelen tijdens deze lezing verschillende facetten die kunnen spelen op het gebied van autisme, persoonlijke relaties en prikkelverwerking.

“In mijn optiek is autisme een serieuze handicap, maar wel een serieuze handicap met mogelijkheden.”

Jasper Wagteveld

Ga naar de shop

Beschrijving van het programma:
Na je aanmelding krijg je de e-learning toegestuurd. Een uitgebreide introductie e-learning met diverse facetten rondom autisme.
Bij aanvang van de lezing zal Jasper Kok-Roosjen een korte theoretische inleiding verzorgen rondom autisme en prikkelverwerking. Vervolgens zullen Hanneke Poelmans en Jasper Wagteveld hun persoonlijke verhaal delen rondom ‘leven met autisme’. De onderwerpen (partner-, vrienden-, familie) relaties, seksualiteit, opvoeding, eenzaamheid en middelengebruik zullen hierbij onder meer aan bod komen. Jasper Kok-Roosjen zal afsluiten met enkele praktische tips en handvatten.

Ontstaansgeschiedenis en aanvraag incompany

Momenteel plannen we zelf geen nieuwe data aan, maar bieden de lezing enkel als incompany lezing. Degene die hiervoor worden uitgenodigd kunnen zich via een speciale link aanmelden.
Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.  We komen graag (digitaal) langs voor voor een lezing op maat.
 
Programma

Programma

Tijden van het programma:
19.00-19.300 Inloggen en wachten in de digitale spreekkamer van Zoom
19.30-20.00 Opening met kort voorstellen en theoretische introductie
20.00-21.30 Ervaringsverhalen van Hanneke Poelmans en Jasper Wagteveld, in interactie met deelnemers
21.30-22.00 Afronding, met tips en handvatten die aansluiten op de verhalen
Totale tijdsinvestering lezing ±2,5 uur.
Voor wie is deze lezing?

Voor wie is deze lezing?

 • Ontdek Autisme biedt praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundige sprekers en trainers. We richten ons op deelnemers, die zich graag op verschillende manieren willen verdiepen.
 • Het programma is zowel geschikt voor mensen die professioneel met autisme bezig zijn als naasten en mensen met autisme zelf.
 • Onze lezingen en trainingen zijn niet geschikt als een vervanging van pscyho-educatie. Wij bieden antwoorden tijdens een webinar waarmee je ver kunt, maar de oplossing vraag om maatwerk.
Investering

Investering

Deze lezing bieden we vanaf €57,50 per deelnemer.
Bij incompany-lezingen gelden uiteraard andere tarieven.

De lezing is inclusief:
• Toegang en een persoonlijk account voor onze e-learning van 16 deelnemers.
• Ontdek Autisme is als CRKBO instelling vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Sprekers

Sprekers

 • Jasper Kok-Roosjen; Oprichter van Ontdek Autisme, verbinder en trainer. 
 • Hanneke Poelmans, werkzaam als zelfstandig communicatieprofessional. Hanneke is sinds 2019 gediagnosticeerd met autisme en is moeder van een zoon (8) met autisme.
 • Jasper Wagteveld; is als ervaringsdeskundige werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, landelijk ambassadeur van de Nederlandse
  Vereniging Autisme & sinds 1994 in het bezit van een autisme diagnose.
Trainingen & lezingen op maat

Training & lezingen op maat

We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen en lezingen. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016 hebben Jasper en Marian een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen. Het is een hele mooie en praktische tool om in te zetten.
Claudette Nouris – Landelijk Coördinator Mama Vita

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog niveau: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Meld je aan via onze webshop-partner Eventix

Heb je interesse in deze lezing voor je eigen team, gemeente of organisatie? Klik dan op deze link, of bel ons op 06 47 37 47 73 voor vragen.

Tip:

 • Na je aanschaf kun je je ticket en je bon (factuur) downloaden via de speciale download-buttons in de toegezonden mail.