‘Ontdek Autisme’ in een notendop

 

 

Een prikkelende titel, nietwaar?!
Op deze pagina vindt je de visie, missie en werkwijze van de organisatie Ontdek Autisme in het kort verwoord.

Zoeken naar rust en balans

Interne rust en balans. In zekere zin zoeken we hier allemaal naar. Voor mensen met autisme betekent dit soms een grote uitdaging. Zij hebben een andere onzichtbare informatie- en prikkelverwerking.

Hierdoor werken algemene tips niet altijd. Wat bij de een werkt, kan averechts werken bij de ander. De gevolgen van autisme variëren per persoon gedurende de dag, context en het leven. Er is hierdoor behoefte aan maatwerk. Bij ieder individu, per situatie en levensfase.

 

Kloof tussen mensen mét en zonder autisme

Autisme is de verzamelnaam voor gedragskenmerken. Zelfs met behulp van een diagnose is het vaak nog onduidelijk wat dit inhoudt voor de persoon zelf. Mensen zoeken naar betekenisverlening en stellen vragen.

Het thema autisme leeft. Mensen doen hun best om autisme beter te leren begrijpen. Helaas voelen mensen met en zonder autisme zich onderling niet altijd begrepen. Daardoor ervaren zij onbedoeld alsnog een kloof. Met de kennis van Ontdek Autisme kan dit gelukkig ook anders.

 

De kloof leren overbruggen

Wanneer je een ander beter begrijpt, zijn we beter in staat ons aan adviezen en plannen te houden. Ieder persoon komt uit een unieke situatie en heeft een andere wens wat betreft scholing.

Het diverse totaalaanbod biedt kennis op maat voor de startende professional en de gevorderde specialist. Bepaalde onderdelen zijn geschikt voor mensen met autisme en/of hun naasten.

 

Verdieping en nuance

Er zijn geen pasklare antwoorden. Dus we ondersteunen je met modellen, tips, inzichten vanuit de praktijk en wetenschap. Zodat je tot maatwerkoplossingen komt en de kloof samen overbrugt.

We bieden verbindende inzichten tussen gedrag en de onzichtbare andere prikkel- en informatieverwerking. Tegelijkertijd brengen we de nuance aan, want ieder persoon is uniek.

 

Veiligheid en acceptatie.

Veilig en geaccepteerd voelen. Voor ieder mens essentieel om zich optimaal te ontwikkelen. Bij veel mensen met autisme is dit gevoel minder vanzelfsprekend. Ontdek de inzichten wat er voor nodig is om stress & stagnatie te voorkomen. Zoals de noodzaak van basisveiligheid en het gevoel dat je mag zijn wie je bent.

 

Geloven in ontwikkeling

Mensen met autisme kunnen zich prima ontwikkelen. Maar wel in een veilige situatie, in hun eigen tempo en in een eigen volgorde. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in. Dat was tot voor kort wel anders, blijkt alleen al uit dit filmpje van Zjos Dekker. Laten we zorgvuldig omgaan met elkaar en goed kijken wie de persoon is achter het gedrag.

 

Maatwerk trainingen en advies!

Wij bieden diverse praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundigen. Vergroot je kennis aan de hand van theorie en ervaringsverhalen. Afgewisseld met doe-activiteiten, reflectie en samenwerking.

Aansluitend op presentaties bieden wij een aansluitende e-learning aan. Speciaal voor mensen die op zoek zijn naar verdieping. Tevens zijn er modules waarmee een individu zelf aan de slag kan. Dus zonder tussenkomst van live-bijeenkomst.

Voor diverse doelgroepen bieden we maatwerk. Bijvoorbeeld voor het onderwijsde werkomgeving, de dienstverleningzorg of groepen ouders en/of naasten. We sluiten altijd aan bij de specifieke leerwensen.

 

Wat zeggen anderen?

Sinds de oprichting van Ontdek Autisme hebben we veel mensen mogen verwelkomen. De opdrachtgevers zijn zeer divers. Van basisscholen tot universiteit, van kleine lokale werkgevers tot grote zorginstellingen. Maar bijvoorbeeld ook de politie en naasten van mensen met autisme.

Lees wie zij zijn en over hun ervaringen via watvindik.nlFacebookGoogle. Of op onze eigen pagina Ontdekautisme.nl/reviews. Daarnaast vind je nog veel meer reviews op de LinkedIn-pagina van oprichter Jasper Kok.