Aanvraag incompany + doelgroepen

Wij zijn er voor deelnemers met interesse vanuit…

de privé situatie (mensen met autisme en naasten)

Ontdek Autisme geeft trainingen en lezingen aan mensen met autisme en naasten. We werken hierbij altijd samen met ervaringsdeskundigen. Ons doel is om meer inzicht in autisme te geven en meer begrip voor elkaar te krijgen. We bieden inzicht in de verbindende eigenschappen en brengen tegelijkertijd de nuance aan, want ieder persoon is anders en heeft hierdoor zijn/haar unieke prikkel- en informatieverwerking, wensen, kwetsbaarheden en talenten.

de zorg en hulpverlening

Heb je als zorgprofessional, wijkteam-medewerker, of mantelzorger  te maken met mensen met autisme? Zou je je inlevingsvermogen, inzicht en vaardigheden willen optimaliseren? Vanuit Ontdek Autisme bieden wij trainingen met een open-inschrijving en incompany.  We vergroten je inzicht en verdiepen je kennis op het gebied van autisme. Sluit je aan als individuele professional, of vraag via deze link om een incompany training voor het gehele team.

de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking is er spraken van een verminderd adaptief vermogen die de noodzaak vergroot van rust, basisveiligheid, autismevriendelijke communicatie, een aangepaste omgeving en een blijvende specifieke ondersteuning vergroten. Wij bieden inzicht en handvatten aan naasten en professionals, om adequaat aan te sluiten, de situatie te stabiliseren, eventuele (gedrags)problemen te verminderen en participatiemogelijkheden van mensen met autisme en een verstandelijke beperking te vergroten. We hopen binnenkort ook jouw team, organisatie of groep te voorzien van de nieuwste inzichten. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

de werkomgeving

Heb je als professional te maken met mensen met autisme op het gebied van werk?  Denk je dat het contact beter zou kunnen? Zou je graag gebruik willen maken van kwaliteiten en talenten, die mensen met autisme te bieden kunnen hebben? Jouw begripvolle houding is de optimale start voor een effectieve samenwerking. Aanvullend bieden wij praktische handvatten en aanvullende kennis over de onzichtbare andere informatie- en prikkelverwerking. Zo vind je (weer) balans op de werkvloer.

het onderwijs

Autisme komt veel voor. In veel klassen zitten één of meer leerlingen met, al dan niet gediagnosticeerde, autisme. Zij zijn een goede graadmeter voor hoe passend het onderwijs is. Juist bij deze leerlingen werkt standaard aanpak vrijwel nooit en is maatwerk cruciaal. Voor leerlingen met autisme kan dat maatwerk het verschil uitmaken tussen een succesvolle schoolloopbaan, ver onder niveau functioneren en zelfs uitvallen. Bij maatwerk valt dus veel winst te behalen, maar hoe biedt je maatwerk en waar moet je rekening mee houden?

de dienstverlening en overheid

Autisme komt veel voor in onze samenleving. Als beleidsmaker, bestuurder, ondersteuner, arbeidsadviseur, arboarts, dienstverlener of overheidsfunctionaris  kom je regelmatig mensen tegen met gedragstrekken, waarbij je aan autisme zou kunnen denken. Mensen met autisme hebben een andere informatie- en prikkelverwerking, waardoor er kans is op een kloof tussen hen en de samenleving. Hoe zorg je ervoor dat je ook met hen in contact blijft, en dat ze mee kunnen blijven doen in onze samenleving?