Dagtrainingen

 • Praktische informatie

  Met behulp van onderstaande modules krijg je meer grip op balans bij autisme. Kies het thema  die aansluit bij horen bij jouw doelen en interesse. Iedere module is opgebouwd uit een E-learning en een groepsbijeenkomst. Ze zijn geschikt voor mensen met autisme, naasten en professionals. Stapsgewijs krijg je de antwoorden op jouw vragen en ontdek je praktische tips toe te passen die invloed hebben op de interne rust.  

“Leerzaam, mooie koppeling naar de praktijk, herkenbaar en bruikbaar, concreet, afwisselend en waardevol om verhalen van ervaringsdeskundigen te horen.”

Marieke Verlee - Orthopedagoog stichting Pim (VG)

Aanbod:

Voor wie zijn deze trainingen?

Voor wie zijn deze trainingen?

 • De trainingen zijn in eerste instantie bedoeld voor professionals met interesse vanuit de dienstverlening, de overheid, het onderwijs, de zorg en de werkomgeving. Uiteraard zijn particuliere deelnemers ook welkom. 
 • De aanvullende E-learning geeft mogelijkheden voor een basisprogramma vanaf MBO-niveau. Na ieder onderwerp in het basisprogramma, bieden we via een uitklap-venster de mogelijkheid om te verdiepen met aanvullende voorbeelden en (wetenschappelijke) onderbouwing.
 • Je mag ons altijd bellen, mailen voor persoonlijke vragen.
Voorbereiding

Voorbereiding voor een training

Voorafgaand aan iedere training sturen we je de bijbehorende E-learning toe, zodat we kunnen starten van een gezamenlijk kennis-niveau.

Programma & studietijd

Programma – dagtraining + studietijd

 • 08.45-09.00 inloop
 • 09.00-10.30 deel 1
 • 10.30-10.45 pauze
 • 10.45-12.15 deel 2
 • 12.15- 13.00 lunchpauze
 • 13.00-14.30 deel 3
 • 14.30-14.45  pauze
 • 14.45 -16.00 deel 4
 • 16.00-16.30 mogelijkheid voor individuele vragen

Ter voorbereiding verdiepen de deelnemers zich in de theorie via de  E-learning (tijdsinvestering 2,25  uur).
Totale studietijd per trainingsdag = 8 uur

Investering

Investering

 • Per deelnemer berekenen we 150 euro, inclusief uitgebreide lunch, koffie en thee, aanvullende E-learning, reader met visuele ondersteuning als naslagwerk, certificaat met accreditaties SKJ, Registerplein &.
 • Bij de online training vervalt de lunch en bieden we een alternatief met een uur individuele ondersteuning via beeldbellen voor jouw vragen.
 • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.
Corona

Reserveer jouw plek met een gerust hart

Wij vinden uw en onze gezondheid belangrijk. Wij bieden u daarom in deze onzekere en onvoorspelbare tijd, onze corona-garantie: de zekerheid van deelname aan onze trainingen, lezingen, webinars, evenementen en workshops wanneer deze door de corona niet door kan gaan. 

 • Als je door het Coronavirus zelf of door de RIVM-maatregelen niet kunt deelnemen aan een van onze presentaties, dan behoud je deelnamebewijs zijn waarde, mits je dit tijdig bij ons meldt.
 • Dus of je nou verkouden bent of in quarantaine moet, jouw deelnamebewijs behoud zijn waarde.
 • Om als individuele deelnemer in aanmerking te komen voor deze garantie, moet je je voorafgaand aan de presentatie afmelden via info@ontdekautisme.nl o.v.v. #corona-garantie. We verzetten de presentatie dan gratis naar een andere datum.
 • Uiteraard mag je ook een vervanger sturen.
 • Ook wanneer wij de presentatie niet door kunnen laten gaan – bv. omdat een trainer in quarantaine moet of omdat de RIVM-maatregelen ervoor zorgen dat we de presentatie niet meer op locatie morgen geven – behoud je deelnamebewijs zijn waarde en verschuiven we de datum of regelen we een alternatieve online-presentatie. Ter compensatie bieden we de deelnemers op dat moment extra individuele tijd voor vragen of een extra E-learning. Als je dat niet wilt, kun je de presentatie gratis verzetten naar een ander tijdstip. Ook hiervoor moet je je voorafgaand aan de presentatie afmelden via info@ontdekautisme.nl o.v.v. #corona-garantie.
 • Voor organisaties, bedrijven, instellingen en andere groepen zoeken we samen naar nieuwe data wanneer een in-company presentatie voor de groep niet kan doorgaan door de RIVM-maatregelen.
 • Bovenstaande is een korte samenvatting van onze Algemene voorwaarden.

Voor vragen en opmerkingen zijn wij rechtstreeks bereikbaar via onderstaand mailadres. Ik zal je vragen persoonlijk beantwoorden.

We houden het Corona-beleid van de RIVM nauwlettend in de gaten en verwerken deze in onze voorzorgsmaatregelen.  Mocht er iets veranderen wat nog niet op de website staat, dan kunt u ervan uitgaan dat we er alles aan doen om ons beleid er zo spoedig mogelijk op aan te passen. Indien je ondersteuning wenst als persoon met autisme, naaste of professional kun je hier meer lezen over onze en de landelijke mogelijkheden. 

Zorg voor elkaar, blijf gezond en tot ziens! 

Met vriendelijke groet, 
Jasper Kok-Roosjen 
info@ontdekautisme.nl
Oprichter, eigenaar en trainer bij Ontdek Autisme
Incompany - training op maat

Incompany – training op maat

Bij de open inschrijving bieden we antwoorden en verschillende voorbeelden voor deelnemers met interesse vanuit de dienstverlening, het onderwijs, de zorg, het werk en/of de thuis-situatie. Indien een module wordt afgenomen als incompany zullen we de training volledig aan laten sluiten bij de leervraag en thema. We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen.Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, groep, vereniging, school, instelling, werkgever of organisatie kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Deze training heeft er voor gezorgd dat mijn inzichten en kennis behoorlijk zijn vergroot. Jasper is een bevlogen trainer met veel ervaring. En dat merk je deze dag goed. De inzet van ervaringsdeskundigen was een waardevolle aanvulling op het programma. Kortom: dit is een aanrader voor iedereen die snel en op een prettige ontspannen manier kennis en inzichten met betrekking tot autisme wil opdoen.
Harald – Leerkracht basisonderwijs

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog nivo: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

De basistraining heb ik ervaren als een zeer waardevolle training, zowel als professional en zeker ook als ouder. De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten). De autismewandeling is een ervaring die zeer veel indruk op mij gemaakt heeft en die ik iedereen die met autisme te maken heeft heel warm kan aanbevelen.
Marlou HeskesCoördinator – HBO Fontys

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Aanmelden via onze webshop-partner Eventix (ticket + factuur ontvang je per email)

Factuur declareren bij je werkgever?
Interesse in een incompany training?

 


Foto’s

 • Jasper Kok-Roosjen Trainer Ontdek Autisme

  Jasper Kok-Roosjen

 • Marian Bruijnzeels ondersteunt de theorie met ervaringsverhalen.

 • Deze foto is gemaakt tijdens de Belevingswandeling, die we kunnen toevoegen aan de Basistraining. Klik op de foto voor het gehele artikel: Je hebt meer aan begrip, dan aan een extra zorgverlener.

Geaccrediteerd en geldend als bewijs voor professionalisering door: