Comorbiditeit

 • Praktische informatie over de training

  ✓ Kennis over comorbiditeit bij autisme (raakvlakken met andere diagnoses en kwetsbaarheden)
  ✓ Handvatten, tips en mogelijkheden tot ontwikkelingen.
  ✓ Interactieve training: luisteren, ervaren, ontdekken en oefenen
  ✓ Aanvullende reader & online-training
  ✓ In samenwerking met ervaringsdeskundigen
  ✓ Voor professionals, naasten en mensen met autisme


Plaats

Datum

Locatie

Bijzonderheden

Eindhoven vrij 20 september Rachelsmolen 1
Zwolle vrij 27 september Dr Stolteweg 72
Rotterdam vrij 4 oktober Antony Duyklaan 5-7

Aanmelden

Meld je onderaan deze pagina aan via de webshop.

Training op maat

Wil je de training samen met collega’s, verenigingsleden of een andere groep volgen? We kunnen het programma aanpassen op je wensen, doelgroep en locatie naar jouw keuze. Klik hier om een training op maat aan te vragen.

Inhoud

Autisme heeft raakvlakken met andere diagnoses en kwetsbaarheden. Hier wordt steeds meer over bekend en betrokkenen zijn zich steeds bewuster dat niet alles te verklaren valt uit autisme. Soms komen er tegelijkertijd twee diagnoses bij één persoon voor; we noemen dit ook wel ‘comorbiditeit’. Soms kan gedrag voortkomen uit twee verschillende diagnoses, zodat het moeilijk te bepalen is welke diagnose wat veroorzaakt. Dit noemt men ook wel een differentiaal diagnose. Al die verschillende diagnoses levert soms verwarring op; wat komt waar vandaan, wat heeft invloed op elkaar en hoe, sluit het een het ander niet uit?

Tijdens deze korte masterclass zullen we je informeren over de overeenkomsten en verschillen tussen aangrenzende diagnoses. We gaan hier kort in op alle genoemde aangrenzende diagnoses en kwetsbaarheden. We zullen verdieping aanbrengen op het vlak van de meest voorkomende symptomen, zoals angst, trauma en ADHD en op de minder bekende aangrenzende gebieden zoals lichamelijke problemen. We geloven in ontwikkelingsmogelijkheden en inspireren hierin. Alhoewel ook de wetenschap nog lang niet uitgeleerd is, inspireren we je graag verder. We zijn ons ervan bewust, dat ook wij niet alles weten. En tegelijkertijd willen naar aanleiding van onze missie de nieuwste kennis met je delen, je informeren, inspireren met antwoorden op je vragen en handvatten bieden voor meer levenskwaliteit van mensen mét autisme.

Structuur van de dagen:

De trainingsdag duurt van 9 tot 16 uur. Ter voorbereiding op de training krijg je toegang tot onze voorbereidende online training. Het is de bedoeling dat je deze uitgebreid doorneemt.

Reviews

Deze training brengen we nieuw voor het open publiek. Tijdens incompany trainingen hebben we al veel informatie gedeeld en nu is het tijd om de kennis te delen met particulieren en professionals via open-inschrijving.  We hebben nog geen reviews, maar wat ons betreft geldt voor deze 3 data; niet goed, geld terug.

Wil je een kijkje nemen bij de reviews over andere trainingen, dan nodigen we je uit om te klikken op de volgende link: Reviews van de training Prikkelverwerking. 

Investering

Ontdek Autisme hanteert verschillende tarieven voor professionals en particulieren. Hiermee willen we de training zo laagdrempelig mogelijk houden en bereikbaar voor iedereen.

 • Tarief professionals: 150  euro per deelnemer, inclusief uitgebreide lunch, koffie en thee, gratis aanvullende online training, naslagwerk en certificaat met accreditaties.
 • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Accreditatie

We vagen accreditatie aan bij Registerplein, SKJ, V&VN en Registerleraar.

Aanmelden

Factuur declareren?

Meld je hier aan voor 20 september in Eindhoven


Meld je hier aan voor 27 september in Zwolle


Meld je hier aan voor 4 oktober in RotterdamDe trainers


 • Jasper Kok-Roosjen
  Trainer, autismecoach, Sensory Profil-opsteller • Bruijnzeels lezing Ontdek Autisme

  Marian Bruijnzeels
  Autisme-expert, ervaringsdeskundige

 • [/one_third]