Autisme Belevingscircuit

 • Samenvatting training

  Wil je je inzicht in autisme vergroten? Volg het Autisme Belevingscircuit bij Ontdek Autisme. In één dagdeel ervaar je wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet, en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen en leidt tot autismevriendelijke tips.

  Het Autisme Belevingscircuit is geschikt voor professionals uit de zorg en onderwijs, het bedrijfsleven, wijkteams, bestuursleden, verenigingen en ouderinitiatieven en naasten. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer. Voorafgaand krijg je toegang tot de online voorbereidende training.


Plaats

Datum

Tijd

Locatie

Bijzonderheden

Eindhoven 06-11-2018 18.30-21.30 Rachelsmolen 1, 5612 MA I.s.m. Fontys
Nog voldoende ruimte voor deelnemers *
Zwolle 13-11-2018 19:00-22:00 Dr. Stolteweg 72, 8025 AZ Deze presentatie is vol. *
Leusden 22-01-2019 18.30-21.30 Hoefijzer 18, Leusden I.s.m. Futurum Begeleid Wonen
Nog voldoende ruimte voor deelnemers *

*  = In verband met een aantal traject-trainingen die wij bieden aan enkele organisaties, hebben we op korte termijn geen tijd voor nieuwe open inschrijving trainingen.
Om de kwaliteit te bewaken, focussen we ons momenteel op incompany trainingen.
Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Aanmelden

Autisme-belevingscircuit

 • Hoe wordt het Autisme Belevingscircuit uitgevoerd?

  Voorafgaand krijgen de deelnemers een inlogcode voor onze online voorbereidende training; een interessante mix van informatie en vragen, die het bewustzijn rondom autisme vergroot.

  Tijdens de training ervaren de deelnemers welke impact autisme kan hebben op het dagelijks functioneren.  We werken samen met ervaringsdeskundige trainers, die met eigen voorbeelden komen en overtuigend hun verhaal brengen.
  We verdiepen de theorie aan de hand van onze presentatie. We spelen in op het groepsproces en bieden de opdrachten van het belevingscircuit aan. Het hele proces wordt vaak als verrassend ervaren en maakt de deelnemers bewuster van de werking van hun eigen brein, zintuigen, gedachten en gedrag. Vervolgens maken we de verbinding naar autisme en volgt er stapsgewijs meer inzicht in de impact van autisme.
  De autismevriendelijke tips aan het einde van de presentatie worden meestal als logisch ervaren en de volgende dag enthousiast toegepast.

  Autismevriendelijker worden

  Elke opdracht in het circuit geeft een indruk van hoe mensen met autisme de wereld ervaren. Het circuit laat zien hoe lastig het is als je omgeving niet aansluit bij je eigen manier van denken. Wij koppelen jouw ervaringen tijdens het Circuit aan theoretische invalshoeken. Met voorbeelden van onze ervaringsdeskundige trainer brengen we dat terug naar de praktijk van alledag. Daarbij geven we tips hoe jij autismevriendelijker kunt zijn.

  Het Autisme Belevingscircuit door Ontdek Autisme

  Het Autisme Belevingscircuit is ontwikkeld door het Belgische Autisme Centraal. De ervaring die je opdoet tijdens het circuit koppelen we aan theorieën over autisme. Elke training wordt gegeven door een trainer die gecertificeerd is in het Autisme Belevingscircuit door Autisme Centraal. De gecertificeerde trainer wordt ondersteund door een ervaringsdeskundige trainer, een persoon met autisme die uit eigen ervaring de meest treffende voorbeelden deelt.

  Het programma

  • kwartier voor aanvang bent u welkom in te lopen
  • start training
  • na 1,5 uur; korte pauze van 15 minuten
  • 3 uur na de start is het einde (uitreiking certificaten professionals)
  • informele mogelijkheid tot napraten tot 15 minuten

  Ter voorbereiding verdiepen de deelnemers zich in de theorie via deze link. Professionals doen dit in verband met hun accreditatie.
  Achteraf mogen de deelnemers hun opgekomen vragen mailen aan de trainers, die binnen een week worden beantwoord.

  Tarieven voor de training

  Ontdek Autisme hanteert verschillende tarieven voor professionals en particulieren. Hiermee willen we de training zo laagdrempelig mogelijk houden en bereikbaar voor iedereen.

  • Tarief professionals: 65 euro per deelnemer, inclusief koffie en thee, reader en certificaat met accreditaties.
  • Tarief particulieren: 45 euro per deelnemer, inclusief koffie en thee, reader exclusief certificaat.
   (gebruik bij aanmelding de kortingsbon-code: Belevingscircuit-particulier)
  • Tarief minderjarig kind: 35 per kind, inclusief thee, water en reader, exclusief certificaat.
   (gebruik bij aanmelding de kortingsbon-code: ABC-minderjarig-begeleid )

  Wanneer je een kortingsbon-code gebruikt, kun je alleen via Ideal betalen. Professionals kunnen ook betalen op basis van een factuur. Het bedrag is vrijgesteld van btw, want Ontdek Autisme staat vermeld als Kort Beroepsonderwijs in het CRKBO register.

  Accreditaties

  Het bijbehorende certificaat voor het Belevingscircuit biedt accreditatie voor SKJ (4,5 punten), Registerleraar (2 punten).
  Vanaf 19 juni 2018 bieden we accreditatie bij alle alle Registerplein geregistreerde beroepsgroepen (cliënt-ondersteuners, sociaal juridisch dienstverleners, aandachtsfunctionarissen, GGZ-Agogen, GHO, maatschappelijk werk, sociaal agogen en sociaal werkers).

  Reviews

  Geaccrediteerd en geldend als bewijs voor professionalisering door: