Presentaties, ervaringen en reviews

Week van de toegangkelijkheid

Vandaag mochten Leonie en Jasper wederom een enerverende workshop geven aan een zeer diverse groep van naasten en professionals in Aalsmeer. De oefeningen van het Autisme Belevingscircuit zelf symboliseren de impact van autisme en de bijbehorende voorbeelden van onze ervaringsdeskundige Leonie werden zeer op prijs gesteld. Ze kreeg ook dit keer weer de complimenten en aanmoedigingen om vooral door te gaan!

Naasten & professionals in Aalsmeer

Vandaag mochten Leonie en Jasper wederom een enerverende workshop geven aan een zeer diverse groep van naasten en professionals in Aalsmeer. De oefeningen van het Autisme Belevingscircuit zelf symboliseren de impact van autisme en de bijbehorende voorbeelden van onze ervaringsdeskundige Leonie werden zeer op prijs gesteld. Ze kreeg ook dit keer weer de complimenten en aanmoedigingen om vooral door te gaan!

[EN] International bank in London

We are excited after our presentation for an international bank in London last Monday. Initially we were going to run an autism experience circuit, but over time the request evolved to: increase the understanding of all neurotypes. With this wider perspective, we’ve replaced some exercises. Moreover, we opted for a format with more interaction. For example, our participants interviewed each other using a questionnaire. This gave mutual insights directly leading to more understanding.

ICT docenten Windesheim

“Met meer dan honderd docenten HBO-ICT van Windesheim hebben we het Autisme Belevingscircuit van Ontdek Autisme gedaan. We deden dit gedurende een ochtend tijdens onze studie tweedaagse. De reacties na afloop waren unaniem positief. ‘Dit was de beste invulling van een tweedaagse ooit,’ zeiden veel docenten. Daar was ik het helemaal mee eens. Hieronder probeer ik uit te leggen waarom…”

Humankind

Jasper en Monique hebben een interactieve lezing gegeven bij Humankind over kinderen met autisme in de kinderopvang. De groep was enthousiast en voelde zich geïnspireerd om zich nog meer te verdiepen in autisme. Ter plekke werden er direct afspraken gemaakt voor een vervolg. Het was een inspirerende middag met een leuke, actieve groep mensen!

Philadelphia

Met passie en enthousiasme verzorgden Leonie, Marian en Jasper de training autisme, prikkelverwerking en een verstandelijke beperking voor Philadelphia.

“Wat een mooi concept met Leonie en Marian. Mooi team!”

“Interessant en leerzaam. Veel voorbeelden uit de praktijk en ervaringsdeskundigen”

Reviews 2021

“Een feest van begrijpen en handvaten.”

Aanbevelingen op LinkedIn

“Deze man geeft een fantastische training/nascholing over autisme. Niet de DSM-diagnose, maar de trekken. Die iedereen in meer of mindere mate natuurlijk heeft…. Hoe gaan we daar me om? Een aanrader!”

“De basis training autisme raad ik iedereen aan die meer wil leren over de belevingswereld en informatieverwerking van mensen met autisme. Dankzij praktijkvoorbeelden, ervaringsdeskundigen en leuke opdrachten wordt hier op een mooie manier aandacht aan besteed.”

Autisme & School

“Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat iedereen tijdens en na afloop van een presentatie, zo enthousiast was…”

“Het college is goed bevallen!”

“Geweldig, moet het zo blijven doen!”

“Ervaringsspelletjes waren eyeopener”

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

De enthousiaste deelnemers hebben foto’s gemaakt en delen deze om ook jou te inspireren!

“Het was een eyeopener!”

“Ik heb nu zelf ervaren wat er nodig is bij stress.”

“Ik kijk uit naar de bijbehorende e-learning.”

Reviews 2020

“Het verrassende van deze middag vond ik dat je ervaart zonder dat je dit meteen in de gaten hebt. Het maakt heel voelbaar waar mensen met autisme tegenaan lopen. Hoe creatief ben je zelf nog als je teveel op structuur leunt? Hoe reageer je als je opeens na moet denken over iets wat je normaal gesproken op de automatische piloot doet? De trainers leggen goed uit wat je eigenlijk ervaart. Het draait echt om bewustwording. De trainers delen ook persoonlijke ervaringen en dat is krachtig…”

“Leerzame online training gehad. De training was goed te volgen. Ook regelmatig werden er pauzes ingelast. Ik heb de online training als prettig ervaren. Zeker een aanrader.”

Sherpa

“Mooie bijeenkomst gehad over de beleving van autisme. Met prachtige tekeningen van een ervaringsdeskundige. Bedankt Jasper Kok-Roosjen!”

[EN] Autism Experience Circuit

“Jasper offered our international group of students a powerful workshop about autism. It really helps to understand the challenges that people with autism may face and also what their strengths can be. Jasper is a terrific workshopleader and his colleagues, who are all experience experts, give an interesting addition by talking about their own experiences with autism.”

Reviews 2019

“Vorige week een zeer interessante training gehad met ons team waarin we onder andere het belevingscircuit mochten ervaren. Het heeft ons geholpen meer van autisme te leren en te begrijpen. Een deel van ons team gaat in februari het vervolg doen bij de training prikkelverwerking. We zijn benieuwd!”

“Leerzame middag die stof tot nadenken geeft.”

Ontdek SAMEN Autisme-dag 2018

“Het was een heel leerzame dag over autisme. Aanrader voor iedereen die met mensen met autisme werkt of samenleeft en voor autisten zelf.”

“Weer veel nieuwe inzichten gekregen en veel bij geleerd. Het is dan ook zeker een aanrader voor anderen die ook binnen het werkveld werkzaam zijn. Ik verheug mij nu al op volgend jaar en ben benieuwd naar de workshops die er dan zullen zijn. Het enige wat ik echt jammer vond was dat je maar drie workshops/presentaties kon volgen (keuzestress). Er was zo veel wat boeiend was. Nogmaals bedankt voor de fantastische organisatie.”

Reviews 2018

“Jasper heeft een groep VMBO studenten, samen met twee ervaringsdeskundigen, op een zeer prettige, enthousiaste, veilige en toegankelijke manier laten ervaren hoe het is om autisme te hebben. Écht een aanrader voor iedereen die hier op welke manier dan ook mee te maken heeft.”

“Dit was een dag! Heel inspirerend en zo goed in elkaar gezet. Ik raakte er de dagen erop niet over uit gepraat!! De dag was opgebouwd vanuit theorie, naar eigen ervaring en een circuit was er opgezet om echt te beleven hoe t zou kunnen zijn met autisme. Ze waren betrokken bij de deelnemers en dachten heel gebalanceerd en op maat bij ieder persoonlijk mee. Een goede sfeer! En zeer professioneel. Dit vraagt naar meer!!”

Autisme & Werk

“Jasper heeft in mei 2016 bij het UWV in Doetinchem een Autisme Belevings Circuit gegeven voor de daar werken Arbeidsdeskundigen en de Verzekeringsartsen. Naast dat het een hele gezellige middag was, was het ook een erg leerzame middag onder de kundige leiding van Jasper Kok – Roosjen en Marc Beek als ervaringsdeskundige. Er werden veel vragen gesteld en met enthousiasme meegedaan aan de verschillende opdrachten.

Voor mijn collegae was het een eye-opener, terwijl zij toch ook vaak op het spreekuur te maken hebben met mensen met autisme…”

Scout-In

De doeners van de scouting waren razend enthousiast over de training die gegeven werd door Leonie, Marc en Jasper. Hieronder volgen een aantal foto’s van de geslaagde training bij Scout-In, scouting Nederland.

Autisme Belevings Chocoladeworkshop & Wandeling

“De combinatie van laten zien hoe mensen met autisme onduidelijkheid ervaren door geen goede uitleg en instructie en het maken van iets (in ons geval werken met chocola) vonden we erg leuk. Vaak steek je meer op van ervaren dan van alleen maar theorie. En ook al weten we zo langzamerhand al heel wat over overprikkeling doordat we er al een aantal jaren mee te maken hebben en oplossingen moeten zoeken voor onze zoon, een frisse kijk erop door anderen is altijd prettig en daar steek je altijd weer wat van op, doordat een ander er weer anders naar kijkt.”

Reviews 2017

“Het was een hele interessante en leerzame ochtend, ik heb erg goede reacties terug gehoord van collega’s! De wandeling door ons gebouw was echt een eye-opener en ook de oefeningen waren erg leuk om te doen. Ook de terugkoppeling achteraf over de oefeningen was erg verhelderend! Bedankt!”

“Gisteren heb ik het Autisme Belevingscircuit bijgewoond. Een absolute aanrader. Doordat er ruimte is voor interactie tussen de presentator en het publiek ontstaat er verwarring. Deze verwarring zorgt ervoor dat je leert te begrijpen waar het tijdens de dagelijkse communicatie (tussen jou en een persoon met autisme) mis gaat.”

Coaching door Jasper

“…Jasper is als auticoach ingezet voor Bauke maar ook voor ons autisme gezin.
Bauke heeft al zoveel positieve stappen gemaakt door de 1 op 1 gesprekken met Jasper.
Bauke heeft geleerd weer buiten te spelen, (zelfvertrouwen gekregen en angsten overwonnen) zelfredzaamheid (veters strikken, huiswerk maken) Inzicht over zijn autisme dmv de ijsberg en de Brain Blocks uitleg. Hierdoor weet hij hoe zijn hoofd en lichaam reageert…

Reviews 2016

“Een uitermate leerzame middag. Collegae reageerden met ‘beste training sinds jaren’. Heeft veel nieuwe of hernieuwde inzichten gegeven.”

“Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016 hebben Jasper en Marianne een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen…

“Wat een fantastische avond hebben mijn dochter en ik beleefd. Ondanks dat ik werk met jongeren met ASS en zelf een zoon met ASS heb, heeft dit mij veel meer inzicht gegeven in hoe het in het hoofd van een autist werkt. Jasper bedankt.”

Presentaties voor naasten

“Op de Verwendag voor ouders van een kind met autisme organiseerde Jasper een laagdrempelige ‘inloop-workshop’ met het Autisme Belevings Circuit die enthousiast ontvangen werd. ‘Zeer handig en leuk, volgend jaar alsjeblieft langer!’ stond er op het evaluatieformulier. In de ongedwongen sfeer die Jasper creëert vatten mensen moed om iets nieuws en spannends uit te proberen waarbij ze door hem geholpen worden de opgedane ervaring te verbinden met kennis van autisme. Ervaringsleren is bij Jasper zo in goede handen.”

Reviews 2015

“Een must voor zorg professionals. Deskundige uitleg door Jasper en een zeer vriendelijke ontvangst. De combinatie met collega trainer en ervaring deskundige maakt het speciaal. Aanrader!”

“Het is plezierig samenwerken met Jasper. Op de studiedag voor ouders van een kind met autisme werd helder dat ook al heb je dagelijks met autisme te maken er nog een heleboel te beleven en te leren valt.”