Ons team van trainers en ervaringsdeskundigen

Jasper Kok

Ik ben een vader van 2 geweldig lieve dochters. Ik ben graag actief met mijn gezin, vrienden, tennis, hardlopen en mijn grote passie skiën. Voor mijn werk doe ik niets liever dan wat ik nu doe; coachen en trainen op het gebied van autisme. Mensen omschrijven mij als inlevend, doortastend en als positieve denker, die ontwikkelingsmogelijkheden ziet en ik denk dat dat klopt.

Ik ben de oprichter van Ontdek Autisme, verbinder en trainer. Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden en eventuele vastgestelde ‘diagnose’.

Marian Bruijnzeels

Marian Bruijnzeels; gehuwde moeder, heeft jarenlange werkervaring op HBO niveau en heeft autisme. Hoewel de diagnose pas op latere leeftijd werd gesteld, is haar autistische manier van denken altijd aanwezig en merkbaar geweest. Marian neemt u in haar lezingen en presentaties graag mee in de wereld van autisme.

Voor Ontdek Autisme heeft ze een belangrijk deel op zich genomen rondom het opzetten van het Autismekompas en alle andere modellen van Ontdek Autisme.

Marc Beek

Marc Beek (54, getrouwd, vader) is publieksvoorlichter van beroep bij Aut of the Blue, is vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten op de Veluwe, waar hij woont. En heeft op 48-jarige leeftijd de diagnose autisme gekregen. Na zijn diagnose kon hij de hobbels in zijn leven eerder zien aankomen en beter samen vermijden. Marc vertelt daar graag over op een verhalende manier in de natuur tijdens een Autisme belevingswandeling.

Leonie Bouwman

Leonie is een ervaringsdeskundige, met veel kennis van zaken rondom prikkelverwerking en autisme. Als ervaringsdeskundige vertelt ze levendig over haar eigen proces, biedt praktische oplossingen en geeft een unieke kijk op mogelijke onderliggende oorzaken. Een waardevolle aanvulling voor de deelnemers en ons als collega’s.

“Ik geef deze trainingen als ervaringsdeskundige bij Ontdek Autisme omdat ik één boodschap heb die ik perse wil overdragen; geef niet op.”

Cor Jongejeugd

Cor Jongejeugd is data-analyst en autisme-ambassadeur bij de ABN-AMRO, actief verbonden aan de Nederlandse autisme-ambassade en betrokken bij onze incompany trainingen voor de informatietechnologie. Hij heeft heldere voorbeelden en deelt deze graag.

Jasper Wagteveld

Jasper Wagteveld heeft inmiddels 27 jaar een autisme diagnose. In deze 27 jaar heeft hij een waaier aan therapieën en benaderingen meegemaakt. Deze ervaringen, samen met de overtuiging dat de beeldvorming over autisme eerlijker moet in Nederland, hebben Jasper geïnspireerd tot het ontwikkelen van een eigen workshop: Autist in real life: ‘In 90 minuten interactief met elkaar in gesprek over autisme, soms met een lach, soms met een traan maar altijd eerlijk!’

Annette van den Bos

Annette van den Bos is een zeer ervaren trainer en docent. Ze heeft zelf ook autisme. Met haar krachtige visie en vaardigheden staat ze naast haar parttime job als docent klaar voor ons als adviseur en trainer.

Trainingen voor het onderwijs bieden we graag aan in samenwerking met Annette, vanwege haar heldere, concrete en toepasselijke voorbeelden. Annette is gecertificeerd voor het geven van het Autisme Belevingscircuit en is hierbij een kei in het organiseren ervan, aansluiten op de groepen en het overzicht houden.

Bertold Bijkerk

“Ik heb autisme, adhd en ben hoogbegaafd. Deze bijzondere combinatie zorgde ervoor dat ik op mijn vakgebied als data analist bij de bank kan analyseren zoals bijna niemand anders ze kan. Tegelijkertijd heb ik wel enorme uitdagingen in het sociale verkeer.”

Bertold heeft in zijn jaren diverse diagnoses gekregen waarbij er misdiagnostiek was. Daarnaast was er regelmatig misinterpretatie van gedrag en / of hulpvraag. De bijbehorende behandelingen waren nooit helemaal passend met met schadelijke gevolgen voor Bertold.

Jorn van der Veen

Jorn vertelt als ervaringsdeskundige graag diverse voorbeelden vanuit zijn studietijd in Wageningen en Rotterdam. Zijn voorbeelden zijn hierbij divers, met voorbeelden van zijn bezoek aan popconcerten tot aan zijn studie van het ‘Tropisch Landgebruik’ en ‘Internationaal Business and Management Studies’. Van zijn kijk op de sociale wereld, tot aan zijn huidige werkzame leven bij Binnenlandse Zaken.

Pepijn Gansevles

Pepijn is een veelzijdig zelfstandige en heeft zijn bedrijfje Niet Normaal genoemd. We zijn blij met zijn ondersteuning want hij biedt op meerdere manieren een bijdrage aan Ontdek Autisme. Hij is altijd paraat om mee te denken. Als filmtechnicus is hij nooit te beroerd om ons te ondersteunen voor digitale vragen. Hiernaast is hij vrijwel onmisbaar met zijn ervaringsverhalen, die zeker gehoord moeten worden door onze deelnemers.

Monique de Clerck

Ik ben Monique de Clerck en ik ben een pedagoog. Ik ben recent moeder geworden en woon samen met mijn man, dochtertje en twee hondjes in ons gezellige huisje. Af en toe komt ons logeerpleegkind ons een weekend of vakantieweekje vergezellen. Verder ben ik een creatieveling, dol op dieren (behalve spinnen en wespen) en een grote fan van Disney.

“Durf anders te zijn en te denken, je bent goed zoals je bent!”

Henri Mandemaker

Henri Mandemaker, NVA-ambassadeur op het gebied van ‘Autisme en werk’. Hij kreeg zijn autisme diagnose op zijn 38e. Henri streeft naar een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin mensen met autisme kunnen deelnemen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hiervoor moet de wet- en regelgeving autismevriendelijker worden, zodat mensen met autisme eerlijke en rechtvaardige kansen krijgen.

Larissa Lussenburg

Larissa is een creatieve dame. Ze kreeg de diagnose MCDD op haar 10e, dit is een vorm van autisme. Door de vroege diagnose heeft ze veel over zichzelf geleerd en kon hierdoor de passende hulp vinden die ze nodig had.

“Ik denk dat ik een totaal ander mens zou zijn geweest als ik geen autisme had. Ik zou geen Larissa zijn. Het zit verweven in wie ik ben”

Mirjam Dijks

Mirjam Dijks is ambassadeur voor Bultersmekke Assistancedogs. Als kind heeft ze zich altijd ‘anders’ gevoeld en kon altijd goed met dieren opschieten. Ze heeft een autismebegeleidehond genaamd Lindy, die veel voor haar betekent. Met behulp van Lindy kan Mirjam beter omgaan met prikkels en was ze zelfs weer in staat om een opleiding te gaan volgen.

Kijk verder dan de diagnose, we zijn allemaal mensen die normaal behandeld willen worden. Ik BEN Mirjam en ik HEB autisme.