Webinar: Balansmeter

 • Webinar over de Balansmeter:

  Een concrete webinar waardoor je de fases van de Balansmeter leert herkennen, zodat je pro-actiever kan inzetten naar meer evenwicht tussen in- en ontspanning.

Leerzaam, mooie koppeling naar de praktijk, herkenbaar en bruikbaar, concreet, afwisselend en waardevol om verhalen van ervaringsdeskundigen te horen.

Marieke Verlee - Orthopedagoog stichting Pim (VG)

Ga naar de shop

Wat houdt dit webinar over de ‘Balansmeter’ in?

Dit webinar is een concrete presentatie, waarbij je de Balansmeter ontdekt. De deelnemer krijgt stap voor stap meer grip op het denken, voelen, doen en willen bij mensen met autisme.

Tijdens de workshop gaan we in op de vier fasen groen, oranje, rood en blauw en de tussenliggende overgangsfasen. We starten bij de deelnemers zelf, want als je meer bewustzijn en inzicht hebt op je eigen prikkelverwerking kun je met bewuster aansluiten bij de ander. Hierna maken we de verbinding met mogelijke overeenkomsten en verschillen bij (andere) mensen met autisme.
Aan de hand van deze training ontdek je:

 • Praktische tips voor het beïnvloeden van het welzijn en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Je leert het verschil tussen ondersteunende en belemmerende alertheidsfases in verschillende contexten. Zo leer je bewuster om te gaan met mogelijkheden en belemmeringen.
 • Meer handvatten voor het herkennen van een verstoorde prikkelverwerking zoals bij onder- en overprikkeling. En inzicht in het proces naar deze alertheidsfases, zodat je pro-actiever kan inzetten op meer innerlijke rust en balans.

Beschrijving van het programma:
Na je aanmelding krijg je onze introductie e-learning toegestuurd. Dit is een uitgebreide introductie e-learning met diverse facetten rondom autisme. Hiernaast sturen we je vooraf een uitnodiging voor de meeting via Zoom.

Bij aanvang van het webinar zal Jasper Kok-Roosjen een korte theoretische inleiding verzorgen rondom de Balansmeter met aanvulling van voorbeelden van zijn ervaringsdeskundige trainer(s). Aan het einde van de avond behandelen we voorbeelden en vragen van de deelnemers.
Jasper Kok-Roosjen zal afsluiten met enkele praktische tips en handvatten.

Programma

Programma

 • Na je aanmelding, ontvang je een bevestiging voor het webinar en de uitnodiging voor de e-learning.
 • De e-learning vraagt ongeveer 2,5 uur voorbereiding.
 • Een dag voorafgaand aan het webinar ontvang je de link naar het webinar.
 • Dag van het webinar:

  19.15-19.30 Inloggen en wachten in de digitale spreekkamer van Zoom

  19.30-20.00 Opening met kort voorstellen en theoretische introductie
  20.00-21.30 Ervaringsverhalen van ervaringsdeskundigen, in interactie met deelnemers

  21.30-22.00 Afronding, met tips en handvatten die aansluiten op de verhalen
  Totale tijdsinvestering webinar ±2,5 uur.
Voor wie is dit webinar?

Voor wie is dit webinar?

 • Mensen met autisme, naasten en professionals uit het  onderwijs, dagbesteding, werkomgeving en de vrije tijd;
 • die zich met een open en nieuwsgierige houding willen verdiepen;
 • de grip op de alertheidsfases en bijbehorende levenskwaliteit willen vergroten.

Bijzonderheden:

 • De e-learning is geschreven op MBO niveau.
  Aanvullend kun je je vrijblijvend verdiepen met extra voorbeelden, verdiepende informatie en (wetenschappelijke) bronnen.
 • Onze groepspresentaties zijn niet geschikt als een vervanging van  pscyho-educatie.
  Wij bieden antwoorden tijdens een webinar waarmee je ver kunt, maar dé oplossing voor het individu met autisme vraagt om maatwerk.
Investering

Investering

Dit webinar bieden we aan voor €25 per deelnemer.

Het webinar is inclusief:
• Toegang en een persoonlijk account voor onze e-learning.
• Ontdek Autisme is als CRKBO instelling vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Sprekers

Sprekers (lees verder via ontdekautisme.nl/overons)

 • Jasper Kok-Roosjen: Oprichter van Ontdek Autisme, verbinder en trainer. 
 • De ervaringsdeskundige(n) zijn op dit moment nog onbekend.
Trainingen & lezingen op maat

Training & lezingen op maat

We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen en lezingen. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016 hebben Jasper en Marian een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen. Het is een hele mooie en praktische tool om in te zetten.
Claudette Nouris – Landelijk Coördinator Mama Vita

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog niveau: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Meld je aan via onze webshop-partner Eventix

Tip:

 • Na je aanschaf kun je je ticket en je bon (factuur) downloaden via de speciale download-buttons in de toegezonden mail.