(online) dagtraining: Autismekompas

 • Dagtraining Autismekompas:

  Autisme kan in allerlei gewone, dagelijkse situaties leiden tot misverstanden en onbegrepen gedrag. Reageren op het gedrag zal doorgaans hierom niet leiden tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Met het Autismekompas krijg je een hulpmiddel om gedrag en gevoelens in een context te plaatsen en om te begrijpen wat je in die situaties kunt doen. Het Autismekompas leidt tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen.

  Deze losstaande training maakt onderdeel uit van ons Kort Beroepsonderwijs rondom het thema ‘Balans vinden bij autisme’.

“Nu snap ik dat het een grote chaos is in het hoofd van deze cliënt”

“Aha, zo kunnen we haar helpen”,

Ouder, schrijver en onderzoeker Jacqueline Dalinghaus schreef over het 'werk'-proces van het Autismekompas

Ga naar de shop

Vergroot de ontwikkelingsmogelijkheden.

Met behulp van het Autismekompas ben je in staat om een ander uit te leggen dat onbegrepen gedrag vaak het gevolg is van een onzichtbare oorzaak. Je kunt met behulp van het Autismekompas een eerste vooronderzoek doen, zodat je de eerste, voorzichtige hypothese kunt stellen rondom de oorzaken van het gedrag. Zo kun je concreter zelf ondersteuning bieden, of onderbouwen waarom je behandeling of begeleiding aanvraagt.

Het Autismekompas is geen ‘handleiding’ voor mensen met autisme. Het kompas onderkent dat er verschillende visies zijn op wat autisme is, en ook op de manier waarop je ermee om kunt gaan. Dat leidt tot meerdere (handelings-)mogelijkheden per situatie.

Praktische informatie over de training

Voorafgaand aan deze trainingsdag krijg je toegang tot de E-learning (tijdsinvestering 2,25 uur), waarmee je je voorbereid. De tijdsduur hiervan is afhankelijk van jouw voorkennis en je persoonlijke situatie  en zal ook iets korter of sneller kunnen zijn. We starten met een theoretisch gedeelte over het kompas waarna je intensief aan de slag gaat met het toepassen. Aan de hand van deze bewerking gaan we in subgroepen aan de slag en zorgen voor nieuwe inzichten in jouw casus. Stap voor stap ervaar je nieuwe mogelijkheden, die je kunt inzetten bij jouw vragen van nu en van de toekomst.

De doelgroep

Deze dagtraining is zowel voor professionals als particulieren. We gaan ervan uit dat je uitgebreid bekend bent met de thema’s en verklaringsmodellen, die beschreven staan op het kompas. Deze termen lichten we uiteraard toe in de aanvullende E-learning, maar indien je merkt dat veel termen uit de onderstaande afbeelding je onbekend voorkomen, dan adviseren we je eerst aan te sluiten bij onze andere trainingen.

 

Investering

 • Per deelnemer berekenen we 150 euro, inclusief aanvullende E-learning, reader en certificaat met accreditaties SKJ &.
 • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Bijzonderheden live training:

 • Bij de live training is dit bedrag inclusief een uitgebreide lunch, fruit, koffie en thee.
 • Maximaal 12 deelnemers bij een open inschrijving.

Bijzonderheden online training:

 • Bij de online training is dit bedrag inclusief het toezenden van de materialen en een
  extra individuele online afspraak van een uur, waarbij we een eerste stap zetten om de
  aangeleerde kennis toe te passen in je eigen situatie
 • Bij deze trainingsvorm hanteren we een kleinere groep; maximaal 8 beeldschermen.
 • Bij de online training bieden we je de mogelijkheid om 1 huisgenoot gratis mee te laten doen, mits je voldoet aan de volgende voorwaarden;
  – je zit samen achter 1 beeldscherm en bent beiden goed zichtbaar via dezelfde camera;
  – je bereidt je allebei voor aan de hand van de E-learning;
  – je doet beiden mee actief mee aan de hele dagtraining, inclusief de opdrachten,
  interactieve momenten en het groepsproces;
  – wanneer je samen deelneemt accepteer je dat je slechts 1 E-learning en coachingsgesprek ontvangt. Ook sturen we de benodigde materialen slechts 1 keer toe.

Voor wie is deze dagtraining?

 • We richten ons op deelnemers, die zich graag op verschillende manieren willen verdiepen. We bieden praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundige trainers, met afwisseling tussen doen, luisteren, reflectie en praktische tips.
  De aanvullende E-learning geeft mogelijkheden voor een basisprogramma op MBO-niveau. De informatie wordt interessant aangebracht, zodat die interessant is voor het merendeel van de volgers. Na ieder onderwerp in het basisprogramma, bieden we via een uitklap-venster de mogelijkheid om te verdiepen met aanvullende voorbeelden en (wetenschappelijke) onderbouwing.
 • Onze trainingen zijn niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie, hiervoor is maatwerk nodig.

Aanmelden via onze webshop-partner Eventix (ticket + factuur ontvang je per email)

Factuur declareren bij je werkgever?
Interesse in een incompany training?

 

 

Trainers:

 • Bruijnzeels lezing Ontdek Autisme

 •