Autismekompas

  • Praktische informatie over de training

    De training Autisme en prikkelverwerking duurt van 09.30 uur tot 12.30 uur. Ter voorbereiding op de training krijg je informatie toegestuurd, met onder meer een paar voorbereidende vragen en wat leeswerk.


Plaats

Datum

Locatie

De Bilt 08-09-2018 Weltevreden 4a, 3731 AL

Aanmelden

Factuur declareren?


Informatie

 

Dagdeeltraining – Autismekompas
Ontwikkelingsmogelijkheden vergroten met deze verdiepende module.

Autisme kan in allerlei gewone, dagelijkse situaties leiden tot misverstanden en onbegrepen gedrag. Reageren op het gedrag heeft niet altijd invloed op de oorzaak, dus dat zal doorgaans niet leiden tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Met het Autismekompas krijg je een hulpmiddel om gedrag en gevoelens in een context te plaatsen en om te begrijpen wat je in die situaties kunt doen. Het Autismekompas leidt hierom geregeld tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen, zodat iemand weer verder kan met zijn/haar ontwikkeling.

Voorafgaand aan deze dagdeeltraining krijg je een uitgebreid document opgestuurd, waarmee je deze module gaat voorbereiden. In het document worden diverse termen toegelicht, staan literatuurverwijzingen en vind je de vragen, die gebruikt worden bij het invullen van het kompas. De voorbereidingstijd is afhankelijk van jouw voorkennis en jouw bijkomende vragen en zal zo’n 2 tot 3 uur duren. Vragen over het proces kun je al vooraf stellen aan Marian en Jasper, via info@ontdekautisme.nl, zodat je verder geholpen wordt als je even vastloopt.

kompas

Met behulp van het Autismekompas ben je in staat om een ander uit te leggen dat onbegrepen gedrag vaak het gevolg is van een onzichtbare oorzaak. Je kunt met behulp van het Autismekompas een eerste vooronderzoek doen, zodat je de eerste, voorzichtige hypothese kunt stellen rondom de oorzaken van het gedrag. Zo kun je concreter zelf ondersteuning bieden, of onderbouwen waarom je behandeling of begeleiding aanvraagt.

Inhoud van dit dagdeel
We starten met een kort theoretisch gedeelte over het kompas en binnen een uur ga je intensief aan de slag met toepassen van het Autismekompas op jouw casus en op het vinden van de antwoorden op jouw vraagstukken.

Aan de hand van deze bewerking gaan we in subgroepen aan de slag en zorgen voor nieuwe inzichten in jouw casus. Stap voor stap ervaar je nieuwe handelingsstappen, die je kunt inzetten bij jouw casus. We sluiten plenair af.

Het Autismekompas is geen ‘handleiding’ voor mensen met autisme. Het kompas onderkent dat er verschillende visies zijn op wat autisme is, en ook op de manier waarop je ermee om kunt gaan. Dat leidt tot meerdere (handelings-)mogelijkheden per situatie.

De doelgroep

Deze masterclass is zowel voor professionals als particulieren. We gaan ervan uit dat je uitgebreid bekend bent met de thema’s en verklaringsmodellen, die beschreven staan op het kompas. Wij leggen unieke verbindingen, zodat jij weer verder kunt als professional of goed geïnformeerde particulier.

Als je nog onvoldoende kennis hebt van de thema’s en verklaringsmodellen, die in deze masterclass bekend worden verondersteld, raden wij aan eerst onze Basistraining te volgen.

Praktische informatie over de training

De training Autisme en prikkelverwerking duurt van 09.30 uur tot 12.30 uur. Ter voorbereiding op de training krijg je informatie toegestuurd, met onder meer een paar voorbereidende vragen en wat leeswerk.

Investering

Tarief voor professionals en particulieren:

€95 voor professionals, inclusief certificaat.
€65 voor particulieren, gebruik hierbij de kortingscode: Particulier-kompas
De training is inclusief:

Koffie, water, thee.
Passend naslagwerk voor het Autismekompas.
Opmerkingen:

Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.
Wanneer je de kortingscode gebruikt, kun je alleen via Ideal betalen. Professionals kunnen ook betalen op basis van een factuur.
Sommige zorgverzekeringen vergoeden de kosten van de cursussen van Ontdek Autisme. Dit kan bijvoorbeeld als er sprake is van psycho-educatie voor ouders en partners van, en/of voor een persoon met autisme. Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Accreditatie

De training is niet als dagdeel geaccrediteerd.
Volg je naast deze training tevens de Basistraining, dan krijg je accreditatie voor Registerleraar (8 registratie-uren) en SKJeugd (8 accreditatiepunten). Bij aanmelding voor 1 van beider dagen is er enkel bewijs van deelname zonder registratie.

Selecteer de dagen en locatie van je voorkeur en meld je direct aan via de knop rechtsboven aan deze pagina.

Direct aanmelden

Selecteer de dagen en locatie van je voorkeur en meld je direct aan via de knop rechtsboven aan deze pagina.

Training op maat

Wil je de training samen met collega’s, verenigingsleden of een andere groep volgen? Op een locatie naar jouw keuze? Of wil je het programma toespitsen op jouw organisatie? Bij Ontdek Autisme organiseren we ook trainingen op maat.

Lees meer recensies via watvindik.nl

“De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten).”

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Jacqueline Dalinghaus schreef over de complete Basistraining een verslag. Onderstaand stuk gaat hierbij over het Autismekompas:

Het is doodstil. De potloden krassen over het papier: oranje, groen, rood en blauw. Het Autismekompas wordt ingevuld. Gefronste gezichten, diep nadenken. Soms wordt er snel gekleurd, soms heel aarzelend. In ons groepje, waarin we de ingevulde kompassen bekijken, zegt een dame: “het is wel moeilijk om vanuit die andere persoon te kijken.” “Nu snap ik dat het een grote chaos is in het hoofd van deze cliënt………Aha, zo kunnen we haar helpen”, zegt een ander.

De trainers

Jasper Kok-Roosjen

Bruijnzeels lezing Ontdek Autisme

Marian Bruijnzeels

Geaccrediteerd en geldend als bewijs voor professionalisering door:

SKJ registratie

8 accreditatiepunten bij het volgen van De Basistraining & de dagdeeltraining Autismekompas

Registerleraar
8 accreditatiepunten bij het volgen van De Basistraining & de dagdeeltraining Autismekompas

 

[/section]