Lezing: Autisme in het onderwijs

 • Lezing op 4 juni: Autisme in het onderwijs

  Annette van den Bos en Jasper Kok-Roosjen behandelen tijdens deze lezing verschillende facetten van prikkelverwerking bij autisme in het onderwijs.
  Lees hieronder de Corona-maatregelen.
  Deze lezing is uitverkocht.

Programma 4 juni

Eind maart tot begin april staat traditioneel in het teken van autisme. In het verlengde hiervan organiseert trainingsbureau Ontdek Autisme een aantal interactieve avonden rondom het thema van deze Autismeweek: prikkelverwerking.
De lezing is verplaatst naar 4 juni i.v.m. het Corona-virus.
*Corona-maatregelen:
De lezing is te volgen in een ruime zaal, waarbij we de 1,5 afstand goed kunnen handhaven.
Op de grond zijn de wandelgangen duidelijk aangegeven met tape.
Indien we deze lezing onverhoopt niet live mogen aanbieden, doen we hem via beveiligd beeldbellen, waarbij we contact houden met elkaar via het scherm (maximaal 25 deelnemers).
Ter compensatie krijgen de deelnemers bij een eventuele webinar de introductie E-learning gratis extra aangeboden.
Jasper Kok-Roosjen begint met een korte inleiding. Daarna zal Annette van den Bos haar persoonlijke verhaal delen over ‘autisme in het onderwijs’. Deze lezing gaat over sensorische prikkelverwerking, onder- en overprikkeling door gedachten en gevoelens en de gevolgen hiervan. Ook laten wij zien hoe je leerlingen met een andere prikkelverwerking meer balans laat vinden. Annette is zelf docent mét autisme en doet haar verhaal aan de hand van vele praktijkvoorbeelden. Jasper Kok-Roosjen sluit af met praktische tips en handvatten, waarbij ook een naslagwerk voor meer informatie wordt uitgedeeld.
Tijden:
19.00-19.30 Aanmelding met koffie en thee.
19.30-20.00 Opening met kort voorstellen en theoretische introductie
20.00-21.15 Ervaringsverhalen van Annette van den Bos, in interactie met deelnemers

21.15-21.30 Afronding, met tips en handvatten
21.30-22.00 Napraten onder genot van een drankje
Totale tijdsinvestering lezing 3 uur.
Voor wie is deze lezing?

Voor wie is deze lezing?

 • Deze avond is voor leerkrachten, docenten, onderwijsassistenten, intern begeleiders en directies van scholen voor primair of voortgezet onderwijs. Ook ouders van schoolgaande kinderen met autisme en mensen met autisme zijn van harte welkom.
 • Ontdek Autisme biedt praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundige sprekers en trainers. We richten ons op deelnemers, die zich graag op verschillende manieren willen verdiepen.
  Het programma is uiteraard geschikt voor mensen met autisme.
 • Ons scholingsaanbod is niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie.
Investering

Investering

Tarief: 25 euro per deelnemer.

De lezing is inclusief:
• Koffie, water, thee, lekkernij en een drankje.
• Een naslagwerk met enkele behandelde modellen tijdens de lezing.
• Ontdek Autisme is als Kort BeroepsOnderwijs instelling vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Trainingen & lezingen op maat

Training & lezingen op maat

We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen en lezingen. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016 hebben Jasper en Marian een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen. Het is een hele mooie en praktische tool om in te zetten.
Claudette Nouris – Landelijk Coördinator Mama Vita

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog niveau: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Meld je aan via onze webshop-partner Eventix

Hieronder staan de extra activiteiten die we organiseren voor de Autismeweek. Onze andere activiteiten staan op onze agenda. Heb je interesse in deze lezing voor je eigen team, gemeente of organisatie? Klik dan op deze link, of bel ons op 06 47 37 47 73 voor vragen.

Tip:

 • Nadat je je ticket geboekt hebt, kun je je bon (factuur) downloaden via de speciale download-buttons in de toegezonden mail.