Lezing: Leerlingen met autisme in primair onderwijs

 • Webinar: Autisme in het basisonderwijs

  Annette van den Bos en Jasper Kok-Roosjen behandelen tijdens dit webinar verschillende facetten van de andere prikkel- en informatieverwerking bij kinderen met autisme in het basisonderwijs. We brengen samenhang tussen je ervaringen, de theorie en onze praktische tips en sluiten af met een logisch drie stappenplan waarmee je de ontwikkeling van kwetsbare leerlingen makkelijker kan ondersteunen.  

Ga naar de shop

Binnenkort start er weer een nieuw schooljaar, met een nieuwe klas, nieuwe gezichten en heel veel informatie. Een of meerdere kinderen hebben mogelijk autisme. Wat vraagt dat eigenlijk van jou als leerkracht?

De diagnose autisme wordt gegeven op basis van specifiek gedrag. Over de oorzaak van dit gedrag bestaan verschillende theorieën, waar we er enkele van zullen delen, zodat je meer zicht krijgt op de onzichtbare andere informatie- en prikkelverwerking. Tijdens deze lezing nemen we je mee in grote lijnen, zodat de verschillende tips, overdrachten en ervaringen een logischer geheel worden. De tips, die soms tegenstrijdig lijken, worden zo makkelijker te onthouden en ook toe te passen naar andere leerlingen. We brengen samenhang, zodat ons drie stappenplan naar ontwikkeling zo logisch wordt dat je ze als vanzelfsprekend zult kunnen beschouwen. Zo is er meer kans op een goede aansluiting, minder kans op onder- of overvraging en krijg je meer invloed op de verschillende ontwikkelingsgebieden bij je leerlingen.

We bieden een praktische webinar in een ontspannen sfeer, met een heldere opbouw, een prikkelende poll, chat-mogelijkheden, aansluitende ervaringsverhalen en concrete tips.

Wat levert dit webinar je op?

 • Aan de hand van dit webinar brengen we samenhang in (wetenschappelijke) theoretische inzichten, ervaringsverhalen en praktische tips;
 • ontdek je het verband tussen zichtbaar gedrag en emoties en de andere informatie- en prikkelverwerking;
 • vergroot je je mogelijkheden om leerlingen met autisme te ondersteunen in hun ontwikkeling;
 • ontdek je praktische tips voor een optimale communicatie met leerlingen met autisme;
 • ontdek je het logische geheel van het drie-stappenplan naar ontwikkeling,
 • krijg je meer plezier in je omgang met leerlingen (met autisme)
Tijden:
09.30-10.00 Inloggen  
10.00-12.00 Webinar (met 5 minuten pauze tussendoor)
Totale tijdsinvestering van 2 uur
Voor wie is dit webinar?

Voor wie is deze lezing?

 • Dit webinar is bedoeld voor leerkrachten, docenten, onderwijsassistenten, intern begeleiders en directies van scholen voor primair onderwijs.
 • Ontdek Autisme biedt praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundige sprekers en trainers. We richten ons op deelnemers, die zich graag op verschillende manieren willen verdiepen.
 • Ons scholingsaanbod is niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie.
Investering

Investering

Tarief: 7 euro per deelnemer.

Dit webinar is inclusief:
• Sheets van de presentatie, gesprekshulp voor in het onderwijs.
• Ontdek Autisme is als Kort Beroepsonderwijs instelling vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Let op: We hebben de prijs zo laag mogelijk gemaakt; als je onverhoopt niet kan doen we geen geld retour. Je mag je ticket wel doorgeven.

Trainingen & lezingen op maat

Training & lezingen op maat

We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen en lezingen. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016 hebben Jasper en Marian een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen. Het is een hele mooie en praktische tool om in te zetten.
Claudette Nouris – Landelijk Coördinator Mama Vita

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog niveau: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Meld je aan via onze webshop-partner Eventix

Heb je interesse in deze lezing voor je eigen team? Klik dan op deze link, of bel ons op 06 47 37 47 73 voor vragen.

Tip:

 • Nadat je je ticket geboekt hebt, kun je je bon (factuur) downloaden via de speciale download-buttons in de toegezonden mail.