Lezingen, workshops en SAMEN-dag

 • Praktische informatie

  Met behulp van onderstaande lezingen, workshops en evenementen krijg je meer kennis over autisme Kies het thema  die aansluit bij horen bij jouw doelen en interesse. Iedere groepsbijeenkomst heeft een inspirerend en verbindend doel. Ze zijn geschikt voor mensen met autisme, naasten en professionals. Stapsgewijs krijg je de antwoorden op jouw vragen en ontdek je praktische tips toe te passen die invloed hebben op de interne rust.  

““Leerzaam, mooie koppeling naar de praktijk, herkenbaar en bruikbaar, concreet, afwisselend en waardevol om verhalen van ervaringsdeskundigen te horen.”

Marieke Verlee - Orthopedagoog stichting Pim (VG)

Autisme Belevingscircuit

Door het Autisme Belevingscircuit krijg je een indruk van de impact die autisme heeft o het dagelijks functioneren van mensen. Het circuit werkt als een eye-opener. Ontdek wat wel en niet werkt.

Nu als open inschrijving in iedere provincie van Nederland.
– Noord Holland: Aalsmeer, Amsterdam, Alkmaar,
– Zuid-Holland: Den Haag, Rotterdam en Zoeterwoude
– Zeeland: Goes
– Limburg: Roermond
– Friesland: Leeuwarden
– Overijssel: Zwolle
– Groningen: Groningen
– Drenthe: Assen
– Noord-Brabant: Eindhoven
– Utrecht: Amersfoort
– Flevoland: Lelystad
– Gelderland: Arnhem

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Lezing: Prikkelverwerking in het onderwijs.

Deze lezing gaat over sensorische prikkelverwerking, onder- en overprikkeling door gedachten en gevoelens en de gevolgen hiervan. Ook laten wij zien hoe je leerlingen met een andere prikkelverwerking meer balans laat vinden.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Lezing: Autisme in persoonlijke relaties

Deze lezing gaat over verschillende facetten van prikkelverwerking bij autisme in persoonlijke relaties.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Autisme Belevingswandeling

Aan de hand van de Autisme Belevingswandeling ontdek je  welke impact autisme zou kunnen hebben. Tijdens de wandeling leer je op een andere manier te kijken naar je omgeving. Middels metaforen ontdek je de denkwijze van de gids met autisme. Dat komt het inzicht, het begrip en de communicatie tussen mensen met en mensen zonder autisme ten goede.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Workshop: Creëer een prikkelvriendelijke werkomgeving

Deze workshop biedt inspiratie, inzicht en handvatten voor een prikkelvriendelijke werkomgeving. Zo krijg je handvatten over hoe je de kwaliteiten van mensen met een kwetsbaarheid als autisme tot hun recht kunt laten komen.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Ontdek SAMEN Autisme-dag

Denk jij ook dat er geen pasklare oplossingen zijn, omdat ieder persoon anders en uniek is met ieder zijn, of haar eigen achtergrond, gedachten en unieke wensen? Ben jij ook op zoek naar verhalen die inspireren tot mogelijkheden en ontwikkelingen? Dan lijkt het erop dat je interesses aansluiten bij onze Ontdek SAMEN Autisme-dag. Voor jouw beeldvorming hebben we op deze pagina het programma van zaterdag 6 april 2019 gepresenteerd. Het thema was ‘Uit je hoofd, in je lijf!’ De dag was voor de derde keer op rij uitverkocht,  goed gewaardeerd en betaalbaar gehouden door alle vrijwilligers. Op 3 april 2021 bieden we opnieuw een SAMEN-dag. Het thema is nog in overweging  Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan brengen we je als eerste op de hoogte van onze nieuwe programma. Wil je graag een bijdrage leveren aan deze SAMEN-dag, als vrijwilliger, spreker of donateur, dan ben je welkom ons een mail te sturen via info@ontdekautisme.nl

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Voor wie zijn deze bijeenkomsten?

Voor wie zijn deze bijeenkomsten?

 • De bijeenkomsten  zijn geschikt voor mensen met autisme, naasten en professionals. 
 • Om teleurstelling te voorkomen; onze bijeenkomsten met grotere groepen zijn niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie. Voor adequaat maatwerk is er uitgebreide individuele tijd en aandacht nodig.
  Indien u aan de hand van een groepsbijeenkomst individuele uitleg wenst, kunt u ons altijd bellen, mailen voor persoonlijke vragen.
Investering

Investering

 • De bedragen staan vermeld op de bijbehorende overzichtspagina’s.
 • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.
Incompany - training, lezing, workshop, evenement op maat

Incompany – training op maat

Bij de open inschrijving bieden we antwoorden en verschillende voorbeelden voor deelnemers met interesse vanuit de dienstverlening, het onderwijs, de zorg, het werk en/of de thuis-situatie. Indien een module wordt afgenomen als incompany zullen we de training volledig aan laten sluiten bij de leervraag en thema. We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen, lezingen, workshops en evenementen. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, groep, vereniging, school, instelling, werkgever of organisatie kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Deze training heeft er voor gezorgd dat mijn inzichten en kennis behoorlijk zijn vergroot. Jasper is een bevlogen trainer met veel ervaring. En dat merk je deze dag goed. De inzet van ervaringsdeskundigen was een waardevolle aanvulling op het programma. Kortom: dit is een aanrader voor iedereen die snel en op een prettige ontspannen manier kennis en inzichten met betrekking tot autisme wil opdoen.
Harald – Leerkracht basisonderwijs

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog nivo: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

De basistraining heb ik ervaren als een zeer waardevolle training, zowel als professional en zeker ook als ouder. De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten). De autismewandeling is een ervaring die zeer veel indruk op mij gemaakt heeft en die ik iedereen die met autisme te maken heeft heel warm kan aanbevelen.
Marlou HeskesCoördinator – HBO Fontys

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl


Foto’s

 • Jasper Kok-Roosjen Trainer Ontdek Autisme

  Jasper Kok-Roosjen

 • Marian Bruijnzeels ondersteunt de theorie met ervaringsverhalen.

 • Deze foto is gemaakt tijdens de Belevingswandeling, die we kunnen toevoegen aan de Basistraining. Klik op de foto voor het gehele artikel: Je hebt meer aan begrip, dan aan een extra zorgverlener.