Ondersteuning, begeleiding, coaching en behandeling

 • Begeleiding vanuit Ontdek Autisme  

  Wij bieden levensbegeleiding aan enkele clienten van Ontdek Autisme. Hiernaast bieden we zo nu en dan kortdurende coaching. Soms is een kortdurend traject van 2 tot 3 coachings-sessies voldoende om opnieuw rust in je hoofd te ervaren, jezelf te verlossen van een angst, of een herinnering uit het verleden los te kunnen laten.
  Jasper kan je hiermee ondersteunen. Hij heeft zich laten scholen tot gecertificeerde autismevriendelijke coach, oplossingsgerichte coach en Matrixcoach, via de MatriXmethode van Ingrid Stoop.
  Regel een afspraak, of vraag om meer informatie via info@ontdekautisme.nl.

  Noot:
  Helaas hebben wij geen ruimte voor langdurige begeleidingsaanvragen . Wij verwijzen deze door naar onze samenwerkingspartner Stichting Empower.

  Begeleidingsmogelijkheden vanuit Stichting Empower

  Omdat we jullie graag verder helpen, zijn we sinds september 2017 de samenwerking aangegaan met onze collega’s van Stichting Empower. Zij sluiten graag aan op jouw hulpvraag met een passend aanbod. Zo hebben ze diverse mogelijkheden, hieronder enkele voordelen:
  – goed geregelde organisatie
  – hun eigen logeerhuis,
  – Rots en water training
  – intensieve contacten met Karakter en Accare om behandeling in te kunnen zetten.
  – enthousiaste begeleiders, die vanuit hun enthousiasme naast je willen staan.
  Vraag om meer informatie via info@stichtingempower.nl of maak laagdrempelig kennis door bijvoorbeeld mee te doen met hun loopgroep.

  Organiseer je omgeving op professionele wijze

  Loop jij tijdens je werk aan tegen onrust en wil je het leren organiseren? Wij hebben goede ervaringen met Germo Bekendam van Organizing Works.

  Germo Bekendam: ‘Ik leer mensen hun werk anders te plannen en organiseren, door hun werkomgeving, werkwijze en werkplanning stap voor stap te bekijken, concreet aan te pakken en gebruiksklaar te maken, zodat er gewerkt kan worden vanuit een overzichtelijke planning met nieuwe inzichten, en duidelijke doelen. De afgelopen twintig jaar heb ik op deze wijze duizenden professionals begeleidt’.

  Breng jezelf (weer) in balans met lichaamswerk

  Ouders, hulpverleners en mensen met autisme, die interesse hebben om zichzelf weer in hun kracht te zetten met behulp van lichaamswerk, hebben mogelijk baat bij Rebalancing. Kijk eens op de website van Paula Roosjen van www.lichamelijkerwijs.nl en ontdek wat jouw lichaam je te vertellen heeft.
  Wil je mindfulness leren, of vanuit ervaring leren? We hebben goede ervaringen en verwijzen graag door naar Psychomotorisch therapeut René Blom van Heel Helder.
  De therapie van Lichamerlijkerwijs en Heel Helder is (deels) te vergoeden vanuit de aanvullende pakketten van de zorgverzekering.