Reviews van ons diverse aanbod

Reviews van ons diverse aanbod

 

Autisme & werk

 

 

 

Autismetraining voor Ergatis

 

“Deze man geeft fantastische training/nascholing over autisme. Niet de DSM-diagnose, maar de trekken. Die iedereen in meer of mindere mate natuurlijk heeft…. Hoe gaan we daar mee om?

Een aanrader!”

Bram Bakker, Medisch directeur, psychiater Sitagre

 

 

 

Autismetraining voor het UWV

 

“Jasper heeft in mei 2016 bij het UWV in Doetinchem een Autisme Belevings Circuit gegeven voor de daar werken Arbeidsdeskundigen en de Verzekeringsartsen. Naast dat het een hele gezellige middag was, was het ook een erg leerzame middag onder de kundige leiding van Jasper Kok – Roosjen en Marc Beek als ervaringsdeskundige. Er werden veel vragen gesteld en met enthousiasme meegedaan aan de verschillende opdrachten.

Voor mijn collegae was het een eye-opener, terwijl zij toch ook vaak op het spreekuur te maken hebben met mensen met autisme. Ook de inbreng van Marc als ervaringsdeskundige was de icing on te cake en maakte het helemaal af.

Ik kan het daarom iedereen aanbevelen, zelfs als je van mening bent kundig te zijn betreffende autisme. Het kan je tot nieuwe inzichten brengen en het is een leuk programma.”

Lujan Blankenstein, verzekeringsarts bij UWV Doetinchem

 

Autisme & school

 

 

 

In het kader van de Maris Academy

 

Welke tops zijn er gegeven?

  • Goede opbouw en afwisseling
  • Goed om autisme te ‘ervaren’
  • Prima gedaan, was erg inspirerend. Blijf doorgaan zo Top!
  • Erg praktisch gedaan en prima door collega mee te nemen
  • Goed gedaan
  • Ervaringsspelletjes waren eyeopener
  • Goed, persoonlijke aandacht
  • Goed om te ervaren
  • Geweldig, moet het zo blijven doen!
  • Goed gedaan

– Uitslag evaluaties via de coördinator

 

 

 

“Het college is goed bevallen!”

– VU Amsterdam

 

 

“Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat iedereen tijdens en na afloop van een presentatie, zo enthousiast was.

Zoals ik gisteren al aangaf zal ik op de juiste plek binnen onze organisatie de meerwaarde van de presentatie voor docententeams aangeven.
Ook heb ik de ervaring gedeeld met collega’s.”

 

“Dit is niet alleen het erover hebben, maar het ook ervaren en doorvoelen.”

– Walter Nieuwenhuis, Hogeschooldocent /Teamleider CMD

 

“Het heeft mij heel veel eye-openers gegeven. Ze lieten mij onder andere zien wat ik dus doe als docent. We geven sommige studenten, onbedoeld, continu het gevoel van afkeuring. En dat kan niet, want iedereen moet gewoon kunnen zijn wat ie is.”

– Raoul Notté, Researcher | Centre of Expertise Cyber Security

 

“Een autistische cursus voor niet autisten is zoiets als een ‘gewone cursus’ voor autisten”

– Arie Visser, Docent Information Security Management

 

“Onze samenwerking met de studenten met autisme gaat goed en ik merk dat de collega’s die de training hebben gevolgd beter weten hoe ze iemand kunnen begeleiden”

– Liesbeth van Gaalen

 

Presentaties voor naasten

 

n.a.v. Autisme Belevings Circuit voor 103 personen

Stof tot nadenken. Top gedaan. Ga vooral door” 

“Tijdens de autisme week heeft Jasper op 2 April bij AIC-Hoofddorp het ABC-circuit gepresenteerd. Dit was zeer succesvol! We hebben veel positieve reacties ontvangen van de vele ouders en professionals die het ABC-circuit gevolgd hebben.

‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel’. Wij zijn Jasper dankbaar voor het begrip dat hij velen heeft kunnen bijbrengen!”

–  Anja Smink, EMU Verpleegkundige

“Op de Verwendag voor ouders van een kind met autisme organiseerde Jasper een laagdrempelige ‘inloop-workshop’ met het Autisme Belevings Circuit die enthousiast ontvangen werd. ‘Zeer handig en leuk, volgend jaar alsjeblieft langer!’ stond er op het evaluatieformulier. In de ongedwongen sfeer die Jasper creëert vatten mensen moed om iets nieuws en spannends uit te proberen waarbij ze door hem geholpen worden de opgedane ervaring te verbinden met kennis van autisme. Ervaringsleren is bij Jasper zo in goede handen.”

Janneke van Bockel (MetaMama, IJskastmoeder, coacht, schrijft, denkt en spreekt zolang het ouderperspectief centraal staat)

 

Coaching door Jasper

 

MatriXcoaching

“Wajong verliest zijn negatieve klank n.a.v. coaching”

“Van chaos in je hoofd, naar een prachtig bloemenveld!”

 

“Ontdek Autisme heeft een Balansmeter gemaakt waardoor ik & anderen kunnen communiceren over  (alertheids)fases. Super handig!”

– Anoniem

 

“GEEN SLECHTE DAG ?

Na een groene dag -zoals gisteren- komt er echt altijd een dag waarop mijn functioneren er heel anders uitziet.

Ik noemde die dagen altijd Rood, en slecht.

Daardoor, door de woorden waarmee ik die dagen benoemde, werden ze nog slechter. Ik gaf mijzelf daarmee een extra (negatief) oordeel.

Rood zijn namelijk slechte dagen waarop er geen land te bezeilen valt en ik ben dan echt niet tevreden en blij.

Door de kennis over mijn leven en mijn leven met autisme in het bijzonder, kan ik inmiddels wat dimensies ervaren of -door anderen- laten ondertitelen. Er komt meer en meer nuance. Mijn leven wordt kleurrijker. Ik krijg meer gedragsopties. Dit gaat echt niet vanzelf of zomaar, besef dat wel.

Vandaag voel ik mij niet slecht. Ik ben blauw.

Blauw is voor mij: ik heb een goede, groene dag gehad. Ik mag nu deze groene en goede dag een plek gaan geven. Daar heb ik gedrag voor nodig. Niet iedereen begrijpt dat. Maar dat is niet slecht. Dat is nu nodig. Dus laat mij maar in mijn niet-communicerende, zoemende en flapperende wereld. 

Op die manier geniet ik ook van een niet-groene dag, die helemaal niet zo slecht is.

– Anoniem

 

“Hallo allemaal, wil graag onze ervaring delen over Ontdek Autisme. 

We hebben nu een half jaar hulp van Jasper Kok-Roosjen van Ontdek Autisme voor onze zoon Bauke (11 jaar) hij zit in groep 8 van De Ambelt Zwolle, voorheen 7 jaar reguliere basisschool gedaan, waar hij vast liep in negatieve ervaringen.

Jasper is als auticoach ingezet voor Bauke maar ook voor ons autisme gezin.

Bauke heeft al zoveel positieve stappen gemaakt door de 1 op 1 gesprekken met Jasper.

Bauke heeft geleerd weer buiten te spelen, (zelfvertrouwen gekregen en angsten overwonnen) zelfredzaamheid (veters strikken, huiswerk maken) Inzicht over zijn autisme dmv de ijsberg en de Brain Blocks uitleg. Hierdoor weet hij hoe zijn hoofd en lichaam reageert.

Nu zijn we vooral bezig geweest om Bauke voor te bereiden op het reguliere VO waar Bauke Kader/TL gaat doen en ook zelf graag wil.

Ikzelf zit bij de gesprekken wat gelukkig mag van Bauke waardoor ik zoveel leer en het verder thuis kan uitbouwen en de tips van Jasper kan gebruiken.

Ook hebben mijn man en ik hebben het Autisme belevingscircuit gevolgd, zodat we zelf konden ervaren hoe te leven met Autisme. Dat gaf veel verduidelijking.

Kan alleen nog toevoegen dat ik/wij super blij en tevreden zijn met Ontdek Autisme, het maakt ons leven weer gelukkiger ? door de juiste kennis en hulp.

Alles wat aandacht krijgt, groeit

Bedankt Jasper,

Inge :)”

– Inge Kleinjan

 

“Dankzij Jasper heeft mijn zoon Hylke met goed resultaat zijn HAVO met NT en NG profiel gehaald. Jasper heeft de structuur en het overzicht geboden dat wij niet konden bieden. Hylke is nu derde jaars student technische informatica en gaat proberen om in Enschede biomechanica te studeren! Een kind met ASS!”

Anneke Spijker, accounthouder/clustercoordinator Informatie Management at Provincie Flevoland

 

Overige

 

Autisme Belevings Chocoladeworkshop

 

“De combinatie van laten zien hoe mensen met autisme onduidelijkheid ervaren door geen goede uitleg en instructie en het maken van iets (in ons geval werken met chocola) vonden we erg leuk. Vaak steek je meer op van ervaren dan van alleen maar theorie. En ook al weten we zo langzamerhand al heel wat over overprikkeling doordat we er al een aantal jaren mee te maken hebben en oplossingen moeten zoeken voor onze zoon, een frisse kijk erop door anderen is altijd prettig en daar steek je altijd weer wat van op, doordat een ander er weer anders naar kijkt.”

– Moeder

 

Autisme Belevings Wandeling

 

“Ik vond het zinnig en leuk en de inbreng van Mark was voor mij erg waardevol.”

– Cursist

 

“Ik vond het bijzonder dat Marc ons de mogelijkheid gaf om ons een beeld te geven van zijn belevingswereld. Fijn dat hij zo open was en ons de mogelijkheid gaf om vragen te stellen. We hebben geleerd over autisme maar ook over de natuur. Een mooie combinatie en gelukkig hadden we goed weer.”

– Cursist

 

Ontdek autisme

Posted in: