Reviews Ontdek Autisme

Onze reviews

 

Ontdek wat anderen over ons zeggen.

Lees hieronder de reviews die we kregen via watvindik.nl . Deze pagina is opgezet door de werkgroep Vanuit Autisme Bekeken. De naam is sinds ’21 verandert in http://www.wegwijzer-autisme.nl/

 

 

Wilma F. – Online dagtraining – 12 mei 2021

Een feest van begrijpen en handvaten.

 

Geralda – Autisme Belevingscircuit – 18 september 2020

Op 8 september heb ik meegedaan met het Autisme Belevingscircuit in Den Haag. Door het woord ‘beleving’ weet je al dat je iets gaat ervaren. Het verrassende van deze middag vond ik dat je ervaart zonder dat je dit meteen in de gaten hebt. Het maakt heel voelbaar waar mensen met autisme tegenaan lopen. Hoe creatief ben je zelf nog als je teveel op structuur leunt? Hoe reageer je als je opeens na moet denken over iets wat je normaal gesproken op de automatische piloot doet? De trainers leggen goed uit wat je eigenlijk ervaart. Het draait echt om bewustwording. De trainers delen ook persoonlijke ervaringen en dat is krachtig. Als voorbereiding op de training krijg je toegang tot een uitgebreide e-learning omgeving met veel basisinformatie over autisme. Voor mij was het in alle opzichten een waardevolle ervaring. Het Belevingscircuit is een bijzondere en laagdrempelige manier om autisme beter te leren begrijpen. Bedankt Jasper en Annette voor jullie enthousiasme en nieuwe inzichten.

 

Monique Vreulink – Autisme Belevingscircuit – 11 september 2020

Ik wil jullie enorm bedanken voor de vele inzichten die ik als moeder op heb gedaan tijdens het Autisme Belevingscircuit van afgelopen woensdag. Eigenlijk kan ik amper onder woorden brengen hoe veelomvattend het is, wat jullie cursus bij mij in positieve zin teweeg heeft gebracht en hoe enorm mij dit helpt in de opvoeding en ondersteuning van een kind met autisme. Eerlijk; ik heb bij jullie in 3 uur zoveel meer geleerd, dan in de afgelopen 3 jaar hulpverlening! (een enorm compliment voor jullie, maar tevens geeft het ook aan waar het aan schort in de hulpverlening, vanuit mijn ervaring als moeder van …). Ik wil dan ook zeker de basistraining nog gaan volgen 🙂 Voor een ieder (particulier of professional) kan ik het deelnemen aan dit circuit van harte aanbevelen; door de unieke opdrachten zul je aan den lijve ervaren waar autisten zoal tegenaan lopen en hoe lastig ASS kan zijn, waardoor je veel meer begrip en inlevingsvermogen ontwikkelt. Bij mij als moeder is er een (positieve) knop omgegaan en niet een kwartje maar eerder een bom gevallen en ik hoop dat mijn dochter daar nog heel lang de vruchten van gaat plukken!

 

Linda – Online dagtraining – 22 juli 2020

Het is iedere keer weer genieten om de interactie tussen Jasper, Leonie en Marjan te zien. Het inspelen op de situatie die zich voordoet, levert de mooiste praktijkvoorbeelden op. Dit geeft de realiteit waar het om draait meteen weer. Ik heb de online versie (i.v.m. covid-19 maatregelen) juist voor de prikkelverwerking als erg prettig ervaren. Zo heb ik mezelf helemaal kunnen richten op de uitleg over de geweldige balansmeter. Ik ben helemaal fan! Ik zie een online versie vanuit meerdere perspectieven als een mooie toevoeging aan het huidige aanbod van ontdek autisme.

 

Pascalle – Online dagtraining – 18 juli 2020

Het was wederom een zeer leerzame dag. En ondanks dat het deze keer online was i.v.m. de corona was het toch heel goed te doen. Veel van mijn vragen die ik vooraf had zijn beantwoord. Maar zoals altijd creëert het ook weer nieuwe vragen. Volgens mij hadden we er nog wel een hele dag over door kunnen praten. En nu lekker oefenen hoe je het in de praktijk het beste kunt inzetten. Ik vind het een fijne tool om samen met je cliënt meer duidelijkheid te creëren en toe te werken naar een beter passende begeleiding. En tevens hopelijk meer inzicht voor de cliënt zodat zij dit ook zelfstandig kunnen gaan inzetten.


Jozefzoon – Online dagtraining – 15 juli 2020

Leerzame online training gehad. De training was goed te volgen. Ook regelmatig werden er pauzes ingelast. Ik heb de online training als prettig ervaren. Zeker een aanrader.

 

CBS de Hoeksteen en de Schakel – Autisme Belevingscircuit – 9 oktober 2019

Wat hebben we een prachtige middag gehad. Het ervaren van wat er gebeurt in je lichaam als je over- of ondervraagt wordt, geeft inzicht in de informatie verwerking van een kind met autisme. Een echte eye-opener! Heel zinvol is de aanwezigheid van twee ervaringsdeskundigen. Daar doen we het voor: om kinderen met autisme beter te kunnen begrijpen om van daaruit naar een betere begeleiding te kunnen komen.

 

Wendelien – Autisme Belevingscircuit – 27 juli 2019

Leerzame middag die stof tot nadenken geeft.

 

Marijke van der Pal, Sr. adviseur leren & ontwikkelen, UWV- Autisme Belevingscircuit – 4 juni 2019

UWV wil in 2021 minimaal 500 medewerkers uit het doelgroep register duurzaam in dienst hebben.
Het gaat hier onder andere om collega’s met autisme. In het kader van ‘bekend maakt bemind’ heeft het Project HRM Banenafspraak diverse malen het autisme belevingscircuit aangeboden. De
reacties van de deelnemers waren zeer positief. Door de mix van theorie, ervaringsverhalen en
vooral het beleven van een andere manier van denken en prikkelverwerking, heeft deze workshop
veel impact.
Het effect is dat medewerkers meer begrip krijgen en daardoor het gedrag van hun collega’s beter
snappen. Dit zorgt voor het verkleinen van de afstand en verbinding, wat ten goede komt aan de
werksfeer en het werkplezier van de medewerkers uit de doelgroep.

 

Matty Hendriks, Lecturer HAN University of Applied Sciences – Autism Experience Circuit – 4 juni 2019

Jasper offered our international group of students a powerful workshop about autism. It really helps to understand the challenges that people with autism may face and also what their strengths can be. Jasper is a terrific workshopleader and his colleagues, who are all experience experts, give an interesting addition by talking about their own experiences with autism.

 

Atie – Autisme Belevingscircuit – 3 juni 2019

30 arbeidsdeskundigen hebben op 23 mei 2019 het autisme belevings circuit gevolgd. Dit was een zeer geslaagde middag. Onder leiding van trainer Jasper en met hulp van 2 zeer verschillende ervaringsdeskundigen, werden we ingewijd in de -voor ons- bijzondere wereld van mensen met autisme. De ervaringsverhalen, de theorie en de opdrachten maakten dat we een beetje inzicht kregen in hoe mensen met autisme de wereld zien en hoe zij denken en daardoor handelen. Een klein beetje inzicht omdat ieder mens met autisme weer anders is, maar er ook dingen zijn die bij de meeste mensen met autisme voorkomen. Geweldig om dit te mogen meemaken en zo ontzettend leerzaam voor de praktijk maar ook in het dagelijkse leven! Jasper, Gerben en Berthold: bedankt!

Annemarie (ouder) heeft gereageerd

 

Annemarie (ouder) – Autisme Belevingscircuit – 20 maart 2019

11 maart het autismebelevingscircuit (ABC) meebeleefd in Djoj Rotterdam. De geboden afwisseling van theoretische kennis, de praktijkverhalen van ervaringsdeskundige Marian en de inzichten die de ‘spelletjes’ opriepen maakten het tot een afwisselende en leerzame avond. Jasper hield ons op een coachende manier spiegels voor en liet aan de hand van zijn samenwerkingservaringen met Marian zien dat ontwikkeling mogelijk blijft.

 

Anna de Munck – Autisme Belevingscircuit – 28 januari 2019

Vanuit onze praktijkschool mocht ik een studiedag over autisme organiseren. Ik heb Jasper benaderd en Jasper heeft goed meegedacht over welke vorm van het aanbieden van de informatie het beste bij onze school en het team zou passen. De theorie was passend en werd bekrachtigd door de twee ervaringsdeskundigen. Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!

 

Matty Hendriks – Autism Experience Circuit – 3 juni 2019

Jasper offered our international group of students a powerful workshop about autism. It really helps to understand the challenges that people with autism may face and also what their strengths can be. Jasper is a terrific workshopleader and his colleagues, who are all experience experts, give an interesting addition by talking about their own experiences with autism. Matty Hendriks Lecturer HAN University of Applied Sciences

 

Diederique – Prikkelverwerking en autisme – 28 januari 2019

Zeer waardevolle training. Geeft veel inzicht in prikkels en hoe deze ervaren of juist niet waargenomen kunnen worden. Daarnaast leer je hoe dit bij mensen met Autisme kan werken. Ook leer je waardoor een normale dag voor mensen met Autisme heel vermoeiend kan zijn. Ik zou deze training zeker aanraden. De waarde zit daarnaast in de ervaringen van de ervaringsdeskundigen. Hierdoor hoor je veel praktijkgerichte voorbeelden.

 

Siegrit – Basistraining: begrip voor autisme – 17 januari 2019

Vorige week een zeer interessante training gehad met ons team waarin we onder andere het belevingscircuit mochten ervaren. Het heeft ons geholpen meer van autisme te leren en te begrijpen. Een deel van ons team gaat in februari het vervolg doen bij de training prikkelverwerking. We zijn benieuwd!

 

Welzijn Zuidplas en Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas – Autisme Belevingscircuit – 11 december 2018

Het ABC van Ontdek Autisme is heel informatief. Geschikt voor een brede doelgroep (ouders, broers, zussen, mensen met autisme zelf, grootouders, professionals) en er was ruimte voor iedereen om op zijn eigen manier en tempo te beleven hoe het is met autisme te leven. De aanwezigheid van twee ervaringsdeskundigen was een heel waardevolle aanvulling op de inhoudelijke presentatie.

 

Diana Basistraining: begrip voor autisme – 26 november 2018

Zeer leerzame trainingsdag, de combinatie van zelf beleven, wandelen en theorie maakt de dag heel afwisselend en compleet. Genoten van de inspirerende trainers en de heerlijke lunch. Ook het naslagwerk is zeer nuttig. Vol met nieuwe inzichten de werkweek weer begonnen.

 

Matty Hendriks – Autisme Belevingscircuit – 9 november 2018

Jasper heeft een groep VMBO studenten, samen met twee ervaringsdeskundigen, op een zeer prettige, enthousiaste, veilige en toegankelijke manier laten ervaren hoe het is om autisme te hebben. Écht een aanrader voor iedereen die hier op welke manier dan ook mee te maken heeft.

 

Karin Trabitzsch Basistraining: begrip voor autisme – 23 oktober 2018

Een zeer mooie, leerzame, goed georganiseerde dag om Autisme in een heel breed kader onder de aandacht te brengen en te laten ervaren door opdrachten te laten beleven. Zeer tevreden ben ik naar huis gegaan. Ook de lunch was rijk en voedzaam. De trainers zijn top. Complimenten. Ik kan iedereen deze training aanraden.

 

Leanne – Autisme Belevingscircuit – 16 oktober 2018

Heel leerzaam om te ervaren hoe het is om met autisme te leven, ook de ervaringen van de ervaringsdeskundigen waren super waardevol. Bedankt!

 

Jolanda Dings – Autisme Belevingscircuit – 2 oktober 2018

Ik heb op 20 september mogen deelnemen aan een workshop autisme belevingscircuit tijdens een workshopdag voor leerplicht- en RMC-consulenten. Ik vond de workshop erg interessant en leerzaam. Met name de combinatie van theorie met de verhalen uit het dagelijks leven van de ervarings-deskundige en dingen zelf ervaren sprak mij erg aan. Een aanrader!

 

Annie – Prikkelverwerking en autisme – 29 juni 2018

Ik heb beide dagen als erg leerzaam en tevens gezellig ervaren. De sfeer was prettig en veilig, wat voor mij erg belangrijk is. Er waren beide dagen ervaringsdeskundige aanwezig, iets wat voor diepgang en verhelderende inzichten zorgde. Het naslagwerk is duidelijk en compleet. De locatie was goed geregeld en de bijbehorende lunch was geweldig. Top!

 

Bianca Brouwer – Autisme Belevingscircuit – 28 juni 2018

We hebben met de ouders en leerkrachten van het mozaïek een zeer interessante avond gehad. Door het belevingscircuit kregen we weer een stukje bewustwording over hoe zwaar onze kinderen het hebben gedurende de dag.

 

Jaap Inberg – Autisme Belevingscircuit – 13 juni 2018

Voor een bijeenkomst van leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers in Noord-Nederland heeft Ontdek Autisme een Autisme Belevings Circuit georganiseerd. De deelnemers waren erg enthousiast en uit een evaluatie bleek deze workshop met een 9,2 gewaardeerd te worden! Enkele toelichtingen bij die evaluatie: – “Fantastische workshop met name vanwege ervaringsdeskundige.” – “Super leuke combinatie van theorie en praktijk. De interactie was prettig.” – “De 2 heren gaven op een leuke en speelse manier veel inzicht in de problematiek.”

 

Daisy van Mackelenbergh – Prikkelverwerking en autisme – 11 juni 2018

Het was in 1 woord TOP. Genoten van de manier waarop de cursus laagdrempelig werd gegeven. Ik bedoel hiermee dat er geen strak programma werd aangehouden. Daarbij een leuke variatie van de 2 dagen maar dat hou ik geheim. Jasper en Marianne waren erg rustig en meedenkend.

 

Nathalie – Autisme Belevingscircuit – 6 juni 2018

Interessante en leerzame workshop! Aanrader voor een ieder die meer wil weten over autisme en professionals die werken met mensen met autisme! ( Dit zou eigenlijk een verplicht karakter moeten hebben voor de laatst genoemde doelgroep). Workshop was interactief en er werd direct ingespeeld op hetgeen er op dat moment afspeelde in de groep! Opdrachten werden als inzichtgevend en leuk ervaren! Ervaringsdeskundige Marc wist op een duidelijke manier over te brengen wat autisme voor hem betekende waardoor de koppeling theorie – praktijk beter gemaakt kon worden door de deelnemers. Hartelijk dank voor deze leerzame ochtend/ middag!

 

Isabelle van Eijk – Autisme Belevingscircuit – 23 april 2018

Op 19 maart hebben wij met onze hele team van collega’s van het MBO Wellantcollege in Gouda deelgenomen aan de workshop Autisme Belevingscircuit. Het was een hele leerzame middag. Nog altijd wordt er door collega’s positief gerefereerd aan deze workshop. Het was erg interactief en het zelf kunnen ervaren hoe het is om met autisme te leven, was erg zinvol. Ook de aanwezigheid van een ervaringsdeskundige die over zijn eigen ervaringen binnen en buiten het onderwijs wilde delen met ons was van een grote meerwaarde. De workshop is een aanrader voor iedereen die professioneel of privé met autisme te maken heeft.

 

Barbaree van den Ende – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 16 april 2018

Mijn kennis over autisme was niet al te groot. Deze dag heeft me veel inzicht gegeven. qua kennis en beleving. De combinatie van kennis en ervaringsdeskundigen was bijzonder waardevol. Een aanrader!!!

 

Stefanie – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 12 april 2018

Een mooie dag (het zonnetje maakte het nog iets mooier) maar vooral een dag van SAMEN. Met heldere, vanuit ervaring gedeelde informatie. Enorm veel respect en bewondering voor de sprekers en de organisatie! Top gedaan

 

Wendy Tenten – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 11 april 2018

Goed opgezet. Erg leerzaam en laagdrempelig. Nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan al was daar deze editie net te weinig tijd voor. Ik heb deze dagen al zeker 2 tot 3 mensen uit verschillende (invals)hoeken geattendeerd op de editie van 2019. Dat zegt genoeg denk ik. Goede wisselwerking ook tussen mensen met autisme en mensen zonder. We kunnen van elkaar leren – we doen het SAMEN.

 

Mirjam Grin Basistraining: begrip voor autisme – 11 april 2018

Dit was een dag! Heel inspirerend en zo goed in elkaar gezet. Ik raakte er de dagen erop niet over uit gepraat!! De dag was opgebouwd vanuit theorie, naar eigen ervaring en een circuit was er opgezet om echt te beleven hoe t zou kunnen zijn met autisme. Ze waren betrokken bij de deelnemers en dachten heel gebalanceerd en op maat bij ieder persoonlijk mee. Een goede sfeer! En zeer professioneel. Dit vraagt naar meer!! Vriendelijke groeten van Mirjam

 

Autisme begeleiding De Piramide – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 10 april 2018

Allereerst complimenten aan de sprekers en mensen rondom de organisatie. Als organisatie hebben veel kennis opgedaan en fijne gesprekken kunnen voeren met (ervarings) deskundigen. Een zeer leerzame dag.

 

Rianne – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 9 april 2018

Zeer boeiende en interessante dag. Zat op het puntje van mijn stoel bij het ochtendprogramma. Lezing somatische klachten was een hele goede aanvullingen. Ook mijn waardering voor de 3 studenten van de workshop ass in de klas en hulde voor de organisatie. Een dikke 10!

 

Astrid Platen – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 9 april 2018

Ik vond het een zeer waardevolle dag, waarin mijn kennis m.b.t autisme vergroot is. Ik heb meer inzicht gekregen. Mijn bewondering wil ik uitspreken voor de dagvoorzitters, de workshopleiders, kortom voor allen die deze dag tot zo’n waardevolle dag hebben gemaakt.

 

Nathalie – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 9 april 2018

Top … zo duidelijk en heb er weer meer kennis van op gedaan!

 

Linda van Bemmelen – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 9 april 2018

Het was een heel leerzame dag over autisme. Aanrader voor iedereen die met mensen met autisme werkt of samenleeft en voor autisten zelf.

 

Nathalie Bot (Autizorg) – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 9 april 2018

Voor een 2e keer naar deze dag geweest en wat was het weer een ontzettende leerzame en inspirerende dag! Ik raad alle mensen die op één of andere manier met autisme te maken hebben, om hierheen te gaan. Eén woord, super!

 

Nicole Hoogenboom – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 9 april 2018

Ik heb een hele mooie dag afgelopen zaterdag gehad. Weer veel nieuwe inzichten gekregen en veel bij geleerd. het is dan ook zeker een aanrader voor anderen die ook binnen het werkveld werkzaam zijn. Ik verheug mij nu al op volgend jaar en ben benieuwd naar de workshops die er dan zullen zijn. Het enige wat ik echt jammer vond was dat je maar drie workshops/presentaties kon volgen (keuzestress). Er was zo veel wat boeiend was. Nogmaals bedankt voor de fantastische organisatie.

 

Merel te Raa – Ontdek SAMEN Autisme-dag – 9 april 2018

Ik vond het een mooie dag, met oprechte mensen, mooie verhalen, verdieping en vooral ook humor en gezelligheid. Zeker een aanrader!

 

Henriette – Autisme Belevingscircuit – 9 april 2018

We hebben tijdens de Autisme Week 2018 als AIC Amersfoort dit Belevingscircuit georganiseerd. De reacties van de deelnemers waren unaniem enthousiast. Ook de aanwezigheid van ervaringsdeskundige Larissa was zeer waardevol.

 

Erna Dogger Autismecoach – Prikkelverwerking en autisme – 5 februari 2018

Autisme en prikkelverwerking was ook op deze tweede dag bij #OntdekAutisme weer een boeiend thema. Mensen met autisme verwerken prikkels op een andere manier wat zich vaak uit in hun gedrag. Maar waar ligt de oorzaak van dit door ons vaak onbegrepen gedrag? Ontdek Autisme heeft mij door de uitleg van Marian Bruijnzeels en Leonie weer nieuwe inzichten gebracht in de prikkelverwerking bij mensen met autisme. Maar ook het inzicht in mijn eigen prikkelverwerking, welke type prikkelverwerker ben ik, welk type zijn die andere mensen met of zonder autisme en hoe beïnvloed dat onze relatie, vond ik zeer waardevol. Ik word er blij en enthousiast van hoe goed het Jasper lukt om de verbinding te maken tussen de deelnemers, theorie en de ervaringen van Marian en Leonie. Het was een mooie, interessante en leerzame dag!

 

  1. Eijsvogels (Fontys TNW) – Autisme Belevingscircuit – 22 december 2017

Het was een hele interessante en leerzame ochtend, ik heb erg goede reacties terug gehoord van collega’s! De wandeling door ons gebouw was echt een eye-opener en ook de oefeningen waren erg leuk om te doen. Ook de terugkoppeling achteraf over de oefeningen was erg verhelderend! Bedankt!

 

Jaap Inberg – Autisme Belevingscircuit – 6 november 2017

Voor ons als Leerplicht/RMC medewerkers was het een inspirerende en leerzame ochtend. Dat een ervaringsdeskundige haar verhaal deed was absoluut een meerwaarde. Jasper heeft veel kennis in huis over autisme en kan dit op een duidelijke en rustige manier overbrengen op een groep. Het eerste deel van de ochtend was vooral theoretisch, het tweede deel bestond uit het belevingscircuit. Dit circuit laat je ervaren hoe lastig, frustrerend en onduidelijk dagelijkse zaken voor iemand met autisme kunnen zijn, en geeft zoveel meer inzicht in autisme dan alleen de theoretische behandeling. Ik kan iedereen het Autisme Belevingscircuit van harte aanraden!

 

Buro Maks – Autisme Belevingscircuit – 18 juli 2017

Op 27 juni hebben wij met collega’s en familieleden van clienten een zeer leerzame avond gehad. De informatie die gegeven werd, heeft er bij vele voor gezorgd dat zij Autisme beter begrijpen. Daarnaast zijn vele ogen geopend door het filmpje wat getoond werd en doordat we autisme echt konden beleven door de opdrachten die we mochten uitvoeren. De ervaringsdeskundige zorgde voor een grote toegevoegde waarde!

 

Jennie Kanis – Prikkelverwerking en autisme – 22 juni 2017

Deze dag was voor mij vooral verrijkend omdat Marian en Leonie, twee ervaringsdeskundigen, een persoonlijke inkijk gaven hoe de prikkelverwerking bij hen werkt. Ik heb erg veel bewondering hoe ze voor lief nemen dat ze dag(en) daarna moeten bijkomen.

 

Nina Hijlkema Thuiszorg Het Friese Land – Autisme Belevingscircuit – 21 juni 2017

Ik vond het een zeer leerzame middag. Heeft mij nog meer inzicht gegeven in de wereld van mensen met Autisme of verwante stoornis. Ook van uit de groep veel positieve reacties gekregen.

 

Corrine Mojet – Prikkelverwerking en autisme – 18 juni 2017

Een waardevolle dag. De groep is klein waardoor er veel interactie mogelijk is. Er wordt veel kennis overgedragen over prikkels en prikkelverwerking en daarnaast ook wat dat dan betekent voor mensen met autisme. De inbreng van Marjan en Leonie was daarbij van hele grote waarde. De vele tips die helpen om er op een nog betere manier mee om te kunnen gaan en anderen te kunnen helpen zijn erg prettig. Leren kijken met andere ogen, gericht op de prikkels om ons heen. Een waardevolle, leerzame en ook gezellige dag.

 

Carlien Bul – Prikkelverwerking en autisme – 15 juni 2017

Training die nieuwe inzichten geeft. Vooral de aanwezigheid en toelichting van mensen met autisme zijn waardevol. Het toespitsen op de prikkels en de prikkelverwerking (overprikkeling, onderprikkeling, hoe herken je het?, wat is het verschil?) was duidelijk. Visueel ondersteund dmv ppt. Ontspannen training. Waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in autisme en prikkelverwerking (we verwerken tenslotte allemaal prikkels de hele dag door). Prikkelverwerking kan ook gebruikt worden bij hoogsensitiviteit etc. Het was een gezellige en leerzame dag.

 

Corinne Vinks-Schrader – Autisme Belevingscircuit – 10 mei 2017

Geweldige ervaring om je inzicht in autisme te vergroten en begrip te krijgen voor de wereld van iemand met autisme!

 

Manita Overweg @Utime Life Organizing Basistraining: begrip voor autisme – 25 april 2017

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog nivo: verrijkend via de beleving .

 

ella.theunissen – Autisme Belevingscircuit – 25 januari 2017

Gisteren heb ik het Autisme Belevingscircuit bijgewoond. Een absolute aanrader. Doordat er ruimte is voor interactie tussen de presentator en het publiek ontstaat er verwarring. Deze verwarring zorgt ervoor dat je leert te begrijpen waar het tijdens de dagelijkse communicatie (tussen jou en een persoon met autisme) mis gaat.

 

Marianp1973 Basistraining: begrip voor autisme – 21 december 2016

Ik heb het autisme belevingscircuit gevolgd. Ik vond het echt heel erg interessant om te ervaren hoe mensen met autisme dingen beleven. Heel erg goed voor het begrip naar deze kinderen en volwassenen toe. Het is leerzaam om dit met je gezin te doen als je een kind/broer/zus hebt met autisme maar ook met je schoolteam. Zeker een aanrader voor iedereen die iemand met autisme in zijn omgeving heeft.

 

Anoniem – Autisme Belevingscircuit – 21 november 2016

Een uitermate leerzame middag. Collegae reageerden met “beste training sinds jaren”. Heeft veel nieuwe of hernieuwde inzichten gegeven. Jasper en Max bedankt!

 

Marlou Heskes Basistraining: begrip voor autisme – 15 november 2016

De basistraining heb ik ervaren als een zeer waardevolle training, zowel als professional en zeker ook als ouder. De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten). De autismewandeling is een ervaring die zeer veel indruk op mij gemaakt heeft en die ik iedereen die met autisme te maken heeft heel warm kan aanbevelen.

 

DeTechniekFabriek – Autisme Belevingscircuit – 25 oktober 2016

Een hele leerzame ochtend gehad met de vrijwilligers van de TechniekFabriek! We hebben o.l.v. Jasper het autisme belevingscircuit doorlopen. De combinatie theorie en praktijk is erg fijn! En ook de input van een ervaringsdeskundige is echt een toegevoegde waarde. De tijd ging erg snel. Wat alleen maar kan betekenen dat het erg interessant was. Een aanrader dus!

 

Anne-Lise Roos-Pouw – Autisme Belevingscircuit – 11 oktober 2016

Voor de kennisdag voor medewerkers van de locaties, waar cliënten wonen met een verstandelijke en auditieve beperking, had ik Jasper gevraagd een workshop te verzorgen. In overleg hebben we gekozen voor een belevingscircuit in het kort. Jasper en Marjan hebben ons bewustzijn verscherpt als het gaat om autisme en wat het betekent voor iemand. De workshop kreeg van de medewerkers een hoge waardering en smaakt naar meer.. Wellicht een vervolg op een volgende kennisdag?

 

BenjaminZorg – Autisme Belevingscircuit – 7 juli 2016

Het ABC is zeker een aanrader, het was een mooie ervaring om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Voor anderen was het best confronterend.

 

Harald Basistraining: begrip voor autisme – 14 juni 2016

Ik ben leerkracht in het basisonderwijs. Je leest of hoort veel over autisme maar deze training (in combinatie met de wandeling) heeft er voor gezorgd dat mijn inzichten en kennis behoorlijk zijn vergroot. Vooral de wandeling, waarbij natuurweetjes als metafoor werden gebruikt voor de theorie over autisme, is een echte aanrader. Ontspannen en een rugzak vol nieuwe kennis en inzichten kwam ik thuis van deze wandeling. Jasper is een bevlogen trainer met veel ervaring. En dat merk je deze dag goed. De inzet van ervaringsdeskundigen was een waardevolle aanvulling op het programma. Kortom: dit circuit in combinatie meet de wandeling is een aanrader voor iedereen die snel en op een prettige ontspannen manier kennis en inzichten mbt autisme wil opdoen.

 

claudette Basistraining: begrip voor autisme – 8 juni 2016

Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016 hebben Jasper en Marianne een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen. Het is een hele mooie en praktische tool om in te zetten. groetjes, Claudette Nouris Landelijk Coördinator Mama Vita

 

Livos Zwolle – Autisme Belevingscircuit – 8 juni 2016

Ik heb het ABC gegeven door Jasper en ervaringsdeskundige beleefd met veel plezier. Als oud collega van Jasper vond ik het erg leuk om te zien, met hoe veel plezier en passie Jasper het belevingscircuit aanbiedt en interventies doet. Dagelijks werk ik als begeleider met kinderen met autisme. Het was een mooie ervaring om nieuwe dingen te ontdekken, te leren van deze opdrachten en geconfronteerd te worden. Nieuwe input voor het inspelen op gedrag van mensen met autisme.

 

Mooi Positief – Autisme Belevingscircuit – 14 april 2016

Het was een geweldige en vooral inspirerende ervaring om aan het belevingscircuit te mogen deelnemen. In mijn werk heb ik veel te maken met mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Door het belevingscircuit heb ik een heel klein kijkje mogen nemen in deze wereld. Deze indrukwekkende ervaring geeft me inspiratie en motivatie om aandacht en begrip te creëren.

 

Kitty – Autisme Belevingscircuit – 9 april 2016

Afgelopen week heb ik het genoegen gehad om Jasper en Max te mogen ontmoeten en het ABC te volgen. Ik ben ontzettend enthousiast! Wat een geweldige avond. Informatief/ doordringend/actief/leerzaam/ bijzonder en indrukwekkend, zijn enkele woorden die de lading nog niet eens dekken. Iedereen die (professioneel, dan wel privé) met autisme te maken heeft, zou deze lezing/beleving moeten volgen. Jasper legt alles zeer duidelijk uit, Max is een hele goede toevoeging met zijn eigen ervaringen. Bedankt, dat ik erbij mocht zijn!

 

marianp1973 – Autisme Belevingscircuit – 4 april 2016

Een echte aanrader voor iedereen die wel eens in aanraking komt met kinderen/volwassenen met autisme. Ook heel leuk voor een studiedag voor leerkrachten om zo meer begrip te kweken. Het mooie is dat je door middel van het circuit het echt ervaart en niet alleen theorie hoort. Jasper is een warme persoonlijkheid. Je voelt je gelijk welkom. En Max is heel authentiek en dit is een prachtige aanvulling! Dank je wel beide voor deze ervaring.

 

Claudia – Autisme Belevingscircuit – 2 februari 2016

Wat een fantastische avond hebben mijn dochter en ik beleefd. Ondanks dat ik werk met jongeren met ass en zelf een zoon met ass heb, heeft dit mij veel meer inzicht gegeven in hoe het in het hoofd van een autist werkt. Jasper bedankt.

 

MetaMama, Janneke van Bockel – Autisme Belevingscircuit – 6 oktober 2015

Het is plezierig samenwerken met Jasper. Op de studiedag voor ouders van een kind met autisme werd helder dat ook al heb je dagelijks met autisme te maken er nog een heleboel te beleven en te leren valt.

 

Miranda Felix- van Wely – Autisme Belevingscircuit – 30 september 2015

Een must voor zorg professionals. Deskundige uitleg door Jasper en een zeer vriendelijke ontvangst. De combinatie met collega trainer en ervaring deskundige maakt het speciaal. Aanrader!

Posted in: