Reviews via LinkedIn

Reviews via LinkedIn

 •    

  Sonja Middelhuis

  Verpleegkundig Specialist GGZ en (gast)docent/trainer

  ‘Ik heb bij Jasper het belevingscricuit Autisme gevolgd. Er werd op leuke speelse wijzen getoond hoe de dagelijkse wereld kan worden ervaren door iemand met Autisme.

  Er was evenens voldoende ruimte voor vragen aan zowel Jasper zelf als Berthold, een ervaringsdeskundige. Ik raad deze training aan voor zorgverleners die in aanraking komen met mensen met autisme. ’

 • Loes Knijp

  loopbaan/job coach bij Human&Labour coaching

  ‘Wat een fantastisch Landelijk politie autisme congres was het, mede dankzij jouw workshop met ervaringsdeskundige Max Goossens. Jouw bijdrage is zeer gewaardeerd. Bedankt voor de prettige samenwerking. ’

 • Aukje de Zeeuw-Span

  Begeleider B | PPG | Opgroeien & opvoeden bij Talant

  Wat een inspirerende twee dagen cursus over autisme en prikkelverwerking wat niet in hokjes is te plaatsen! Deze dagen hebben een grote bijdrage gehad aan inzichten krijgen van autisme en prikkelverwerking. Bewust worden van je eigen handelen als professional en het belang van nieuwsgierig blijven. Blijven puzzelen naar de juiste manier van aansluiten bij mensen met autisme en prikkelverwerkingsstoornissen. Echt een verdieping als je meer wilt weten over interne prikkels en over en onderprikkeling😃

 • Jiska van de Wetering

  Projectmanager HuurAcademie bij Huurcommissie

  Jasper heeft voor ACM tijdens de week van de diversiteit een workshop verzorgd over autisme.
  Jasper is een prettige trainer die de groep in beweging krijgt met leuke en leerzame oefeningen. Hij heeft duidelijk uitgelegd op welke manier autisme een belemmering kan vormen bij het leren en het functioneren op de werkvloer. Ook de ervaringsdeskundige co-trainers konden dit met hun persoonlijk verhaal illustreren. Jasper weet een goed evenwicht aan te brengen tussen het programma volgen en antwoorden op vragen. Alle deelnemers waren enthousiast! Nog bedankt!

 • Marloes Barendrecht

  Arbeidsadviseur/ arbeidsdeskundige bij Zintens, onderdeel van Klimmendaal

  Jasper weet erg goed zijn kennis over autisme op een toegankelijke manier over te dragen. Met zijn team van ervaringsdeskundigen en het Autisme Belevingscircuit laat hij je ervaren waar mensen met autisme tegen aan kunnen lopen. Op een praktische wijze kom je erachter dat veel dagelijkse activiteiten en gewoontes in communicatie voor mensen met autisme helemaal niet zo gewoon zijn. De ervaringsdeskundigen kunnen prachtige voorbeelden uit de praktijk geven. Echt een aanrader!

 • Marieke Verlee

  Orthopedagoog

  Leerzaam, mooie koppeling naar de praktijk, herkenbaar en bruikbaar, concreet, afwisselend en waardevol om verhalen van ervaringsdeskundigen te horen. Marieke Verlee Orthopedagoog stichting Pim.

 • Bram Bakker

  Initiatiefnemer bij de Balanskliniek

  Deze man geeft een fantastische training/nascholing over autisme. Niet de DSM-diagnose, maar de trekken. Die iedereen in meer of mindere mate natuurlijk heeft…. Hoe gaan we daar me om? Een aanrader!

 • Sandra Kerkhof

  Owner Praktijk Dynamiek jeugd-GGZ

  Het autisme belevingscircuit is echt een aanrader voor mensen met ASS en hun omgeving! Jasper en Max geven veel info over wat het betekent om ASS te hebben op een originele en vernieuwende manier. Max is als ervaringsdeskundige een zeer waardevolle aanvulling. De onderdelen van het circuit geven een bijzonder inkijkje in het leven van iemand met ASS. Ik ben heel benieuwd naar de overige activiteiten van Ontdek Autisme.

 • 🌺Monique Groen🌻

  Begeleider Persoonlijke Ontwikkeling en autismecoach bij Boba Groep

  Vrijdag 24 maart heb ik de basistraining autisme gevolgd. Het heeft mij zeer geinspireerd en de werkvormen waren erg leuk. De trainers, die zelf veel ervaring hadden met autisme, maakte het geheel extra duidelijk. Bedankt hiervoor ! Gr, Monique

 • Prue Post

  Psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog at Dokter Bosman

  De basis training autisme raad ik iedereen aan die meer wil leren over de belevingswereld en informatieverwerking van mensen met autisme. Dankzij praktijkvoorbeelden, ervaringsdeskundigen en leuke opdrachten wordt hier op een mooie manier aandacht aan besteed.

 • Monika Hirtl

  Docent VMBO-VSO Stichting de Ambelt, PBS-coördinator, MatriXmethode

  Bedankt Jasper voor het begeleiden en coachen van M. Hij heeft veel geleerd en de MatriXmethode heeft de negatieve lading van zijn pestverleden laten verdwijnen. Nu kan hij verder……

 • Nathalie Bot

  Autisme professional

  Ik heb gisteren de basiscursus ‘begrip voor autisme’ gevolgd bij Jasper en de twee ervaringsdeskundigen. Het was een ontzettende inspirerende en leerzame dag. Het autisme belevingscircuit heeft me anders leren kijken naar dingen en is zeker een aanrader!

 •  

  Annet Versantvoort

  Manager Ondersteuning PPC Opleiding en ontwikkeling personeel at PI Vught

  Voorjaar 2016 hebben we in de PI Vught voor het personeel diverse workshops over autisme aangeboden.Het belevingscircuit van Ontdek Autisme is 17x uitgevoerd in 4 weken en werd door de medewerkers ervaren als leerzaam. Dit vooral door de laagdrepeligheid.en de confrontatie. Jasper heeft samen met de ervaringsdeskundigen bereikt dat de medewerkers in de PI Vught meer inzicht hebben gekregen in de specifieke problematiek van mensen met autisme. Spelenderwijs werd men zich bewust van de invloed van autisme op het dagelijks fucntioneren. Kortom een geslaagde vorm van deskundigheidsbevordering.

 • Lujan Blankenstein

  Openheid bevrijdt!

  Jasper heeft in mei 2016 bij het UWV in Doetinchem een Autisme Belevings Circuit gegeven voor de daar werken Arbeidsdeskundigen en de Verzekeringsartsen. Naast dat het een hele gezellige middag was, was het ook een erg leerzame middag onder de kundige leiding van Jasper Kok – Roosjen en Marc Beek als ervaringsdeskundige. Er werden veel vragen gesteld en met enthousiasme meegedaan aan de verschillende opdrachten. Voor mijn collegae was het een eye-opener, terwijl zij toch ook vaak op het spreekuur te maken hebben met mensen met autisme. Ook de inbreng van Marc als ervaringsdeskundige was de icing on the cake en maakte het helemaal af.
  Ik kan het daarom iedereen aanbevelen, zelfs als je van mening bent kundig te zijn betreffende autisme. Het kan je tot nieuwe inzichten brengen en het is een leuk programma.
  Lujan Blankenstein, verzekeringsarts bij UWV Doetinchem.

 • Femke Hamburger

  Trainer, Facilitator at Workshop to go

  Jasper begeleidt een van mijn zoons met autisme, en een van mijn sparringpartners voor innovatie beschermd wonen voor (jonge) mensen met ggz-problematiek.
  Ik ken Jasper als uitermate ervaren met vele vormen van autisme, en grote bewustheid van de gevolgen ervan op alle levensgebieden. Heel betrokken (professionele nabijheid) en enthousiast, denkend in mogelijkheden i.p.v. beperkingen. En gelukkig ook erg praktisch.

  Jasper heeft een groot (landelijk) netwerk, en brengt mensen met elkaar in verbinding. Autismehulpverleners, maar ook mensen die niet zoveel met autisme hebben, maar andere kennis of ervaring.
  Ik vind Jasper een goed voorbeeld van hoe om te gaan met mensen met autisme en anderen met vragen daarover, nooit betuttelend of betweterig, maar een open en nieuwsgierige meedenker.

 • Linda Hendriks

  Student- en loopbaanadviseur bij Landstede MBO

  Onlangs heb ik heb bij de Jasper de training tot passend autisme vriendelijk onderwijs gevolgd. Wat een eye-opener om eens aan den lijve mee te maken wat mensen met autisme dagelijks mee maken! Jasper is een specialist op dit gebied en weet mensen door zijn enthousiasme en gedrevenheid te boeien en mee te nemen in de wereld van autisme. Voor professionals die binnen het onderwijs met leerlingen met autisme werken is de training van Jasper een echte aanrader.

 • Simone Smaal

  Eigenaar bij Kinder Company en Samenzijn Company

  Jasper heeft met veel passie een ABC bij Stichting ARTA georganiseerd. Ik zou echt iedereen aanraden om dit circuit te volgen, of je nou dagelijks te maken hebt met Autisme of niet, het is een verrijking! Je beseft gelijk dat kleine dingen die voor ons zo vanzelf sprekend zijn, heel anders kunnen worden ervaren. Daarnaast weet Jasper weet zijn kennis en enthousiasme goed over te brengen!

 • Anja Smink

  EMU Verpleegkundige

  Tijdens de autisme week heeft Jasper op 2 April bij AIC-Hoofddorp het ABC-circuit gepresenteerd. Dit was zeer succesvol! We hebben veel positieve reacties ontvangen van de vele ouders en professionals die het ABC-circuit gevolgd hebben.
  “Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel”. Wij zijn Jasper dankbaar voor het begrip dat hij velen heeft kunnen bijbrengen!
  Medewerkers en vrijwilligers van AIC-Hoofddorp

 • Herma Spoolder

  Evenmens, informele zorg voor elkaar

  Jasper Kok, bedankt voor de goede samenwerking op 9 december tijdens het ABC circuit, georganiseerd voor ouders van kinderen met autisme door Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Het is aan te bevelen om het ABC circuit te volgen. Door het circuit te doorlopen ervaart u hoe mensen met autisme de dagelijkse dingen beleven en u krijgt inzicht in wat belangrijk is in de communicatie naar mensen met autisme. Jasper, je zet je specialisme over autisme in, waar mensen iets mee kunnen bij persoonlijke vragen rondom hun kind.

 • Janneke van Bockel

  Ouderschapsdeskundige – spreekt, schrijft, coacht en adviseert over ouderschap

  Op de Verwendag voor ouders van een kind met autisme organiseerde Jasper een laagdrempelige ‘inloop-workshop’ met het Autisme Belevings Circuit die enthousiast ontvangen werd. “Zeer handig en leuk, volgend jaar alsjeblieft langer!” stond er op het evaluatieformulier. In de ongedwongen sfeer die Jasper creëert vatten mensen moed om iets nieuws en spannends uit te proberen waarbij ze door hem geholpen worden de opgedane ervaring te verbinden met kennis van autisme. Ervaringsleren is bij Jasper zo in goede handen.

 • Autisme Specialisme

   

  branche-onafhankelijk netwerk van professionals

  Jasper participeert vol op in het Zwolse netwerk van mensen die professioneel betrokken zijn op autisme. Hij is een ondernemer die gelooft in samenwerking en die daar in de praktijk ook vorm aangeeft. Jasper verkreeg maart 2012 het certificaat ZPOké Autisme.
  Zijn passie is om mensen met autisme te begrijpen en die kennis over te brengen naar anderen, waarmee hij uiteindelijk streeft naar een autismevriendeljker Nederland. Hij verwacht en hoopt dat het voor de meeste anderen ook vriendelijker wordt.

 • Erik Wijtsma

   

  Voorzitter College van Bestuur bij Christelijk Speciaal Onderwijs Apeldoorn CSO

  Jasper is een enthousiaste ondernemer die werkt vanuit een duidelijke vraaggerichte visie. Jasper ondersteunt jongeren en is daarin vraag gestuurd. Het is niet voor niets dat veel Ambelt ouders kiezen voor deze vorm van begeleidng en ondersteuning.

 • Sander Visser

   

  Eigenaar Sander Visser Coaching

  Jasper heb ik leren kennen als een creatieve ondernemer die het belang van zijn cliënten en team ziet. Hij speelt in op wat nodig is om goede kwaliteit van zorg te bieden en toont zich betrokken bij zijn cliënten. Vraaggericht en persoonlijk!
  Als collega is Jasper een warme en hartelijke persoon die open staat voor ideeën van anderen. Als leidinggevende zoekt hij naar talent bij zijn teamleden en weet dit te benutten.

 • Marjon Vos-van der Have

  Coördinerend verpleegkundige bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

  Jasper ondersteunt vanuit vakkennis en daadwerkelijke interesse in jongere en de bijbehorende ouder(s) op een persoonlijke manier met aandacht voor details. Hij is laagdrempelig, neemt de tijd voor een goed gesprek, stemt de zorgvraag af binnen de mogelijkheden van de organisatie, staat open voor feedback en doet er wat mee! Een integer, betrouwbaar persoon aan wie ik mijn kinderen in vol vertrouwen toevertrouw.

 • Anneke Spijker

  Programmamanager bij Het Waterschapshuis

  Dankzij Jasper heeft mijn zoon Hylke met goed resultaat zijn HAVO met NT en NG profiel gehaald. Jasper heeft de structuur en het overzicht geboden dat wij niet konden bieden. Hylke is nu derde jaars student technische informatica en gaat proberen om in Enschede biomechanica te studeren! Een kind met ASS!

Posted in: