Werkomgeving

112 students

Welkom bij de E-learning – Autisme & werk

Deze training is de theoretische aanvulling op onze praktische trainingen autisme & werk.

Wat ga je in deze online training lezen, luisteren, leren en ervaren?

We geloven dat we beter in staat zijn om ons aan adviezen en plannen te houden naarmate we ze beter begrijpen.  Hierom delen we veel kennis en factoren die invloed kunnen hebben op mensen met autisme. Iedere deelnemer heeft een ander kennisniveau over autisme,  dus we zullen iedere keer met de basis beginnen. We gaan vervolgens de uitdaging aan om stap voor stap verdieping aan te brengen en aan te sluiten bij verschillende voorkeurs-leerstijlen. Laten we elkaar aanvullen! We lezen graag jouw inspirerende feedback, ideeën en tips.

Wie zijn wij? Welke missie hebben wij?

Ontdek Autisme is een trainingsbureau, dat streeft naar meer begrip voor elkaar. De organisatie is opgericht door Jasper Kok-Roosjen, autismecoach, trainer en schrijver van deze online training. Jasper werkt intensief samen met ervaringsdeskundige (trainers). Samen met ervaringsdeskundige Marian Bruijnzeels bracht hij de informatie uit deze training bij elkaar. Marian is elke dag met passie bezig om autisme te bestuderen en bracht veel kennis in voor deze training, we zijn haar dankbaar hiervoor. Leer ons en onze collega’s kennen via deze link.

Dankwoord:

Dank aan alle genoemde bronnen, collega’s en vrijwilligers, die ons dagelijks inspiratie, inzicht en feedback geven. En dank aan de projectgroep Vanuit Autisme Bekeken (VAB), opgezet door het ministerie van VWS en OCW. Wij zijn dankbaar, voor de toestemming om de ontwikkelde hulpmiddelen, modellen en teksten te mogen delen, we denken dat hun materiaal een geweldige impact kan hebben op het welzijn van mensen met autisme. Hiernaast gaat onze dank uit aan naar alle genoemde bronnen, collega’s, vrijwilligers, die ons dagelijks inspiratie, inzicht en feedback geven en de cursisten die ons reeds van feedback hebben voorzien. Alvast bedankt.

Onze visie:

Wij zijn ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Daarom verwijzen wij graag naar de ijsberg als metafoor; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er onzichtbaar een veel groter stuk. Ieder persoon is anders en heeft zijn/haar eigen unieke onzichtbare prikkel- en informatieverwerking, wensen, kwetsbaarheden en talenten. Er is dus altijd maatwerk nodig.

Voorleesfunctie:

Met een paar handelingen kun je een voorleesfunctie toevoegen aan je Google Chrome-browser. Klik hier voor een goede uitleg of klik hier de extensie ReadAloud te downloaden. Deze extensie leest de tekst op de webpagina met een computerstem voor.

YouTube – Nederlandse vertaling:

We gebruiken regelmatig YouTube filmpjes ter ondersteuning van de uitleg. Vaak is deze ook in de Nederlandse vertaling mogelijk, als dit bij jou nog niet automatisch ingesteld is, kun je dit zelf instellen met behulp van deze uitleg.

Wil je basistheorie, of jezelf verdiepen?

De meest relevante informatie van een les staat in het eerste deel. Hier kun je ongeveer 5 kwartier mee bezig.

Wil je jezelf verdiepen? We adviseren om tijdens deze training je eerst te focussen op de bovenste tekst. Aan het einde van een les, plaatsen we een uitklapbalk, of meerdere uitklapbalken, zoals onderstaand voorbeeld.


De tekst onder deze knop lees je door uit eigen interesse, of in belang van je verdiepende training.

Wij wensen je veel inspiratie toe met deze online training en een goede samenwerking met mensen met autisme

Groeten, mede namens onze (ervaringsdeskundige) trainers,

Jasper Kok-Roosjen
Oprichter Ontdek Autisme
Autismetrainer en coach

Copyright & auteursrecht:
Deze online-training is alleen bedoeld voor deelnemers aan onze ‘live-training’, de toegangscode delen met anderen is niet toegestaan.
Wil jij er rekening mee houden, dat onze eigen teksten en plaatjes auteursrecht en copyright hebben? Onze afbeeldingen mogen enkel gedeeld worden met bronvermelding.

P.S. Hoe start je?

Deze training is opgedeeld uit drie delen. Klik op ‘ga verder’ onderaan deze pagina, of klik bovenaan deze pagina op het subkopje  ‘lessen’.

Meld je tips en tops

Foutje gezien? Heb je een tip, of een top? Heb je een aanvulling? Meld het ons! We leren graag van je. Onze dank is groot. We gaan ermee aan de slag.

Opmerkingen, vragen en aanvullingen mogen uiteraard ook via info@ontdekautisme.nl

 

Trainer

Jasper Kok

Toegang alleen voor genodigden

Geef een reactie