Werkomgeving

258 students

Welkom bij de E-learning – Autisme & werk

Voor de samenleving is diversiteit zeer waardevol. Het is essentieel voor het verhogen van de creativiteit, verbeteren van probleemoplossend vermogen en het kunnen inspelen op veranderingen. De kansen die diversiteit onze samenleving kan bieden is nog lang niet overal doorgedrongen. We hopen je kennis op het gebied van autisme met deze E-learning te verdiepen.

Wat ga je in deze online training ontdekken?

We geloven dat we beter in staat zijn om rekening te houden met de ander naarmate we elkaar beter begrijpen. Wij inspireren je tot het zien van realistische mogelijkheden, onzichtbare ondersteuningsbehoeften en talenten. Zo ervaar jij de kracht van inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer.

Wil je basistheorie, of jezelf verdiepen?

Iedere deelnemer heeft een ander kennisniveau over autisme.. De meest relevante basis-informatie  staat in het eerste deel van een les. Hier ben  je ongeveer 5 kwartier mee bezig.

We adviseren om je tijdens de lessen je eerst te focussen op de bovenste tekst. Aan het einde van een les, plaatsen we een uitklapbalk, of meerdere uitklapbalken, zoals onderstaand voorbeeld.


De tekst onder deze knop lees je door uit eigen interesse, of in belang van je verdiepende training.

Wie zijn wij? Welke missie hebben wij?

Ontdek Autisme is een trainingsbureau, opgericht door coach en trainer Jasper Kok-Roosjen. Samen met een groep van ervaringsdeskundige trainers hebben zij ruime ervaringen in het bieden van diverse trainingen op het gebied van Autisme & Werk. Ontdek Autisme biedt advies en trainingen aan diverse organisaties en worden onder andere ingezet door organisaties als het UWV, ACM, J&JV, de landelijke politie, de Rabobank, penitentiaire inrichtingen, zorgorganisaties , onderwijs en de Nederlandse Vereniging van Autisme.

Momenteel zijn we betrokken bij het ontwikkelen van het WerkWeb-Autisme en het ondersteunen van de projecten ‘Autismetalent benutten’ &  ‘Creëren van arbeidskansen’ van Fontys. Trainer Marian Bruijnzeels bracht de meeste kennis in voor deze E-learning, we zijn haar hier enorm dankbaar voor.Leer ons beter kennen via deze link.

Dankwoord:

Dank aan alle genoemde bronnen, collega’s en vrijwilligers, die ons dagelijks inspiratie, inzicht en feedback geven. Speciale dank ook aan WerkWeb-Autisme en de projectgroep Vanuit Autisme Bekeken (VAB), opgezet door het ministerie van VWS en OCW. Wij zijn dankbaar, voor de toestemming om de ontwikkelde hulpmiddelen, modellen en teksten te mogen delen, we denken dat hun materiaal een geweldige impact kan hebben op het welzijn van mensen met autisme. Hiernaast gaat onze dank uit aan naar alle genoemde bronnen, collega’s, vrijwilligers, die ons dagelijks inspiratie, inzicht en feedback geven en de cursisten die ons reeds van feedback hebben voorzien.

Onze visie:

Wij zijn ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Daarom verwijzen wij graag naar de ijsberg als metafoor; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er onzichtbaar een veel groter stuk. Ieder persoon is anders en heeft zijn/haar eigen unieke onzichtbare prikkel- en informatieverwerking, wensen, kwetsbaarheden en talenten. Er is dus altijd maatwerk nodig.

Voorleesfunctie:

Met een paar handelingen kun je een voorleesfunctie toevoegen aan je Google Chrome-browser. Klik hier voor een goede uitleg of klik hier de extensie ReadAloud te downloaden. Deze extensie leest de tekst op de webpagina met een computerstem voor.

YouTube – Nederlandse vertaling:

We gebruiken regelmatig YouTube filmpjes ter ondersteuning van de uitleg. Vaak is deze ook in de Nederlandse vertaling mogelijk, als dit bij jou nog niet automatisch ingesteld is, kun je dit zelf instellen met behulp van deze uitleg.

Wij wensen je veel inspiratie toe met deze online training en een goede samenwerking met mensen met autisme

Groeten, mede namens onze (ervaringsdeskundige) trainers,

Jasper Kok-Roosjen
Oprichter Ontdek Autisme
Autismetrainer en coach

Copyright & auteursrecht:
Deze online-training is alleen bedoeld voor deelnemers aan onze ‘live-training’, de toegangscode delen met anderen is niet toegestaan.
Wil jij er rekening mee houden, dat onze eigen teksten en plaatjes auteursrecht en copyright hebben? Onze afbeeldingen mogen enkel gedeeld worden met bronvermelding.

P.S. Hoe start je?

Deze training is opgedeeld uit drie delen. Klik op ‘ga verder’ onderaan deze pagina, of klik bovenaan deze pagina op het subkopje  ‘lessen’.

Meld je tips en tops

Foutje gezien? Heb je een tip, of een top? Heb je een aanvulling? Meld het ons! We leren graag van je. Onze dank is groot. We gaan ermee aan de slag.

Laten we elkaar aanvullen! We lezen graag jouw inspirerende feedback, ideeën en tips. Opmerkingen, vragen en aanvullingen kun je ook melden via info@ontdekautisme.nl

 

Trainer

Jasper Kok

Toegang alleen voor genodigden

Geef een reactie