Evaluatie 2019, vooruitblik op 2020

Evaluatie 2019, vooruitblik op 2020
Gedreven en enthousiast evalueerden Marian & Jasper eind 2019 het afgelopen jaar en keken vooruit op de toekomstige doelstellingen van Ontdek Autisme. We kijken met trots terug op 2019. Geweldig hoe we ook dit jaar met een team van ervaringsdeskundige trainers een bijdrage hebben mogen leveren aan meer inzicht in en begrip voor mensen met autisme. Hieronder delen we een aantal doelstellingen.
Facebook:
Onlangs kregen we onze 30.000ste Facebook-volger. Als Facebook-redacteuren willen Marian en Jasper jullie danken voor het vertrouwen. We leren veel van jullie tips en vragen en genieten van jullie onderlinge aanvullingen, feedback en reacties. Echt gaaf hoe er zo vaak met respect onderling gecommuniceerd wordt. De diagnose autisme beperkt iemand niet tot het eindpunt van het ontwikkelingsproces, maar vormt het begin van een alternatieve route om verder tot bloei te komen. We willen in 2020 blijven inspireren over manieren waarop die alternatieve bloei op gang kan komen.
Open-inschrijving-trainingen:
Onze eigen presentaties boden we weer aan door heel Nederland aan. We ontmoeten hierbij heel veel mensen door heel Nederland. Dank voor jullie positieve terugkoppelingen. We gaan in 2020 door met het aanbieden van de trainingen, zie de linken onderaan deze post.
Ontdek-SAMEN Autisme-dag:
De Ontdek SAMEN Autisme-dag was voor de derde keer op rij uitverkocht en werd weer enorm goed gewaardeerd. Het thema ‘Uit je hoofd, in je lijf’ gaf inspirerende handvatten naar meer rust voor en mogelijkheden.
Met 180 deelnemers uit Nederland en België en 15 sprekers was het een enorme organisatie, die soms net iets teveel vroeg van onze mogelijkheden. We hebben hierom besloten om deze SAMEN-dag vanaf dit jaar tweejaarlijks te organiseren. 3 april 2021 bieden we de volgende SAMEN-dag aan in Zwolle.
Incompany-presentaties:
We mochten dit jaar heel veel professionals, naasten en mensen met autisme ontmoeten via AIC’s, zorgteams, het onderwijs, ministeries, bedrijfsleven en arbeidsgerelateerde organisaties. Gaaf hoe we mogen helpen met het bouwen van bruggen tussen mensen met en zonder diagnose. We zijn ook dankbaar hoe we steeds meer mogen ondersteunen bij complexe casuïstiek, waarbij comorbiditeit en trauma’s een rol spelen. We zien het als onze missie om deze kennis in 2020 verder te verspreiden en uit te werken.
Incompany Trainings, workshops and lectures in English:
Spannend. We werden dit jaar uitgenodigd om onze presentaties in het Engels te verzorgen. Ondanks dat we deze taal niet vloeiend spreken kwam de boodschap over en werd het goed gewaardeerd. Een grappig bij-effect hierbij is dat we zelf ook nieuwe inzichten en verdieping kregen. Het blijkt dat als je gaat denken in een andere taal dan je moedertaal dat je nieuwe brein-gebieden gebruikt, wat leidt tot verdiepende inzichten. We hopen dan ook nog veel vaker uitgenodigd te worden voor Engels presentaties
Evaluaties van de presentaties:
Samen met de ervaringsdeskundigen Bertold, Birsen, Cor, Gerben, Jasper W & Jasper K. , Jorn, Larissa, Leonie, Marc, Marian vd B en Marian B, Max, Mirjam, Nynke, Petra, Pepijn, Roy en Wendy gaven we meer dan 100 presentaties. We zijn trots op de 8,3 die we gemiddeld kregen voor de live-sessies via de duizenden evaluatieformulieren. We gaan met minstens zoveel enthousiasme door en pakken alle tips en tops mee om alsmaar beter aan te sluiten bij de wensen van onze deelnemers.
Evaluaties van de E-learning:
Dit jaar boden we naast onze trainingen een gratis aanvullende E-learning, waarmee we een gemiddelde van een 7,1 scoorden. Een aanzienlijk lagere waardering dan de live-presentaties. Soms was het nog lastig om in te loggen, of goed aan te sluiten bij de wensen van de deelnemers. De inlogproblemen hebben we opgelost en we zijn nu nog druk bezig om de tips verder uit te werken, zodat deze optimaler aansluit. Verder onderzoeken we de mogelijkheden om deze E-learning in de nabije toekomst als open training aan te bieden voor mensen die nog niet deelnemen aan de live-training.
Fijne feestdagen en een goede afsluiting van het jaar gewenst
Linken:
  • Wil je meedoen aan het Autisme Belevingscircuit in Leeuwarden, Eindhoven, Amersfoort, Zwolle, Den Haag en Aalsmeer. Aanmelden is mogelijk via deze link. 
  • Wil je meedoen aan de tweedaagse training prikkelverwerking in Rotterdam, Eindhoven en Zwolle? Klik dan op deze link. 
  • Heb je interesse in een Engelstalige presentie? Klik dan op deze link.
  • Heb je interesse in een incompany-training? Klik dan op deze link.