Voor wie zijn wij er?


 • Voor wie zijn wij er? 

  Mensen met autisme en naasten

  Mensen met autisme en naasten

  Bij iedere presentatie, die wij bieden zijn mensen met autisme en naasten welkom. Wij inzicht in autisme, handvatten voor een optimale communicatie en tips over hoe aan te sluiten bij mensen met een kwetsbaarheid. Neem een kijkje bij de bovenstaande trainingen en meld je aan. Heb je vragen of opmerkingen, dan zijn wij per mail bereikbaar, via info@ontdekautisme.nl. We kunnen indien je wilt dan ook per mail een telefonische afspraak maken voor het bespreken van nuances.

  Groet, Jasper Kok-Roosjen
  info@ontdekautisme.nl

   

  Overheid en dienstverlening

  Overheid en dienstverlening

  Autisme komt veel voor in onze samenleving. Als beleidsmaker, ondersteuner of dienstverlener kom je dan ook regelmatig mensen tegen met gedragstrekken, waarbij je aan autisme zou kunnen denken. Mensen met autisme hebben een andere informatie- en prikkelverwerking, waardoor er kans is op een kloof tussen hen en de samenleving. Hoe zorg je ervoor dat je ook met hen in contact blijft, en dat ze mee kunnen blijven doen in onze samenleving?

  Wij bieden inzicht in autisme, handvatten voor een optimale communicatie en tips over hoe aan te sluiten bij mensen met een kwetsbaarheid.

  Ontdek hier onze mogelijkheden voor de overheid en dienstverlening

  Recensie n.a.v. korte workshop over autisme voor de Autoriteit Consument & Markt

  Recensie n.a.v. onze workshop ‘aansluiten bij mensen met autisme’ tijdens het Landelijke politie autisme congres

   

  Werkomgeving:

  Werkomgeving

  Heb je als professional te maken met mensen met autisme? Ben jij een collega, bestuurder, manager, directeur , job-coach, arbeidsdeskundige of naaste, die behoefte heeft aan meer inzicht in autisme? Denk je dat het contact tussen jou en degene met autisme beter zou kunnen?

  Wij bieden in inzicht in autisme en tips en handvatten, die leiden tot een effectieve samenwerking. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer.

  Ontdek hier onze mogelijkheden op het gebied van autisme op de werkvloer

   

  Recensie n.a.v. training voor het Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid – Ergatis

  Onderwijs:

  Onderwijs

  Autisme komt veel voor. In veel klassen zitten één of meer leerlingen met, al dan niet gediagnosticeerde, autisme. Zij zijn een goede graadmeter voor hoe passend het onderwijs is. Juist bij deze leerlingen werkt standaard aanpak bijna nooit en is maatwerk cruciaal. Voor leerlingen met autisme kan dat maatwerk het verschil uitmaken tussen een succesvolle schoolloopbaan, ver onder niveau functioneren en zelfs uitvallen. Bij maatwerk valt dus veel winst te behalen, maar hoe biedt je maatwerk en waar moet je rekening mee houden?

  Wij bieden diverse workshops, inspiratie-sessies en trainingen die ondersteunen om aan te sluiten op leerlingen met autisme

  Ontdek hier onze mogelijkheden op het gebied van autisme in het onderwijs

  Anna de Munck – via watvindik.nl

  Vanuit onze praktijkschool mocht ik een studiedag over autisme organiseren. Ik heb Jasper benaderd en Jasper heeft goed meegedacht over welke vorm van het aanbieden van de informatie het beste bij onze school en het team zou passen. De theorie was passend en werd bekrachtigd door de twee ervaringsdeskundigen. Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!

   

  Zorgverlening:

  Zorgverlening

  Heb je als zorgprofessional, wijkteam-medewerker, of mantelzorger  te maken met mensen met autisme? Zou je je inlevingsvermogen, inzicht en vaardigheden willen optimaliseren?

  Vanuit Ontdek Autisme bieden wij zowel incompany als open-inschrijving trainingen.  We vergroten je inzicht en verdiepen je kennis op het gebied van autisme. Sluit je aan als individuele professional, of vraag via deze link om een incompany training voor het gehele team.

  Ontdek hier onze mogelijkheden op het gebied van autisme en de zorgverlening

  M. Aardema- Hoofd Talant (instelling voor de Verstandelijke Gehandicaptenzorg & Langdurige zorg (WLZ)

  “Hier en daar heb ik gevraagd wat men vond van jullie training. De reacties zijn uiterst positief. Ook de ervarings deskundigen hebben grote indruk op de begeleiders gemaakt. Hele goede en praktische voorbeelden. Het maakt begeleiders heel bewust weer hoe om te gaan met autisme en dat iedere vorm van autisme ook anders is. Zeer zeer waardevol!”