Prikkelverwerking – dag 1 & 2

 • Praktische informatie over de training

  Tijdens deze training verdiep je je kennis rondom prikkelverwerking op, krijg je verdiepende inzichten, antwoorden en praktische tips. Bovendien behandelen we de mogelijkheden van professionals op dit gebied, zodat je bewuster wordt naar wie je eventueel kan doorverwijzen.
  De trainingsdagen van Autisme en prikkelverwerking duren van 9 tot 16 uur. Het volledige programma krijg je voorafgaand de training via e-mail opgestuurd. Ter voorbereiding op de training krijg je informatie toegestuurd, met onder meer een paar voorbereidende vragen en wat leeswerk.


Plaats

Datum

Locatie

Bijzonderheden

Eindhoven vrij 16 november +

vrij 30 november

Rachelsmolen 1 Voorlopig laatste training in Eindhoven,
i.v.m. grote aantal incompany traject-trajecttrainingen.
Zwolle woe 16 + 23 januari 2019 Dr. Stolteweg 72  Voorlopig laatste training in Zwolle,
i.v.m. grote aantal incompany traject-trajecttrainingen.
 • In verband met een aantal traject-trainingen die wij bieden aan enkele organisaties, hebben we op korte termijn geen tijd voor nieuwe open inschrijving trainingen.
  Om de kwaliteit te bewaken, focussen we ons momenteel op incompany trainingen.
  Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Aanmelden

Prikkelverwerking


 • Autisme en prikkelverwerking – dag 1 & dag 2

  Tijdens deze training verdiep je je kennis rondom prikkelverwerking op, krijg je verdiepende inzichten, antwoorden en praktische tips.

  Dit behandelen we tijdens de tweedaagse training

  • Ter voorbereiding bieden we een online-training. N.a.v. diverse vragen bieden we hierbij een extra module met informatie over autisme, een verstandelijke beperking en prikkelverwerking. De inlogcodes krijg je een maand van tevoren.
  • Prikkelverwerking vormt de persoon tot wie hij/zij is; bij aanvang van deze trainingsdag zie je de relatie tussen prikkelverwerking en het dagelijks functioneren van de persoon met autisme. Volgens de DSM5 hebben mensen met autisme vaker problemen op het gebied van prikkelverwerking. Helaas vinden deze problemen regelmatig onzichtbaar plaats voor de omgeving en zelfs voor de persoon zelf. Vaak komen de problemen wel tot uiting in zichtbare gevolgen, zoals gedrag, emoties of competenties. Met de beste bedoelingen wordt vaak de actie ingezet op gedrag, wat slechts het gevolg is en hiermee lange trajecten op kan leveren. Wij vertellen je over de oorzaak van de problemen en bieden oplossingen, zodat je er meer grip op krijgt hoe je een bijdrage kunt leveren aan de levenskwaliteit van de persoon met autisme (en jezelf).
  • Wat is het verband tussen emoties, gevoelens en prikkelverwerking? Om emoties te reguleren zul je je er eerst bewust van moeten worden door ze te herkennen.
  • Met grip op de prikkelverwerking, kun je leren om gemakkelijker stress en emoties te reguleren.
  • Een deel van de training staat in het teken van het sensorisch profiel van Winnie Dunn. Aan de hand van haar model worden door veel therapeuten sensorische profielen opgemaakt. Jasper is gecertificeerd SensoryProfil-opsteller en neemt je mee door de vragen uit de test, aan de hand van de theorie. Ondertussen hoor je uiteraard de ervaringsverhalen rondom autisme. Stap voor stap wordt het voor jou duidelijk hoe jouw individuele sensorische patronen de manier beïnvloeden waarop jij reageert op alles wat jij in de loop van een dag meemaakt. Ben jijzelf meer een zoeker, een toeschouwer, vermijder of sensor? (Zie afbeelding onderaan.)
   Nadat je een indruk hebt gekregen van jouw eigen profiel ga je die van mensen uit je omgeving herkennen; inclusief de persoon met autisme. Als je je eigen prikkel- en informatieverwerking beter leert begrijpen zul je daar de rest van je leven baat bij hebben. Het wordt makkelijker om af te stemmen op diverse situaties, je vrienden te kiezen, je vakantie, kleren of activiteiten te kiezen en welke school, sport, dagbesteding of werk bij je past. Hiernaast zul je stap voor stap leren begrijpen hoe er onzichtbaar spanning kan ontstaan vanuit de prikkelverwerking in diverse situaties en hoe je daar betere keuzes in kunt gaan maken. Inzicht in prikkelverwerking zorgt voor nog meer begrip in jezelf en in de ander en zal mede door doelgerichte acties een positieve invloed hebben op de levenskwaliteit van mensen mét en mensen zonder autisme!

  Investering

  Ontdek Autisme hanteert verschillende tarieven voor professionals en particulieren. Hiermee willen we de training zo laagdrempelig mogelijk houden en bereikbaar voor iedereen.

  • Tarief professionals: 275 euro per deelnemer, inclusief uitgebreide lunch, koffie en thee, complete reader ‘autisme & prikkelverwerking’ en certificaat met accreditaties.
  • Tarief particulieren: 245 euro per deelnemer, inclusief uitgebreide lunch, koffie en thee, complete reader ‘autisme & prikkelverwerking’
   (gebruik bij de aanmelding de volgende kortingsbon-code: prikkelverwerking-particulier )

  Opmerkingen:

   • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.
   • Wanneer je de kortingscode gebruikt, kun je alleen via Ideal betalen. Professionals kunnen ook betalen op basis van een factuur.
   • Sommige zorgverzekeringen vergoeden de kosten van de cursussen van Ontdek Autisme. Dit kan bijvoorbeeld als er sprake is van psycho-educatie voor ouders en partners van, en/of voor een persoon met autisme. Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

  Accreditatie

  De tweedaagsetraining is geaccrediteerd door Registerleraar (8 registratie-uren) en SKJeugd (8 accreditatiepunten).

  Direct aanmelden

  Selecteer de dagen en locatie van je voorkeur en meld je direct aan via deze pagina.

  Training op maat

  Wil je de training samen met collega’s, verenigingsleden of een andere groep volgen? Op een locatie naar jouw keuze? Of wil je het programma toespitsen op jouw organisatie? Bij Ontdek Autisme organiseren we ook trainingen op maat.

  Locaties

  De training Prikkelverwerking en Autisme organiseren we door Nederland voor diverse zorgorganisaties en scholen. Wij bieden deze training via open inschrijving aan in Zwolle en Eindhoven.

  “Leerzaam, mooie koppeling naar de praktijk, herkenbaar en bruikbaar, concreet, afwisselend en waardevol om verhalen van ervaringsdeskundigen te horen”. – Marieke Verlee – Orthopedagoog stichting Pim

     De trainers


  • Drukwerk


  • Jasper Kok-Roosjen


  • Bruijnzeels lezing Ontdek Autisme Marian Bruijnzeels


  • Leonie: “Ik geef deze trainingen, omdat ik één boodschap heb die ik perse wil overdragen; geef niet op!”

  Geaccrediteerd en geldend als bewijs voor professionalisering door:


  • SKJ registratie 8 accreditatiepunten bij het volgen van dag 1 & dag 2.

  • Registerleraar
   Accreditatie alleen geldig bij het volgen van dag 1 & dag 2.