Prikkelverwerking – dag 1 & 2

 • Praktische informatie over de training

  ✓ Kennis over prikkelverwerking, herkenning en tips
  ✓ Interactief; luisteren, ervaren en oefenen
  ✓ Aanvullende reader, online-training
  ✓ In samenwerking met ervaringsdeskundigen
  ✓ Voor professionals, naasten en mensen met autisme
  ✓ Inclusief SKJ & Registerleraar registratie
  ✓ 5 sterren- recensie


Plaats

Datum

Locatie

Bijzonderheden

Zwolle wo 12 + 19 juni Dr Stolteweg 72 Uitverkocht
Eindhoven vrij 6 + 13 september Rachelsmolen 1 Laatste plekken beschikbaar.
Zwolle vrij 22 + 29 november Dr Stolteweg 72 Nieuw, voldoende plekken beschikbaar
Rotterdam woe 8 + 15 januari Antony Duyklaan 5-7,  3051 HA Nieuw, voldoende plekken beschikbaar

 

Aanmelden

Meld je onderaan deze pagina aan via de webshop.

Training op maat

Wil je de training samen met collega’s, verenigingsleden of een andere groep volgen? We kunnen het programma aanpassen op je wensen, doelgroep en locatie naar jouw keuze. Klik hier om een training op maat aan te vragen.

Inhoud in het kort

Tijdens deze training verdiep je je kennis in prikkelverwerking, krijg je antwoorden en praktische tips. De training is interactief, je gaat luisteren, zelf ervaren, oefenen, reflecteren en ontdekken.  Er is bovendien voldoende ruimte om vragen te stellen.
Klik op de blauwe balk voor een uitgebreide beschrijving.

Inhoud prikkelverwerking dag 1 & dag 2

Inhoud

Aangezien de prikkelverwerking bij mensen met autisme aanzienlijk anders kan verlopen, dan bij de meerderheid van de mensen is er vaak onvoldoende kennis en begrip vanuit de buitenwereld. Als je inzicht in prikkelverwerking vergroot krijg je meer handvatten, die een positieve invloed kunnen hebben op de levenskwaliteit van mensen mét en mensen zonder autisme!

Het is de kunst om per persoon prikkels op maat aan te bieden en te reguleren.

We brengen overzicht aan tussen de verschillende autisme-specifieke problemen, met theorie, tips, oefeningen en ervaringsverhalen.

Een deel van de training staat in het teken van het sensorisch profiel van Winnie Dunn. Aan de hand van haar model worden door veel therapeuten sensorische profielen opgemaakt.  Trainer Jasper Kok-Roosjen is gecertificeerd Sensory Profil-opsteller (volgens het model van Dunn) en biedt uitleg.
Stap voor stap wordt het voor jou duidelijk hoe jouw individuele sensorische patronen de manier beïnvloeden waarop jij reageert op alles wat jij in de loop van een dag meemaakt. Ben jijzelf meer een zoeker, een toeschouwer, vermijder of sensor?

Nadat je een indruk hebt gekregen van jouw eigen profiel ga je die van mensen uit je omgeving herkennen; inclusief de persoon met autisme. Als je je eigen prikkel- en informatieverwerking beter leert begrijpen zul je daar de rest van je leven baat bij hebben. Het wordt makkelijker om af te stemmen op diverse situaties, activiteiten te kiezen en af te stemmen welke school, sport, dagbesteding of werk bij jezelf en de persoon met autisme past. Hiernaast zul je stap voor stap leren begrijpen hoe er onzichtbaar spanning kan ontstaan vanuit de prikkelverwerking in diverse situaties en hoe je daar betere keuzes in kunt gaan maken. Inzicht in prikkelverwerking zorgt voor nog meer begrip in jezelf en in de ander en zal mede door doelgerichte acties een positieve invloed hebben op de levenskwaliteit van mensen mét en mensen zonder autisme!

Structuur van de dagen:

De trainingsdagen van Autisme en prikkelverwerking duren van 9 tot 16 uur. Ter voorbereiding op de training krijg je toegang tot onze voorbereidende E-learning.

Reviews

Reviews

Klik op de sterren om een kijkje te nemen bij onze reviews. Diverse organisaties op het gebied van autisme en werk gingen u voor.

Erna Dogger: – Autismecoach

Autisme en prikkelverwerking was ook op deze tweede dag bij #OntdekAutisme weer een boeiend thema. Mensen met autisme verwerken prikkels op een andere manier wat zich vaak uit in hun gedrag. Maar waar ligt de oorzaak van dit door ons vaak onbegrepen gedrag? Ontdek Autisme heeft mij door de uitleg van Marian Bruijnzeels en Leonie weer nieuwe inzichten gebracht in de prikkelverwerking bij mensen met autisme. Maar ook het inzicht in mijn eigen prikkelverwerking, welke type prikkelverwerker ben ik, welk type zijn die andere mensen met of zonder autisme en hoe beïnvloed dat onze relatie, vond ik zeer waardevol. Ik word er blij en enthousiast van hoe goed het Jasper lukt om de verbinding te maken tussen de deelnemers, theorie en de ervaringen van Marian en Leonie. Het was een mooie, interessante en leerzame dag!  

Corrine Mojet

“Een waardevolle dag. De groep is klein waardoor er veel interactie mogelijk is. Er wordt veel kennis overgedragen over prikkels en prikkelverwerking en daarnaast ook wat dat dan betekent voor mensen met autisme. De inbreng van Marjan en Leonie was daarbij van hele grote waarde. De vele tips die helpen om er op een nog betere manier mee om te kunnen gaan en anderen te kunnen helpen zijn erg prettig. Leren kijken met andere ogen, gericht op de prikkels om ons heen. Een waardevolle, leerzame en ook gezellige dag.”

Marieke Verlee – Orthopedagoog stichting Pim (VG)

Leerzaam, mooie koppeling naar de praktijk, herkenbaar en bruikbaar, concreet, afwisselend en waardevol om verhalen va nervaringsdeskundigen te horen.  (reactie via LinkedIn nav training prikkelverwerking incompany)

Investering

 • Per deelnemer rekenenen we 275 euro, inclusief uitgebreide lunch, koffie en thee, gratis aanvullende online training, complete reader ‘autisme & prikkelverwerking’ en certificaat met accreditaties SKJ & RegisterLeraar.
 • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Accreditatie

De tweedaagsetraining is geaccrediteerd door Registerleraar (8 registratie-uren) en SKJeugd (8 accreditatiepunten).

Aanmelden

Factuur declareren?


De trainers


 • Jasper Kok-Roosjen
  Trainer, autismecoach, Sensory Profil-opsteller • Bruijnzeels lezing Ontdek Autisme

  Marian Bruijnzeels
  Autisme-expert, ervaringsdeskundige • Leonie: Ervaringsdeskundige met talloze praktische oplossingen
  Ik geef deze trainingen, omdat ik één boodschap heb die ik perse wil overdragen; geef niet op!”

Geaccrediteerd en geldend als bewijs voor professionalisering door:


 • 8 accreditatiepunten