Autisme Belevingscircuit – 2 april 2022 – Den Haag

 • Ontdek de impact van autisme

  Op zaterdag 2 april 2022 biedt de NVA Den Haag een mogelijkheid om kennis te maken met het Autisme Belevingscircuit.

  Gedurende de dag zijn er 6 rondes, waarbij je wordt meegenomen in de belevingswereld van mensen met autisme. Aan de hand van enkele opdrachten, ontdek je de impact van autisme en krijg je informatie en enkele handvatten.

  Ga naar de webshop

 

Door de mix van theorie, ervaringsverhalen en vooral het beleven van een andere manier van denken en prikkelverwerking, heeft deze workshop veel impact.

Marijke van der Pal - Sr. adviseur leren & ontwikkelen bij het UWV

Wat houdt het Autisme Belevingscircuit in?

Het Circuit is een praktische en doelgerichte workshop. Deelnemers ervaren welke impact autisme kan hebben op het dagelijks functioneren. Je gaat aan de slag met de verschillende opdrachten. Elke opdracht geeft een indruk van hoe mensen met autisme de wereld kunnen ervaren. Je ervaart wat intense prikkeling van je zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen en geeft je inzicht in belastbaarheid en (on)mogelijkheden.

We werken samen met ervaringsdeskundige trainers, die met eigen voorbeelden komen en je blik verruimen.

Voorafgaand krijgen de deelnemers een inlogcode voor onze e-learning; een interessante mix van informatie die het bewustzijn rondom autisme vergroot. We koppelen jouw ervaringen tijdens het Circuit aan deze theoretische invalshoeken. Stapsgewijs ontdek je meer autismevriendelijke tips en ga je deze als vanzelf toepassen.

Locatie

Kompassie – Informatie- en steunpunt GGZ in Den Haag

Laan 20, 2512 GN Den Haag, Nederland

Programma

Na je aanmelding: 

 • Na je aanmelding, ontvang je een bevestiging voor de workshop.
 • Binnen 5 werkdagen ontvang je een uitnodiging voor de e-learning. De e-learning is vrijblijvend en je bepaalt zelf hoe lang je er mee bezig wilt.

Op 2 april:

30 minuten voorafgaand aan de workshop ben je welkom. Je wordt ontvangen door de vrijwilligers van de Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA), ontmoet gelijkgestemden, kan vragen stellen en informatie vergaren aan de leestafel onder het genot van een kop koffie of thee.

Wees op tijd

De workshop begint strak op de aangegeven tijd.
Om ruis te voorkomen en de kwaliteit te waarborgen, kun je alleen deelnemen wanneer je op tijd bent en je bent aangemeld.

Voor wie is deze workshop?

Voor wie is deze workshop?

 • Naasten en professionals uit de zorg, het onderwijs, dienstverlening en alle andere geïnteresseerden;
 • Mensen die zich met een open en nieuwsgierige houding willen verdiepen;
 • Mensen die bereid zijn enigszins verward en geprikkeld te worden.
 • De rondes zijn geschikt vanaf 12 jaar.

Opmerking: De workshop is niet prikkelvriendelijk. Je zult zeker enigszins verward worden. De workshop wordt daardoor door velen niet als autismevriendelijk ervaren. Gelukkig kunt u na uw ronde nog even napraten met de vrijwilligers van de NVA.

Bijzonderheden:

 • Je kunt alleen jezelf inschrijven. Wil je ook anderen deel laten nemen? Dan dien je het proces van de inschrijving 2 of meerdere keren te doen, waarbij van iedere deelnemer een uniek mailadres wordt verwacht.
 • Je dient op tijd aan te komen. We laten geen deelnemers toe na de start van de workshop. Hierdoor kunnen we de korte tijd alsnog optimaal benutten.
 • De e-learning is in de basis geschreven op MBO niveau. In de verdieping vind je extra voorbeelden, verdiepende informatie en (wetenschappelijke) bronnen.
 • Onze groepspresentaties zijn niet geschikt ter vervanging van pscyho-educatie. Wij bieden antwoorden tijdens de korte workshop waarmee je ver kunt, maar dé oplossing voor het individu met autisme vraagt om maatwerk.
Investering

Investering

Deze workshop is gratis voor genodigden van de NVA – Den Haag en andere belangstellenden.

De toegang is inclusief:

 • Een persoonlijk account voor onze e-learning.
 •  Ontdek Autisme is als CRKBO instelling vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.
Sprekers

Sprekers (lees verder via ontdekautisme.nl/overons)

 • Jasper Kok-Roosjen: Oprichter van Ontdek Autisme, verbinder en trainer. 
 • Jorn van der Veen; ervaringsdeskundige in de ochtend sessies.
 • Ervaringsdeskundige 2 zal meedoen in de middag sessies.
Incompany (op maat)

Interesse in incompany?

Het originele Belevingscircuit van 3 uur wordt door heel Nederland aangeboden aan particulieren en individuele professionals in Nederland, waaronder in Den Haag. Via deze link ontdek je de mogelijkheden.

Hiernaast bieden we trainingen aan, aan diverse teams vanuit de zorg, het onderwijs en de dienstverlening. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

Wil je je teamleden enthousiasmeren voor het Autisme Belevingscircuit? Klik op deze link om onze A5 flyer te kunnen downloaden.

Reviews

Reviews

Op de Landelijke Dag van Mama Vita 28 mei 2016, hebben Jasper en Marian een korte lezing gegeven en het ABC circuit begeleid voor de Mama Vita moeders. Alle moeders zeggen dat ze nu een beter inzicht hebben gekregen hoe hun kinderen denken en waar ze tegenaan lopen. Het is een hele mooie en praktische tool om in te zetten.
Claudette Nouris – Landelijk Coördinator Mama Vita

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog niveau: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl

Meld je aan via onze webshop-partner Eventix

 

Tot slot:

Vind je het ook belangrijk dat de NVA zich inzet voor meer autismekennis? Dan kun je hen een donatie geven via deze link. Jouw donatie stort je dan op de bankrekening van hun eigen website.