Consultatie en advies

 •  

  Praktische informatie

  Met behulp van onderstaande lezingen, workshops en evenementen krijg je meer kennis over autisme Kies het thema  die aansluit bij horen bij jouw doelen en interesse. Iedere groepsbijeenkomst heeft een inspirerend en verbindend doel. Ze zijn geschikt voor mensen met autisme, naasten en professionals. Stapsgewijs krijg je de antwoorden op jouw vragen en ontdek je praktische tips toe te passen die invloed hebben op de interne rust.  

““Leerzaam, mooie koppeling naar de praktijk, herkenbaar en bruikbaar, concreet, afwisselend en waardevol om verhalen van ervaringsdeskundigen te horen.”

Marieke Verlee - Orthopedagoog stichting Pim (VG)

 

Consultatie:

Autisme kan in allerlei gewone, dagelijkse situaties leiden tot misverstanden en onbegrepen gedrag. Reageren op het gedrag zal doorgaans  niet leiden tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden.

 • Wij bieden inzicht om gedrag en gevoelens vanuit een breed perspectief te onderzoeken, zodat je grip krijgt op nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden en een betere samenwerking.
 • We ondersteunen je om de situatie in de brede context te plaatsen en geven aansluitende tips zodat je (samen) weer verder kan.
 • De vraag vanuit het team, personeelszaken, een manager en/of de persoon met autisme is ons uitgangspunt.
 • Wij luisteren, vragen door en brengen samen met jou het vraagstuk in kaart. Aansluitend geven wij onafhankelijk advies.

Uiteraard kunnen we hierna meedenken over hoe je het advies zou kunnen uitvoeren. En gedurende het traject bieden we indien gewenst ondersteuning aan de uitvoerende medewerkers.

Aan de hand van ons advies, praktische presentaties en e-learnings ontdek je handvatten voor complexe vraagstukken.

We richten ons op deelnemers met een open blik, die zich willen verdiepen aan de hand van de combinatie van theorie, ervaringsverhalen, doe-activiteiten, reflectie, samenwerking en een interactieve e-learning. Wij bieden presentaties door heel Nederland, check hier onze agenda!

Ons totaal-aanbod bieden wij op maat voor verschillende groepen geïnteresseerden.  Per doelgroep beschrijven we de mogelijkheden. Hieronder hebben we een deel van ons aanbod gezet. Klik hier als je direct een offerte op maat wilt .  doelgroepen op een rij gezet.

 

Trainingen, lezingen, workshops, webinars en lezingen:

1. Open-agenda: 

2. Dagdeel-presentaties:  

3. E-learnings

2. Volledig op maat (incompany).

Meer info?  

Interesse vanuit:

Aanbod:

Voor wie zijn deze bijeenkomsten?

Voor wie zijn deze bijeenkomsten?

 • De bijeenkomsten  zijn geschikt voor mensen met autisme, naasten en professionals. 
 • Om teleurstelling te voorkomen; onze bijeenkomsten met grotere groepen zijn niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie. Voor adequaat maatwerk is er uitgebreide individuele tijd en aandacht nodig.
  Indien u aan de hand van een groepsbijeenkomst individuele uitleg wenst, kunt u ons altijd bellen, mailen voor persoonlijke vragen.
Investering

Investering

 • De bedragen staan vermeld op de bijbehorende overzichtspagina’s.
 • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.
Incompany - training, lezing, workshop, evenement op maat

Incompany – training op maat

Bij de open inschrijving bieden we antwoorden en verschillende voorbeelden voor deelnemers met interesse vanuit de dienstverlening, het onderwijs, de zorg, het werk en/of de thuis-situatie. Indien een module wordt afgenomen als incompany zullen we de training volledig aan laten sluiten bij de leervraag en thema. We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen, lezingen, workshops en evenementen. Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, groep, vereniging, school, instelling, werkgever of organisatie kunnen betekenen.

Reviews

Reviews

Deze training heeft er voor gezorgd dat mijn inzichten en kennis behoorlijk zijn vergroot. Jasper is een bevlogen trainer met veel ervaring. En dat merk je deze dag goed. De inzet van ervaringsdeskundigen was een waardevolle aanvulling op het programma. Kortom: dit is een aanrader voor iedereen die snel en op een prettige ontspannen manier kennis en inzichten met betrekking tot autisme wil opdoen.
Harald – Leerkracht basisonderwijs

De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog nivo: verrijkend via de beleving #aanrader!
Marita Overweg – Zorgverlener

De basistraining heb ik ervaren als een zeer waardevolle training, zowel als professional en zeker ook als ouder. De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten). De autismewandeling is een ervaring die zeer veel indruk op mij gemaakt heeft en die ik iedereen die met autisme te maken heeft heel warm kan aanbevelen.
Marlou HeskesCoördinator – HBO Fontys

Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!
Anna de Munck – Praktijkschool

Bekijk meer reviews op watvindik.nl


Foto’s

 • Jasper Kok-Roosjen Trainer Ontdek Autisme

  Jasper Kok-Roosjen

 • Marian Bruijnzeels ondersteunt de theorie met ervaringsverhalen.

 • Deze foto is gemaakt tijdens de Belevingswandeling, die we kunnen toevoegen aan de Basistraining. Klik op de foto voor het gehele artikel: Je hebt meer aan begrip, dan aan een extra zorgverlener.