Belevingswandeling

 • Praktische informatie

  Aan de hand van de Autisme Belevingswandeling ontdek je  welke impact autisme zou kunnen hebben. Tijdens de wandeling leer je op een andere manier te kijken naar je omgeving. Middels metaforen ontdek je de denkwijze van de gids met autisme. Dat komt het inzicht, het begrip en de communicatie tussen mensen met en mensen zonder autisme ten goede.
   

Wat houdt de Belevingswandeling in? 

De opzet van dit dagdeel motiveert je om verder te kijken dan het gedrag, zodat je leert zoeken naar en reageren op de oorzaak. Voor mensen met autisme maakt dat vaak een wereld van verschil. Onder de oppervlakte kunnen zoveel redenen zijn waarom iemand niet in balans is. Door daar aandacht voor te hebben, wordt de kloof tussen mensen mét en mensen zonder autisme een stuk kleiner. De activiteit wordt begeleid door Jasper Kok-Roosjen en Marc Beek. De wandeling wordt gegidst door Marc.

Marc Beek (55, getrouwd, vader) is publieksvoorlichter van beroep bij Aut of the Blue, is vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten op de Veluwe, waar hij woont. En heeft op 48-jarige leeftijd de diagnose autisme gekregen. Na zijn diagnose kon hij de hobbels in zijn leven eerder zien aankomen en beter samen vermijden. Marc vertelt daar graag over op een verhalende manier met diverse voorbeelden.

Agenda + aanvraag incompany

Wij organiseren de wandeling regelmatig tijdens de Ontdek SAMEN Autisme-dag. Hiernaast organiseert Marc de wandelingen door heel Nederland via zijn eigen organisatie Aut of the Blue. Bovendien biedt hij deze wandelingen als incompany training aan diverse organisaties incompany trainingen en wandelingen. Klik op de link voor meer informatie en aanmelding.

Artikel over de Belevingswandeling

 


 • Belevingswandeling 1

  Marc is een inspirerende spreker


 • Belevingswandeling 2

  Genieten van goede verhalen en prachtige uitzichten


 • Belevingswandeling 3

  Ook op de zandvlakte zijn er boeiende verhalen beschikbaar


 • Belevingswandeling 3

  De deelnemers gaan ook zelf de slag aan de hand van een opdracht, onder toeziend oog van Jasper en Marc