Belevingswandeling

 • Praktische informatie

  Aan de hand van de Autisme Belevingswandeling ontdek je  welke impact autisme zou kunnen hebben. Tijdens de wandeling leer je op een andere manier te kijken naar je omgeving. Middels metaforen ontdek je de denkwijze van de gids met autisme. Dat komt het inzicht, het begrip en de communicatie tussen mensen met en mensen zonder autisme ten goede.

  De wandeling is een onderdeel van onze Basistraining
Inhoud Autisme Belevingswandeling

Wat houdt de Belevingswandeling in? 

De opzet van dit dagdeel motiveert je om verder te kijken dan het gedrag, zodat je leert zoeken naar en reageren op de oorzaak. Voor mensen met autisme maakt dat vaak een wereld van verschil. Onder de oppervlakte kunnen zoveel redenen zijn waarom iemand niet in balans is. Door daar aandacht voor te hebben, wordt de kloof tussen mensen mét en mensen zonder autisme een stuk kleiner. De activiteit wordt begeleid door Jasper Kok-Roosjen en Marc Beek. De wandeling wordt gegidst door Marc.

Marc Beek (55, getrouwd, vader) is publieksvoorlichter van beroep bij Aut of the Blue, is vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten op de Veluwe, waar hij woont. En heeft op 48-jarige leeftijd de diagnose autisme gekregen. Na zijn diagnose kon hij de hobbels in zijn leven eerder zien aankomen en beter samen vermijden. Marc vertelt daar graag over op een verhalende manier met diverse voorbeelden.

De wandeling is hiernaast ook een onderdeel van onze Basistraining. Klik  hier voor meer informatie en aanmelden. .

Programma

14.30-14.45 Ontvangst met koffie en thee
14.45-15.00 Korte voorstelronde in de trainingsruimte van Ontdek Autisme.
15.00-16.45 Wandeling door de natuur, met koppelingen naar de beleving van autisme.
16.45-17.30 Napraten onder genot van een afsluitend drankje en borrel naar wens.

Voor wie is deze wandeling?

Voor wie is deze wandeling?

 • We bieden praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundige trainers, met afwisseling tussen doen, luisteren, reflectie en praktische tips.  We richten ons op deelnemers, die zich graag op verschillende manieren willen verdiepen.
 • Het programma is uiteraard geschikt voor mensen met autisme.
  Om teleurstelling te voorkomen; onze trainingen en wandelingen zijn niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie, ook deze wandeling kan hooguit tot inspiratie leiden. Voor adequaat maatwerk is er meer individuele tijd en aandacht nodig.
 • Bij twijfel mag je altijd bellen, mailen voor overleg.
Investering

Investering

Tarief: 25 euro per deelnemer

De wandeling is inclusief:
• Koffie, water, thee, drankje en eventuele borrel.
• Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

De Autisme Belevingswandeling is tevens onderdeel van de Basistraining.

Wandeling op maat?

Wandeling op maat

We bieden voor diverse organisaties incompany trainingen en wandelingen.
Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.

 

Meld je aan via onze webshop-partner Eventix

Hieronder staan de extra activiteiten die we organiseren voor de Autismeweek. Onze andere activiteiten en onze volledige pakket aan mogelijkheden staan beschreven op onze agenda. Heb je interesse in deze lezing voor je eigen team, gemeente of organisatie? Klik dan op deze link, of bel ons op 06 47 37 47 73 voor vragen.

Tip:

 • Na je aanschaf kun je je ticket en je bon (factuur) kun je na aanschaf downloaden via de speciale download-buttons in de toegezonden mail.

Artikel over de Belevingswandeling

 • Deze foto is gemaakt tijdens de Belevingswandeling. Klik op de foto voor het gehele artikel: Je hebt meer aan begrip, dan aan een extra zorgverlener.

 •