Balansmeter

  • Training: Balansmeter

    Veel mensen met autisme hebben voortdurend last van stress, wat hun welzijn en ontwikkeling belemmerd. Met de balansmeter krijg je meer inzicht in de factoren en symptomen die kunnen leiden tot terugval, het behouden of vergroten van balans. We ondersteunen je tijdens de workshop om deze inzichten effectief op maat te verwerken in een adequaat signaleringsplan,


Balans tussen denken voelen en doen vergroten

De Balansmeter is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de balans tussen denken, voelen en doen. Met de vier kleuren van het model krijg je inzicht in vier fases, die iets zeggen over je prikkelverwerking, lichaamssignalen en alertheid. Op die manier is het mogelijk om op een eenvoudigere  wijze duidelijk te maken hoe het met iemand gaat en wat hij, of zij nodig zou kunnen hebben.

Tijdens de workshop gaan we in op de vier fasen en de tussenliggende overgangsfasen. We starten bij de deelnemers zelf, want als je grip hebt op je eigen prikkelverwerking en alertheid, is het makkelijker inleven in de ander. Vervolgens maken we de verbinding met mogelijke overeenkomsten en verschillen bij mensen met en zonder autisme. Wanneer is een alertheidsfase ondersteunend, of juist belemmerend, hoe schakel je van de ene naar de andere fase, waar liggen mogelijkheden en belemmeringen, wat is het belang en valkuil van stress en rust, hoe herken je aan de hand van lichaamssignalen onder- en overprikkeling en hoe krijg je hier invloed op? Stap voor stap krijg jij meer zicht op de onzichtbare andere informatie- en prikkelverwerking en gedrag.

Een op maat gemaakt signaleringsplan, geeft meer grip op signalen en symptomen, waardoor je de kans vergroot op balans tussen denken, voelen en doen. De Balansmeter en het signaleringsplan zijn echter geen vaststaande ‘handleiding’ voor mensen met autisme., want mensen ontwikkelen zich en situaties zijn keer op keer verschillend en onvoorspelbaar.

Praktische informatie over de training

De workshop zelf duurt drie uur. Voorafgaand aan deze workshop krijg je toegang tot de aansluitende E-learning, waarmee je je voorbereid. De tijdsduur hiervan is afhankelijk van jouw voorkennis en je persoonlijke situatie  en zal twee tot vier uur duren. We starten met een kort theoretisch gedeelte en gaan daarna actief aan de slag met de Balansmeter en het signaleringsplan. Met behulp van aansluitende theorie, ervaringsverhalen,  voorbeeldfilmpjes, oefeningen en reflecties werken we toe naar meer  inzicht bij mensen (met autisme).

Nieuwe data

Wij hebben momenteel geen nieuwe datum met open-inschrijving staan, deze volgen binnenkort. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan brengen we je als eerste op de hoogte bij het lanceren van nieuwe data. Indien je deze training wenst als incompany, kun je meer informatie aanvragen via deze link.

De doelgroep

Deze workshop is zowel voor mensen met autisme zelf, naasten en professionals te volgen.

Investering

De investering voor deelnemers:

  • €75, inclusief certificaat, koffie, thee, online training, kladblok, pen en naslagwerk.
  • Bij een incompany-training berekenen we het aantal deelnemers als investering, waarbij we minimaal 12 deelnemers berekenen.  Vraag via deze link om de precieze prijsopgave.
  • Ontdek Autisme is vrijgesteld van omzetbelasting en brengt daarom geen btw in rekening.

Blog over de Balansmeter:

“Ontdek Autisme heeft een Balansmeter gemaakt waardoor ik & anderen kunnen communiceren over(alertheids)fases. Super handig!

GEEN SLECHTE DAG?

Na een groene dag -zoals gisteren- komt er echt altijd een dag waarop mijn functioneren er heel anders uitziet.

Ik noemde die dagen altijd Rood, en slecht.

Daardoor, door de woorden waarmee ik die dagen benoemde, werden ze nog slechter. Ik gaf mijzelf daarmee een extra (negatief) oordeel.

Rood zijn namelijk slechte dagen waarop er geen land te bezeilen valt en ik ben dan echt niet tevreden en blij.

Door de kennis over mijn leven en mijn leven met autisme in het bijzonder, kan ik inmiddels wat dimensies ervaren of -door anderen- laten ondertitelen. Er komt meer en meer nuance. Mijn leven wordt kleurrijker. Ik krijg meer gedragsopties. Dit gaat echt niet vanzelf of zomaar, besef dat wel.

Vandaag voel ik mij niet slecht. Ik ben blauw.
Blauw is voor mij: ik heb een goede, groene dag gehad. Ik mag nu deze groene en goede dag een plek gaan geven. Daar heb ik gedrag voor nodig. Niet iedereen begrijpt dat. Maar dat is niet slecht. Dat is nu nodig. Dus laat mij maar in mijn niet-communicerende, zoemende en flapperende wereld.

Op die manier geniet ik ook van een niet-groene dag, die helemaal niet zo slecht is.
” Bekijk meer reviews op watvindik.nl

De trainers

  • Jasper Kok-Roosjen

  • Bruijnzeels lezing Ontdek Autisme

    Marian Bruijnzeels