Aansluiten bij mensen met autisme

 • Workshop: 

  Heb je behoefte aan een betere aansluiting bij mensen met een aangeboren kwetsbaarheid als autisme?  In één dagdeel ervaar je hoe je reageert als je verwachting niet aansluit bij jouw eigen manier van denken, hoe snel je je onzeker kan voelen en wat je hieruit nodig hebt.  Deze workshop confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen en leidt tot autismevriendelijke tips.

  Deze workshop is geschikt voor professionals uit de zorg en onderwijs, het bedrijfsleven, wijkteams, bestuursleden, verenigingen en ouderinitiatieven en naasten. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer. Voorafgaand krijg je je persoonlijke toegang tot onze voorbereidende E-learning.

“Was heel leerzaam. Zoveel geleerd in 1,5 uur dat had ik niet gedacht. Nogmaals dank aan Jasper en Leonie”

Astrid de Ruiter, reisbegeleider
Inhoud workshop

Wat houdt deze workshop in?

Het betreft een praktische en doelgerichte workshop van 3 uur. Tijdens de training ervaren de deelnemers welke impact autisme kan hebben op het dagelijks functioneren. We spelen in op het groepsproces en we gaan aan de slag met enkele belevingsopdrachten. Deze opdrachten zijn vernieuwd en uniek door Ontdek Autisme bedacht.

Het hele proces wordt door de deelnemers als verrassend ervaren en maakt de deelnemers bewuster van de werking van hun eigen brein, zintuigen, gedachten en gedrag.

We werken samen met ervaringsdeskundige trainers, die met eigen voorbeelden komen en je blik zullen verruimen. Uiteraard sluiten we aan bij de diversiteit van mensen met autisme. Denk hierbij aan mensen met autisme (en een verstandelijke beperking), die je kent als naaste, als kind of ouder, uit het onderwijs en/of uit de zorg.

Voorafgaand ontvangen de deelnemers een inlogcode voor de E-learning; een interessante mix van informatie en vragen, die het bewustzijn rondom autisme vergroot (tijdsinvestering 1,25 uur).

We koppelen jouw ervaringen tijdens het Circuit aan deze theoretische invalshoeken. Stapsgewijs ontdek jezelf meer autismevriendelijke tips en zul je deze als vanzelf gaan toepassen.

Investering

 • Investering: 65 euro per deelnemer.
  Accreditaties mogelijk op aanvraag.
 • Wij hebben momenteel geen nieuwe data met open-inschrijving staan, deze volgen binnenkort. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan brengen we je als eerste op de hoogte bij nieuwe data.
 • We bieden ook deze workshop incompany (1-3 uur). Klik op deze link om te ontdekken wat wij voor jouw team, organisatie, vereniging, school, instelling of bedrijf kunnen betekenen.
 • Het bedrag is vrijgesteld van btw, want Ontdek Autisme staat vermeld als Kort Beroepsonderwijs in het CRKBO register.
Voor wie is deze workshop

Voor wie is deze workshop?

 • We richten ons op deelnemers, die zich graag op verschillende manieren willen verdiepen. We bieden praktische presentaties in samenwerking met ervaringsdeskundige trainers, met afwisseling tussen doen, luisteren, reflectie en praktische tips.
  De aanvullende E-learning geeft mogelijkheden voor een basisprogramma op MBO-niveau. De informatie wordt interessant aangebracht, zodat die interessant is voor het merendeel van de volgers. Na ieder onderwerp in het basisprogramma, bieden we via een uitklap-venster de mogelijkheid om te verdiepen met aanvullende voorbeelden en (wetenschappelijke) onderbouwing.
 • Het programma is uiteraard geschikt voor mensen met autisme. We krijgen regelmatig feedback van diverse mensen met autisme, dat ze het goed konden volgen en verder kunnen met onze informatie. We werken met gemengde groepen, waarbij we aansluiten op minimaal MBO-niveau.
  Om teleurstelling te voorkomen; onze trainingen zijn niet geschikt als vervanging van individuele pscyho-educatie.
 • Voor maatwerk kun je ons bellen, mailen voor overleg.
Reviews
Reviews

Klik op de sterren om een kijkje te nemen bij onze reviews. Diverse organisaties op het gebied van autisme gingen u voor.

Hieronder een paar quotes van enkele personen en Autitravel die reageerden via Facebook.

 • Astrid De Ruiter, via Facebook

  “Was heel leerzaam. Zoveel geleerd in 1,5 uur dat had ik niet gedacht. Nogmaals dank aan Jasper en Leonie”
 • Lenie ter Wal, via Facebook“Ik vond het een zeer goede workshop waar je veel inzichten kreeg. Super bedankt???”
 • Autitravel via Facebook

Stichting Het Buitenhof – studiedag voor reisbegeleiders

Workshop: ‘Aansluiten bij mensen met autisme’ (25 keer beoordeeld) De combinatie van een trainer en een ervaringsdeskundige bleek een succes. Deze workshop is zeer goed tot goed beoordeeld: “De dame waarvan ik dacht zij zit goed in haar rol bleek een echte autist te zijn. Zo dapper, puur en intelligent, zij dwingt respect af. Jasper begeleidde het geheel zeer vakkundig” en “een trainer en een ervaringsdeskundige, wauw, wat ik daar hoorde, beklijft”.

Lujan Blankenstein (verzekeringsarts bij het UWV)

“Erg leerzame middag onder de kundige leiding van Jasper Kok – Roosjen en Marc Beek als ervaringsdeskundige. Er werden veel vragen gesteld en met enthousiasme meegedaan aan de verschillende opdrachten. Voor mijn collegae was het een eye-opener, terwijl zij toch ook vaak op het spreekuur te maken hebben met mensen met autisme. Ook de inbreng van Marc als ervaringsdeskundige was de icing on the cake en maakte het helemaal af. Ik kan het daarom iedereen aanbevelen, zelfs als je van mening bent kundig te zijn betreffende autisme. Het kan je tot nieuwe inzichten brengen en het is een leuk programma.”

Uitspraak n.a.v. een training voor het UWV in Doetinchem.

Marloes Barendrecht – Arbeidsadviseur/ arbeidsdeskundige bij Zintens, onderdeel van Klimmendaal

“Jasper weet erg goed zijn kennis over autisme op een toegankelijke manier over te dragen. Met zijn team van ervaringsdeskundigen en het Autisme Belevingscircuit laat hij je ervaren waar mensen met autisme tegen aan kunnen lopen. Op een praktische wijze kom je erachter dat veel dagelijkse activiteiten en gewoontes in communicatie voor mensen met autisme helemaal niet zo gewoon zijn. De ervaringsdeskundigen kunnen prachtige voorbeelden uit de praktijk geven. Echt een aanrader! ”

Uitspraak n.a.v. een training voor de beroepsvereniging van arbeidsdeskundigen.

Aanmelden?

Excuses, we hebben momenteel geen nieuwe data voor open-inschrijving.

Interesse in een incompany training?

Trainers: