Trainingen op maat door Ontdek Autisme

 • Trainingen op maat

  Door de jaren heen hebben we diverse organisaties blij kunnen maken met een training op maat. We nemen je mee in de wereld van autisme. Je krijgt antwoord op je vragen, maar we laten je vooral nieuwe ontdekkingen doen. Je gaat je omgeving opnieuw ervaren en wordt verrast in je routine.

  Uitgangspunt is vaak een training of lezing uit ons standaard aanbod, maar we denken graag met je mee om er iets speciaals van te maken voor jouw organisatie of evenement. Wellicht brengen onderstaande voorbeelden je al op ideeën.

  Neem voor meer informatie contact op met Jasper Kok-Roosjen via (06) 47 37 47 73 of info@ontdekautisme.nl.

  Inspelen op zorgvraag cliënten

  Praktijk Ulco richt zich op sociaal-pedagogische ondersteuning aan jongeren en hun ouders. Op basis van de specifieke vragen van haar cliënten, hebben we voor Ulco een training op maat gemaakt. Hierin besteden we onder meer aandacht aan prikkelverwerking en aan autisme in combinatie met een andere aandoening, zoals adhd, depressie of een angststoornis.

  Autisme Belevingswandeling in de schoolgangen

  Gewoonlijk lopen we door de natuur en komen de voorbeelden ook uit de natuur. ROC Mondriaan vroeg ons of we de Autisme Belevingswandeling binnen de schoolmuren konden doen. En ja, dat kan. Het kostte onze trainers Marc Beek en Jasper Kok-Roosjen iets meer voorbereiding om de juiste elementen te vinden, maar het is gelukt.

  Laagdrempelige inloop-workshop

  Met het Autisme Belevingscircuit als basis organiseerden we voor ouders van een kind met autisme een laagdrempelige inloop-workshop. Iedereen kon binnenlopen en een oefening doen. Zo kregen de deelnemers een indruk van de impact die autisme heeft op het dagelijkse leven.

  Zeventien keer in vier weken

  Grotere organisaties die al hun medewerkers kennis willen laten opdoen over autisme, hebben aan één workshop niet voldoende. Bij de penitiaire inriching Vught voerden we het Autisme Belevingscircuit zeventien keer uit, in vier weken tijd. Hoofd opleidingen Annette Versantvoort: “Het werd door de medewerkers ervaren als leerzaam. Dit vooral door de laagdrepeligheid.en de confrontatie. Jasper heeft samen met de ervaringsdeskundigen bereikt dat de medewerkers in de PI Vught meer inzicht hebben gekregen in de specifieke problematiek van mensen met autisme. Spelenderwijs werd men zich bewust van de invloed van autisme op het dagelijks functioneren. Kortom een geslaagde vorm van deskundigheidsbevordering.”

  Bekijk de standaard trainingen en lezingen van Ontdek Autisme

  Basistraining Begrip voor Autisme   Autisme en prikkelverwerking   Autisme Belevingscircuit   Autisme Belevingswandeling

 • ‘Zeer handig en leuk, volgend jaar alsjeblieft langer!’ stond er op het evaluatieformulier. In de ongedwongen sfeer die Jasper creëert, vatten mensen moed om iets nieuws en spannends uit te proberen, waarbij ze door hem geholpen worden de opgedane ervaring te verbinden met kennis van autisme. Ervaringsleren is bij Jasper zo in goede handen.

  Janneke van BockelOuderschapsdeskundige
  auticomm-autismeacademie

  Wij geven ook trainingen in opdracht van de Autisme Academie