Ontdek autisme via trainingen of lezingen

 • Ontdek autisme via trainingen en lezingen

  Iedere profit en non-profit organisatie die haar medewerkers, leden of andere betrokkenen meer inzicht wil geven in autisme, kan trainingen en lezingen afnemen bij Ontdek Autisme. We hebben hiervoor een standaard aanbod, maar kunnen ook een training op maat voor je samenstellen.

  Professionals en particulieren kunnen zich zelfstandig inschrijven voor de Basistraining Begrip voor Autisme, de training Autisme en prikkelverwerking, het Autisme Belevingscircuit of de Autisme Belevingswandeling. We geven deze trainingen regelmatig op verschillende plaatsen in het land.

  Professionele trainers en ervaringen uit eerste hand

  Onze trainers zijn professionele specialisten, die ervaren zijn in het geven van trainingen. Bij elke training streven we er naar om trainers met en zonder autisme in te zetten. Zo hoor je ook uit eerste hand hoe iemand met autisme informatie verwerkt.

  Mix van theorie en praktijk tijdens trainingen

  Ontdek Autisme doet haar naam eer aan. Ons doel is dat je tijdens de trainingen ontdekt wat autisme inhoudt en wat het kan betekenen voor iemand die autisme heeft. Dat doen we door ervaringen en theorie met elkaar te verbinden. Elke training geven we praktische handvatten die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

  Investering in jezelf en je organisatie

  We streven naar meer wederzijds begrip, respect en gelijkwaardigheid tussen mensen met en mensen zonder autisme. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen onze trainingen kan volgen. Ontdek Autisme hanteert daarom verschillende tarieven voor particulieren en professionals. We denken graag met je mee over een passend aanbod voor jouw organisatie of vereniging.

  Accreditaties door SKJ en Registerleraar

  Onze trainingen zijn geaccrediteerd door SKJ en Registerleraar. We zijn bereid om accreditaties aan te vragen bij andere registers. Neem hiervoor contact op met Ontdek Autisme, via (06) 47 37 47 73 of info@ontdekautisme.nl.

  Vergoeding training door zorgverzekering

  Sommige zorgverzekeringen vergoeden de kosten van de cursussen van Ontdek Autisme. Dit kan bijvoorbeeld  als er sprake is van psycho-educatie voor ouders en partners van, en/of voor een persoon met autisme. Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

  Het heeft mij heel veel eye-openers gegeven. Ze lieten mij onder andere zien wat ik dus doe als docent. We geven sommige studenten, onbedoeld, continu het gevoel van afkeuring. En dat kan niet, want iedereen moet gewoon kunnen zijn wat ie is.

  Raoul NottéHaagse Hogeschool
 • Ook al heb je dagelijks met autisme te maken er valt nog een heleboel te beleven en te leren.

  Janneke van Bockelschrijver van onder meer IJskastmoeder