Trainers en ervaringsdeskundigen

Trainers en ervaringsdeskundigen

 • Jasper Kok-Roosjen

  Lees verder

  Jasper Kok-Roosjen.

  Trotse echtgenoot van Paula Roosjen en vader van 2 geweldig lieve dochters.  Ik ben graag actief met mijn gezin, vrienden, tennis, hardlopen en mijn grote passie skiën. Voor mijn werk doe ik niets liever dan wat ik nu doe; coachen en trainen op het gebied van autisme. Mensen omschrijven mij als inlevend, doortastend en als positieve denker, die ontwikkelingsmogelijkheden ziet en ik denk dat dat klopt.

  Met hart en ziel ondersteun ik al jaren diverse groepen in de zorg. Na het afronden van mijn SPH heb ik mijn bijdrage geleverd vanuit diverse zorgteams. In 2008 was het tijd om mijn ambities verder vorm te geven. Destijds heb ik “Jasper Ondersteunt” opgericht. Deze organisatie was uitgegroeid tot een kwalitatief goede, betrokken en ontwikkelingsgerichte organisatie voor kinderen en jongeren met autisme. Door de groei van de organisatie naar 35 begeleiders en zo’n 150 cliënten kreeg ik een andere rol. Van gepassioneerde begeleider werd ik een directeur, die de inhoud van zijn vak miste. In 2013 heb ik dan ook de leiding overgedragen aan het Autismehuis te Zwolle. Zij gaven mij de ruimte en het vertrouwen om weer mijn eigen pad te kunnen bewandelen en ver te ontwikkelen.In 2014 heb ik een nieuwe organisatie opgericht; “Ontdek Autisme”, waarmee we coaching, begeleiding en scholing op het gebied van autisme biden.

  Bij alles wat we doen streven we ernaar om samen te werken met ervaringsdeskundige  professionals, want wat mij betreft zijn zijn de échte  specialisten! Samen streven we naar meer verbinding en begrip tussen mensen mét en zonder autisme!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Jasper – “Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Daarom verwijs ik graag naar de ijsberg als metafoor; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er onzichtbaar een veel groter stuk.

  Als je dit vertaalt naar mensen wordt de top van de ijsberg gevormd door het zichtbare gedrag en vaardigheden, terwijl de gedachten, gevoelens en de eigen beleving ‘onder water’ blijven. Cruciaal is dat iemand met autisme echt anders kan denken, voelen en gebeurtenissen kan beleven. Die innerlijke wereld – het onzichtbare deel van de ijsberg –beïnvloedt het zichtbare gedrag. Voor mensen zonder autisme kan dat gedrag soms totaal onbegrijpelijk zijn. Direct reageren vanuit dat onbegrip is weinig behulpzaam. Je kunt je ook inleven in wat er ‘onder water’ speelt, of daarnaar vragen. En dan wordt onbegrepen gedrag vaak juist heel logisch.

  Zo ontdek je de echte hulpvraag achter het gedrag. Dat opent de deur om de ander werkelijk te helpen, op een manier dat hij/zij zelf weer in balans kan komen. “

 • Marian Bruijnzeels

  Lees verder
  Marian Bruijnzeels; gehuwde moeder, heeft jarenlange werkervaring op HBO niveau en heeft autisme. Hoewel de diagnose pas op latere leeftijd werd gesteld, is haar autistische manier van denken altijd aanwezig en merkbaar geweest. Marian neemt u in haar lezingen en presentaties  graag mee in de wereld van autisme. Hierbij gebruikt zij haar eigen ervaringen, ervaringen binnen haar gezin en onderbouwt zij de praktijk met diverse theorieën. Ontdek Autisme met Marian! Voor Ontdek Autisme heeft ze een belangrijk deel op zich genomen rondom het opzetten van het Autismekompas en alle andere modellen van Ontdek Autisme.
  Oprichter van de informatieve website: www.autismevanuitdetail.nl
 • Marc Beek

  Lees verder
  Marc Beek (54, getrouwd, vader) is publieksvoorlichter van beroep bij Aut of the Blue, is vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten op de Veluwe, waar hij woont. En heeft op 48-jarige leeftijd de diagnose autisme gekregen. Na zijn diagnose kon hij de hobbels in zijn leven eerder zien aankomen en beter samen vermijden. Marc vertelt daar graag over op een verhalende manier in de natuur tijdens een Autisme belevingswandeling.
  Neem zeker even een kijkje op zijn eigen website: Aut of the Blue
 • Leonie

  Lees verder
  Leonie is een ervaringsdeskundige trainer, met veel kennis van zaken rondom prikkelverwerking en autisme. Als ervaringsdeskundige vertelt ze levendig over haar eigen proces, biedt praktische oplossingen en geeft een unieke kijk op mogelijke onderliggende oorzaken. Een waardevolle aanvulling voor de deelnemers en ons als collega’s.
  Leonie: “Ik geef deze trainingen als ervaringsdeskundige bij Ontdek Autisme omdat ik één boodschap heb die ik perse wil overdragen; geef niet op.”
 • Janneke van Bockel

  Lees verder

  Via de kronkelige weg van documentair televisieproducent, internetpionier en kunstenaarscoach vond Janneke van Bockel haar bestemming als ouderschapsdeskundige. Tijdens haar bijscholing tot ouderschapscoach is zij gaan schrijven over ouderschapsprocessen om zo de theorie toegankelijk te maken voor een groter publiek. Met haar boek IJskastmoeder (2009) brak ze een lans voor ouders van kinderen met autisme en in Uitvindboek voor ouders (2014) maakt ze korte metten met roze opvoedwolken. In haar nieuwste boek Uitlegmoeder (2016) geeft ze een openhartige inkijk in haar gezin en beschrijft ze hoe zij als ouder een meer dan gemiddeld kwetsbare tiener begeleidt, wiens ontwikkeling niet altijd aansluit bij het tempo dat de buitenwereld verwacht. Janneke coacht, schrijft, denkt en spreekt over het ouderperspectief vanuit haar bedrijf MetaMama. Ze was de initiatiefnemer van de landelijke Verwendag met bijbehorende facebookgroepen en studiedagen, verzon de Meeleefkaartjes voor ouders en is directeur van Stichting Ovaal met onder andere Autismecafés voor en door ouders verspreid door het land. Meer informatie via www.metamama.nl

 • Jasper Wagteveld

  Lees verder
  Jasper Wagteveld heeft inmiddels 25 jaar een autisme diagnose. In deze 25 jaar heeft hij een waaier aan therapieën en benaderingen meegemaakt. Deze ervaringen, samen met de overtuiging dat de beeldvorming over autisme eerlijker moet in Nederland, hebben Jasper geïnspireerd tot het ontwikkelen van een eigen workshop: Autist in real life: ‘In 90 minuten interactief met elkaar in gesprek over autisme, soms met een lach, soms met een traan maar altijd eerlijk!’ Jasper versterkt onze trainingen met regelmaat met zijn inzicht en ervaringsverhalen.. Tot slot is hij in te zetten voor specifieke trainingen rondom; autisme en partnerrelaties, zingeving of een andere maatwerk-aanvraag.
 • Annette van den Bos

  Lees verder
  Annette van den Bos is een zeer ervaren trainer en docent. Ze heeft zelf ook autisme. Met haar krachtige visie en vaardigheden staat ze naast haar parttime job als docent klaar voor ons als adviseur en trainer. Trainingen voor het onderwijs bieden we graag aan in samenwerking met Annette, vanwege haar heldere en concrete toepasselijke voorbeelden.
  Annette is gecertificeerd voor het geven van het Autisme Belevingscircuit en is hierbij een kei in het organiseren ervan, aansluiten op de groepen en het overzicht houden.
 • Mitchell Krieger

  Lees verder

  Gepassioneerde ervaringsdeskundige, die graag zijn ervaringen deelt vanuit zijn autisme rondom zijn  schoolcarrière, vrije tijd, sport en situaties uit het dagelijks leven.

  Samen met Mitchell bieden we presentaties bij scholen, begeleidingsorganisaties en oudergroepen. Voor het bieden van Engelstalige presentaties gaan we ook graag met Mitchell op pad, omdat hij een heldere uitspraak  en een groot Engelstalig vocabulair heeft en goed kan aansluiten op de afwisselende deelnemers. Mitchell en Jasper hebben voor het EVA weekjournaal uitleg gegeven over het Autisme Belevingscircuit, de opnames hiervan zijn via deze link terug te kijken.