Ondersteuning in tijden van Corona

Persoonlijke ondersteuning in tijden van Corona,
via chat, Whatsapp, videobellen of telefoon

Voor mensen met autisme, kan het éxtra moeilijk zijn in deze tijd van het coronavirus, bijvoorbeeld door alle veranderingen, onduidelijke communicatie, thuisisolatie en eenzaamheid.
Heeft u persoonlijke vragen of een hulpbehoefte?
Neem dan in eerste instantie contact op met uw vaste hulpverlener. Ook zijn er diverse professionals en organisaties digitaal of telefonisch bereikbaar. De kosten hiervan  variëren van kosteloos (kortdurend gesprek) tot een vast tarief bij een traject. Ook kunt u uw hulpvraag stellen bij het sociaal team in uw wijk of gemeente.

Hieronder een handig overzicht van telefonische hulpdiensten en chat mogelijkheden plus bereikbaarheid. We starten met de algemene hulplijnen, waarna we vervolgen met ons specifieke autisme-gerichte aanbod. 

Rode Kruis: 
Een hulplijn geopend voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten in verband met het coronavirus. Bel tussen 9.00-21.00 met 070-4455888.

Corona Loket: 
Voor mensen die angstig, gestrest of somber zijn van vanwege het coronavirus. Bel tussen 8.30-17.00 met 020-2444888.

De Luisterlijn: 
Voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor en een goed gesprek. Bel 24 uur met 0900-0767, chat is ook mogelijk via de website.

113 Zelfmoord preventie:
Eerst hulp bij levenspijn, voor mensen die denken aan zelfdoding. Bel 24 uur met 0900-0113, chat is ook mogelijk via de website.

ADF Stichting: 
Hulplijn voo rmensen met angst, dwang en fobieklachten. Bel 0343-753009. Bel o pwerkdagen tussen tussen 9.00-13.30, chat is ook mogelijk via hun website.

Mind-korrelatie:
Voor mensen die hulp willen bij spscychise en socoale porblemen. Bel 0900-1450 op werdkagen tussen 9.00-18.00. Chat is ook mogelijk via de website.

Kindertelefoon:
Voor kinderen die vertrouwelijke gesprekken willen voeren en dit niet durven , willen, kunnen kunnen met anderen. Bel 0800-0432 tussen 11.00-21.00. Chat is ook mogelijk via de website.

Informatie&Advieslijn van de Nederlandse Vereniging voor Autisme :
Voor een luisterend oor of het delen van problemen is de Nederlandse Vereniging voor Autisme weer dagelijks te bereiken via e-mail op advies@autisme.nl en daarnaast telefonisch tussen 10.00 en 14.00 via tel. 030 – 22 99 800 (optie 3 in het keuzemenu.)

Whats-app ondersteuning op het gebied van autisme – Jasper Wagteveld:
Gratis ondersteuning via Whatsapp voor mensen met autisme, die richting en tips zoeken met betrekking tot hun vraag op het gebied van arbeid, school, privé.
Jasper Wagteveld is ervaringsdeskundig trainer en biedt deze dienst op eigen naam.
Enkel bereikbaar via Whatsapp; 0640108995, op deze manier mag je ook een (beeld)belafspraak maken.

Persoonlijke ondersteuning rondom autisme met videobellen – gratis:
Gratis kortdurende ondersteuning van 20 minuten voor ex-cliënten en ex-deelnemers die aanwezig waren bij een training, cursus of lezing van Ontdek Autisme.  Aangezien deze mensen reeds voorkennis hebben, kunnen zij middels een korte koppeling weer verder. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@ontdekautisme.nl
Beschrijf:
– je beschikbaarheid op de a.s. woensdag- of vrijdagochtend tussen 9.00-10.00
– een situatieschets, inclusief je vraag

Hulplijn autisme & werk – betaald
Neem contact op voor vragen en advies over autisme & werk tussen 9.00-12.00 met telefoonnummer o38-7504894. De eerste 15 minuten zijn gratis. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan bespreken we de kosten à €75,- per uur. De hulplijn biedt tevredenheidsgarantie.

Advies, coaching en ondersteuning voor naasten, professionals en mensen met autisme – betaald:

Advies, coaching en kortdurende begeleiding aan professionals, naasten en mensen met autisme om weer balans te vinden bij autisme.
We zijn gespecialiseerd in het rust en overzicht creëren in het hoofd, reduceren van stress en angsten oplossen. Hiernaast bieden we ondersteuning op het gebied van prikkelverwerking, de Balansmeter en het Autismekompas.
De uurprijs bedraagt €75,- per uur.
Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@ontdekautisme.nl met een korte situatieomschrijving en je vraag. Na een kort gratis kennismakingsgesprek kijken we samen of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Ontdek Autisme biedt tevredenheidsgarantie.

Persoonlijke ondersteuning voor meer rust, via praktijk LichamelijkerWijs:
Rebalance betekent letterlijk ‘weer in evenwicht brengen’. Bij Rebalancing® gaat het om het evenwicht tussen je lichaam, je gevoelens en je gedachten. Tijdens een sessie bij Paula krijg je ondersteuning bij wat je lichamelijk ervaart te onderzoeken, te benoemen en te doorvoelen. Ze brengt je dichter bij jezelf en helpt je zo meer te ontspannen.
Een sessie verloopt normaal in de praktijk, inclusief lichaamsgerichte aanraking. Momenteel biedt ze begeleiding met behulp van beeldbellen, waarbij ze je dichter bij jezelf brengt door een focusgesprek en een vorm van zelfonderzoek, zodat je meer ontspannen jezelf kunt zijn.
Een sessie met beeldbellen vraagt om een investering van €60,-.
Indien je een aanvullende verzekering hebt, is er een (deel) vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar.
Ieder persoon is anders en als deze vorm van werken niet bij je past, wordt deze niet gefactureerd. Meer informatie via de website en via mail paula@lichamelijkerwijs.nl
Paula haar praktijk zit in Zwolle en biedt nu landelijke ondersteuning. Liever een praktijk in de buurt? Kijk dan op deze site.

 

Posted in: