Persoonlijke ondersteuning (in tijden van Corona)

Persoonlijke ondersteuning in tijden van Corona, via chat, WhatsApp, videobellen of telefoon

Voor mensen met autisme, kan deze Corona tijd, éxtra moeilijk zijn, door bijvoorbeeld door alle veranderingen, onduidelijkheden in de communicatie, thuisisolatie of eenzaamheid.

Heeft u persoonlijke vragen of een hulpbehoefte?

Neem dan in eerste instantie contact op met uw vaste hulpverlener. Ook zijn er diverse professionals en organisaties digitaal of telefonisch bereikbaar. De kosten hiervan variëren van kosteloos (kortdurend gesprek) tot een vast tarief bij een traject. Ook kunt u uw hulpvraag stellen bij het Sociaal Wijk Team in uw gemeente.

Hieronder een handig overzicht van telefonische hulpdiensten en chatmogelijkheden plus bereikbaarheid.

Rode Kruis:

Een hulplijn geopend voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten in verband met het coronavirus. Bel tussen 9.00-21.00 met 070-4455888.

Corona Loket:

Voor mensen die angstig, gestrest of somber zijn van vanwege het coronavirus. Bel tussen 8.30-17.00 met 020-2444888.

De Luisterlijn:

Voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor en een goed gesprek. Bel 24 uur met 0900-0767. Chat is ook mogelijk via de website.

113 Zelfmoord preventie:

Eerst hulp bij levenspijn, voor mensen die denken aan zelfdoding. Bel 24 uur met 0900-0113, chat is ook mogelijk via de website.

ADF Stichting:

Hulplijn voor mensen met angst, dwang en fobieklachten. Bel 0343-753009. Bel op werkdagen tussen 9.00-13.30. Chat is ook mogelijk via hun website.

Mind-korrelatie:

Voor mensen die hulp willen bij psychische en sociale problemen. Bel 0900-1450 op werkdagen tussen 9.00-18.00. Chat is ook mogelijk via de website.

Kindertelefoon:

Voor kinderen die vertrouwelijke gesprekken willen voeren en dit niet durven, willen, kunnen met anderen. Bel 0800-0432 tussen 11.00-21.00. Chat is ook mogelijk via de website.

Informatie & Advieslijn van de Nederlandse Vereniging voor Autisme:

Voor een luisterend oor of het delen van problemen is de Nederlandse Vereniging voor Autisme weer dagelijks te bereiken via advies@autisme.nl en telefonisch tussen 10.00 en 14.00 via tel. 030 – 22 99 800 (optie 3 in het keuzemenu).

Persoonlijke ondersteuning rondom autisme met videobellen – gratis:

Gratis kortdurende ondersteuning van 20 minuten voor ex-cliënten en ex-deelnemers die aanwezig waren bij een training, cursus of lezing van Ontdek Autisme. Aangezien deze mensen reeds voorkennis hebben, kunnen zij middels een kort contact weer verder. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@ontdekautisme.nl. Beschrijf:
hierbij je beschikbaarheid op de woensdag- of vrijdagochtend tussen 9.00 en 10.00 en een situatieschets, inclusief je vraag.

Advies, coaching en ondersteuning voor naasten, professionals en mensen met autisme – betaald:

Advies, coaching en kortdurende begeleiding aan professionals, naasten en mensen met autisme om weer balans te vinden bij autisme.
Vanuit Ontdek Autisme zijn we gespecialiseerd in het rust en overzicht creëren in het hoofd, reduceren van stress en angst. Hiernaast bieden we ondersteuning op het gebied van prikkelverwerking, de Balansmeter en het Autismekompas.
De prijs bedraagt €75,- per uur.
Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@ontdekautisme.nl met een korte situatieomschrijving en je vraag. Na een kort gratis kennismakingsgesprek kijken we samen of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Ontdek Autisme biedt tevredenheidsgarantie.

Persoonlijke ondersteuning voor meer rust via praktijk LichamelijkerWijs:

  • Rebalance betekent letterlijk ‘weer in evenwicht brengen’. Bij Rebalancing® gaat het om het evenwicht tussen je lichaam, je gevoelens en je gedachten. Tijdens een sessie bij Paula krijg je ondersteuning bij wat je lichamelijk ervaart te onderzoeken, te benoemen en te doorvoelen. Ze brengt je dichter bij jezelf en helpt je zo meer te ontspannen.
  • Een sessie verloopt normaal in de praktijk, inclusief lichaamsgerichte aanraking. Momenteel biedt ze begeleiding met behulp van beeldbellen, waarbij ze je dichter bij jezelf brengt door een focusgesprek en een vorm van zelfonderzoek, zodat je meer ontspannen jezelf kunt zijn.
  • Een sessie met beeldbellen vraagt om een investering van €60,-.
  • Indien je een aanvullende verzekering hebt, is er een (deel) vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar.
  • Ieder persoon is anders en als deze vorm van werken niet bij je past, wordt deze niet gefactureerd. Meer informatie via de website en via mail paula@lichamelijkerwijs.nl
  • Paula haar praktijk zit in Zwolle en biedt nu landelijke ondersteuning. Liever een praktijk in de buurt? Kijk dan op deze site.

Helpdesk autisme & werk

  • We hebben de Helpdesk autisme & werk voor ondernemers, leidinggevenden, collega’s en mensen met autisme opgezet via 06 47 37 47 73. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.30 voor vragen, tips en adviezen op het gebied van autisme en werk.
  • Bij geen gehoor kunt u een voicemailbericht inspreken en bellen wij u binnen een werkdag terug.

Ontdek ons verdere beleid:

  • Lees hier verder over onze Corona-garantie.
  • Lees hier de voorzorgsmaatregelen die we van jou verwachten en welke wij bieden.
Posted in: