Yara Awareness Day Disabilities

Yara Awareness Day Disabilities

Ontdek het onzichtbare autisme

3 december 2021 om 9.00 of om 14.00 ontdek je in een korte tijd meer over autisme.

Waarom?

Mensen met autisme hebben een andere manier van informatie- en prikkelverwerking. Zo hebben zij bijvoorbeeld vaker te met overprikkeling; een ‘overweldiging’ door bijvoorbeeld geluiden, geuren, licht, kleding, gedachten en emoties. Maar ook met onderprikkeling, waardoor informatie niet of onvoldoende doordringt in je bewustzijn.

Meestal is deze andere manier van informatie- en prikkelverwerking onzichtbaar. Voor de buitenwereld lijkt het allemaal wel mee te vallen. Terwijl de persoon zelf intern heel hard bezig is om alles te verwerken.

Om het beste uit deze werknemers te halen hebben zij vaak net iets anders nodig dan andere werknemers. Soms volstaat iets kleins. Maar soms is een flinke aanpassing nodig om goed te kunnen functioneren. Wat iemand specifiek nodig heeft om talenten te benutten is keer op keer anders, want geen persoon met autisme is hetzelfde.

Aan de hand van korte presentaties op 3 december geven we meer inzicht, informatie en oefeningen zodat de wederzijdse kwaliteiten en talenten beter tot hun recht komen. Aan de hand van de extra e-learning ontdek je aanvullende kennis en praktische handvatten.

Ontdek realistische mogelijkheden, onzichtbare ondersteuningsbehoeften en hoe je beter samenwerkt. 

We zullen deze pagina na de presentatie aanvullen met sheets, modellen en antwoorden op de gestelde vragen. Onder onze foto zetten we het blog voort met aanvullende informatie.

Groet Jasper & Jasper,  ontdek wie wie is via deze pagina.

 

25/11/21

Aandacht voor onzichtbare problemen

https://youtu.be/Bor9xVnbIz8

Dit filmpje toont ons een spiegel over hoe ‘raar’ het zou zijn als we geen rekening houden met zichtbare problemen. Bijna iedereen die dit filmpje ziet vind de reacties van de omstanders dan ook vervreemdend.
Wij zien het als onze uitdaging om meer begrip te creëren voor onzichtbare problemen, zodat het in de toekomst net zo bijzonder wordt gevonden als we geen rekening houden met een onzichtbare beperking. Want wat de buitenwereld niet ziet, hoeft nog niet te betekenen dat het niet bestaat.

Sheets van 3 december

Via deze link delen we de sheets die we op 3 december hebben getoond.
Opmerking: De sheets hebben we voorzien van extra informatie, om. het makkelijker na te kunnen lezen.

Gesprekshulp ‘autisme op de werkvloer’

Via deze link ontdek je de gesprekshulp voor op het werk.

Vragen en opmerkingen

Indien je nu al vragen of opmerkingen hebt, horen we ze graag via het bijgaande formulier.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Posted in: