Groeimindset

De groeimindset is een ontwikkelingsgerichte manier van denken, waarbij je je ervaringen gebruikt om je te ontwikkelen en de doelen die bij je passen te bereiken. De psychologe Carol Dweck heeft onderzoek gedaan naar deze groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar succes zelfs in de weg kan staan. Lees er meer over in haar boek; Mindset – de weg naar een succesvol leven.
Zie in dit filmpje Ali B als ambassadeur van de groeimindset bij The Voice Kids.

Ali B. toont zich een ware ontwikkelingsgerichte coach, door te accepteren dat het nu even niet ging en door dit jongetje te blijven inspireren om zich in te blijven zetten voor wat hij belangrijk vind en graag wilt!

“Je mag huilen, dat is goed. Ik hoop dat je niet teveel waarde hecht aan dit moment. Dat hoop ik echt. Als je echt heel graag wilt? Als je echt heel graag wilt? Dan ga je dit moment gebruiken om nog beter te worden. Wat kan er beter? Dat is ervaring opdoen.Ik ben zo blij dat al die keren dat ik heb verloren, want dat bepaalt hoe je de rest van je leven gaat maken. Geef je op, of ga je door? Leer je ervan, wordt je beter!? En later zul je dankbaar zijn voor dit moment. Je gaat dit gebruiken om beter te worden!”

 

Posted in: