Begeleiding van mensen met autisme

 • Begeleiding van jongvolwassenen met autisme

  Ontdek Autisme biedt gespecialiseerde begeleiding aan jongvolwassenen met autisme. Dit doen we bij je thuis, in een groep of in onze praktijk in Zwolle. Twee keer per jaar organiseren we bovendien een begeleide reis voor jongvolwassenen met autisme.

  Begeleiding bij dagstructuur en vaardigheden

  Doel van begeleiding is om je op weg te helpen naar meer zelfstandigheid. We oefenen daarom bijvoorbeeld met het aanbrengen van (dag)structuur of bieden hulp bij het creëren van randvoorwaarden. Dit kan zijn op het gebied van wonen, onderwijs of werk, maar ook bij het voorbereiden van gesprekken met instanties of het nemen van besluiten. Ook ondersteunen we bij het aanleren van vaardigheden, zoals het zelf doen van administratie of gebruik maken van openbaar vervoer.

  Begeleiding om op eigen benen te staan

  Bij voorkeur werken we in een begeleidingstraject naar een doel toe. Zo begeleiden we regelmatig jongvolwassenen die op eigen benen willen komen te staan. Als je je zelfredzaamheid wilt vergroten, ondersteunt Jasper Kok-Roosjen je daarbij. Hij geeft jouw de eindregie en samen werken jullie aan datgene wat jij belangrijk vindt.

  Levensloopbegeleiding voor mensen met autisme

  Sta je voor een verandering in je leven? Ga je naar een andere school, of ben je klaar met school? Wil je verhuizen of ben je op zoek naar een andere baan? Als je autisme hebt, zijn dit vaak grote veranderingen met veel impact. Jasper Kok-Roosjen kan je tijdens zo’n fase begeleiden en ondersteunen.

  Begeleid op vakantie

  Ontdek Autisme organiseert jaarlijks een wintersportvakantie en een zomervakantie voor jongvolwassenen met autisme. De groep bestaat uit maximaal tien deelnemers en twee begeleiders. Voorafgaand aan de reis bespreken we welke ondersteuning je wilt en wat je hulpvraag is.

  Praktische zaken rondom begeleiding door Ontdek Autisme

  De meeste begeleidingstrajecten die Ontdek Autisme uitvoert, worden aangevraagd vanuit PGB of ZIN. Elk traject start met een kennismakings- en intakegesprek, om te kijken of er een klik is. Daarna maken we – onder jouw regie – een begeleidingsplan. Samen werken we toe naar de gewenste doelen.

  Op dit moment hebben we geen mogelijkheden om nieuwe cliënten te begeleiden. Vanaf september 2017 is aanmelden voor begeleiding weer mogelijk.

  Coaching van mensen met autisme    Meer over het Sensory Profile

 • Jasper heeft de structuur en het overzicht geboden dat wij niet konden bieden. Hylke is nu derdejaars student technische informatica en gaat proberen om in Enschede biomechanica te studeren! Een kind met ASS!

  Anneke Spijker