Totaaloverzicht trainingen, lezingen en workshops


 • Totaaloverzicht trainingen, lezingen en workshops
  Inzicht in en begrip voor autisme

  Ontdek Autisme biedt trainingen, workshops en lezingen aan particulieren en individuele professionals. Hieronder staan in het eerste deel de opties voor onze mogelijkheden betreffende de open-inschrijving, inclusief data, locaties en inschrijfmogelijkheid.

  Voor de zorg, het onderwijs, het verenigingsleven en diverse profit en non-profit organisaties bieden wij volledig op maat incompany trainingen. I
  Klik op deze link als je direct een passend voorstel wilt voor een  incompany-aanvraag.

  Opties open-inschrijving.

  Lezingen autisme en prikkelverwerking:

  Lezingen autisme en prikkelverwerking:

  Wil je je inzicht in autisme vergroten? Volg een van onze lezingen rondom autisme. In het kader van de Autismweek 2020 bieden we drie open inschrijving lezingen.

  Ontdek hier meer details over de de lezing voor het onderwijs in Zwolle op 26 maart >

  Ontdek hier meer details over de de lezing rondom persoonlijke relaties >

  Ontdek hier binnenkort meer details over de de lezing autisme & werk in De Bilt, voor werkgevers en werk-beleidsadviseurs in De Bilt op 8 april  >

  Autisme Belevingscircuit:

  Autisme Belevingcircuit

  Wil je je inzicht in autisme vergroten? Volg het Autisme Belevingscircuit bij Ontdek Autisme. In één dagdeel ervaar je wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet, en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen en leidt tot autismevriendelijke tips.

  Het Autisme Belevingscircuit is geschikt voor professionals uit de zorg en onderwijs, het bedrijfsleven, wijkteams, bestuursleden, verenigingen en ouderinitiatieven en naasten. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer. Voorafgaand krijg je je persoonlijke toegang tot onze voorbereidende E-learning.

  Ontdek hier meer details over het Belevingscircuit >

  Basistraining:

  Basistraining

  Wil je je inzicht in autisme werkelijk verdiepen? Volg de Basistraining bij Ontdek Autisme. In één dag ervaar je de impact van autisme, via het Autisme Belevingscircuit en de Belevingswandeling.  Aansluitend ga je aan het werk met het Autismekompas. Zo ontdek je nieuwe mogelijkheden die leiden tot balans. De basistraining is geschikt voor zowel professionals, mensen met autisme als naasten. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer. Voorafgaand krijg je je persoonlijke toegang tot onze aansluitende E-learning.

  Marita Overweg – Zorgverlener

  De 3 trainers Jasper, Marian en Marc deelden met ongeëvenaarde passie hun inzichten, kennis en ervaring met ons: 3 mensen uit het onderwijs, drie ouders en 3 begeleiders: het was een top dag: fijn, gezellig, licht, op maat! en vooral op hoog nivo: verrijkend via de beleving #aanrader!

  Marlou HeskesCoördinator – HBO Fontys

  De basistraining heb ik ervaren als een zeer waardevolle training, zowel als professional en zeker ook als ouder. De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten). De autismewandeling is een ervaring die zeer veel indruk op mij gemaakt heeft en die ik iedereen die met autisme te maken heeft heel warm kan aanbevelen.

  Ontdek hier meer details over de Basistraining >

  Wil je je liever direct aanmelden? Dat kan in de webshop hieronder.
  Kun je een factuur declareren bij je werkgever, dan kun je via deze link een factuur aanvragen.


  Prikkelverwerking:

  Prikkelverwerking

  Prikkelverwerking vormt je tot wie je bent en hoe je doet. Ontdek hoe je grip krijgt op de levenskwaliteit van de persoon met autisme (en jezelf).

  Tijdens deze training verdiep je je kennis in prikkelverwerking, krijg je antwoorden en praktische tips. De training is interactief, je gaat luisteren, zelf ervaren, oefenen, reflecteren en ontdekken.  Er is bovendien voldoende ruimte om vragen te stellen.

  Ontdek hier meer details over de tweedaagse training Prikkelverwerking>

  Wil je je liever direct aanmelden? Dat kan in de webshop hieronder.
  Kun je een factuur declareren bij je werkgever, dan kun je via deze link een factuur aanvragen.


  Autismekompas

  Autismekompas

  Autisme kan in allerlei gewone, dagelijkse situaties leiden tot misverstanden en onbegrepen gedrag. Reageren op het gedrag heeft niet altijd invloed op de oorzaak, dus dat zal doorgaans niet leiden tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Met het Autismekompas krijg je een hulpmiddel om gedrag en gevoelens in een context te plaatsen en om te begrijpen wat je in die situaties kunt doen. Het Autismekompas leidt hierom geregeld tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen, zodat iemand weer verder kan met zijn/haar ontwikkeling.

  Ontdek hier meer details over het Auitsmekompas

  Wij hebben momenteel geen nieuwe data met open-inschrijving staan, deze volgen binnenkort. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan brengen we je als eerste op de hoogte bij nieuwe data.

  “De rijkheid aan informatie, de diepgang en de didactisch goed doordachte opzet maken dat je in één dag onvoorstelbaar veel leert (zelfs als je dacht al best wel wat te weten).” Bekijk meer reviews op watvindik.nl

  Ontdek SAMEN Autisme-dag:

  Ontdek SAMEN Autisme-dag

  Wil je je inzicht in autisme vergroten? Heb je zelf autisme, of heb je indirect, of als professional te maken met mensen met autisme? Vind je het fijn om samen te zijn, ervaringen te delen en te overleggen? Denk jij ook dat er geen pasklare oplossingen zijn, omdat ieder persoon anders en uniek is met ieder zijn, of haar eigen achtergrond, gedachten en unieke wensen? Ben jij ook op zoek naar verhalen die inspireren tot mogelijkheden en ontwikkelingen? Dan lijkt het erop dat je interesses aansluiten bij onze tweejaarlijkse Ontdek SAMEN Autisme-dag. De laatste editie was op zaterdag 6 april 2019. Het programma hiervan staat op deze pagina.

  We wensen mensen mét en zonder autisme verbinden, kennis delen en ontwikkelingsmogelijkheden verkennen rondom autisme. Heb je autisme, ben je geïnteresseerd als een naaste of professional? Voel je welkom bij onze volgende SAMEN-dag, die we op zaterdag 3 april 2021 opnieuw organiseren als afsluiting van de autisme-week. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan brengen we je als eerste op de hoogte voor onze nieuwe programma.

  E-Learning

  E-learning

  Onze cursisten ontvangen vooraf toegang tot de bijbehorende E-learning. Zo kunnen we meteen efficiënt en verdiepend aan de slag tijdens de live training. De E-learning zijn tot heden enkel te volgen via een van onze presentaties.

  Op deze pagina staat het overzicht van onze E-learning, inclusief de (voor)aanmelding van Grip op Balans.

  Engelstalige mogelijkheden 

  English presentations

  Our training courses are also possible in the English language.

  On this page you will find the description of our English presentations.

   

   

   

  Overzicht van onze doelgroepen: 

  Mensen met autisme en naasten

  Mensen met autisme en naasten

  Bij iedere presentatie, die wij bieden zijn mensen met autisme en naasten welkom. Wij inzicht in autisme, handvatten voor een optimale communicatie en tips over hoe aan te sluiten bij mensen met een kwetsbaarheid. Neem een kijkje bij de bovenstaande trainingen en meld je aan. Heb je vragen of opmerkingen, dan zijn wij per mail bereikbaar, via info@ontdekautisme.nl. We kunnen indien je wilt dan ook per mail een telefonische afspraak maken voor het bespreken van nuances.

  Groet, Jasper Kok-Roosjen
  info@ontdekautisme.nl

   

  Overheid en dienstverlening

  Overheid en dienstverlening

  Autisme komt veel voor in onze samenleving. Als beleidsmaker, ondersteuner of dienstverlener kom je dan ook regelmatig mensen tegen met gedragstrekken, waarbij je aan autisme zou kunnen denken. Mensen met autisme hebben een andere informatie- en prikkelverwerking, waardoor er kans is op een kloof tussen hen en de samenleving. Hoe zorg je ervoor dat je ook met hen in contact blijft, en dat ze mee kunnen blijven doen in onze samenleving?

  Wij bieden inzicht in autisme, handvatten voor een optimale communicatie en tips over hoe aan te sluiten bij mensen met een kwetsbaarheid.

  Ontdek hier onze mogelijkheden voor de overheid en dienstverlening

  Recensie n.a.v. korte workshop over autisme voor de Autoriteit Consument & Markt

  Recensie n.a.v. onze workshop ‘aansluiten bij mensen met autisme’ tijdens het Landelijke politie autisme congres

   

  Werkomgeving:

  Werkomgeving

  Heb je als professional te maken met mensen met autisme? Ben jij een collega, bestuurder, manager, directeur , job-coach, arbeidsdeskundige of naaste, die behoefte heeft aan meer inzicht in autisme? Denk je dat het contact tussen jou en degene met autisme beter zou kunnen?

  Wij bieden in inzicht in autisme en tips en handvatten, die leiden tot een effectieve samenwerking. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer.

  Ontdek hier onze mogelijkheden op het gebied van autisme op de werkvloer

   

  Recensie n.a.v. training voor het Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid – Ergatis

  Onderwijs:

  Onderwijs

  Autisme komt veel voor. In veel klassen zitten één of meer leerlingen met, al dan niet gediagnosticeerde, autisme. Zij zijn een goede graadmeter voor hoe passend het onderwijs is. Juist bij deze leerlingen werkt standaard aanpak bijna nooit en is maatwerk cruciaal. Voor leerlingen met autisme kan dat maatwerk het verschil uitmaken tussen een succesvolle schoolloopbaan, ver onder niveau functioneren en zelfs uitvallen. Bij maatwerk valt dus veel winst te behalen, maar hoe biedt je maatwerk en waar moet je rekening mee houden?

  Wij bieden diverse workshops, inspiratie-sessies en trainingen die ondersteunen om aan te sluiten op leerlingen met autisme

  Ontdek hier onze mogelijkheden op het gebied van autisme in het onderwijs

  Anna de Munck – via watvindik.nl

  Vanuit onze praktijkschool mocht ik een studiedag over autisme organiseren. Ik heb Jasper benaderd en Jasper heeft goed meegedacht over welke vorm van het aanbieden van de informatie het beste bij onze school en het team zou passen. De theorie was passend en werd bekrachtigd door de twee ervaringsdeskundigen. Een ieder hing aan de lippen van de ervaringsdeskundigen. Het was erg interessant om te luisteren naar twee mannen met autisme en van hen te horen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij de eigen schoolperiode hebben ervaren. En door de inzet van twee ervaringsdeskundigen werd mooi benadrukt dat ieder mens met autisme tegen andere dingen aanloopt. Het belevingscircuit liet ons ervaren hoe het voelt als je vastloopt; je wil wel maar het lukt gewoon niet. Deze studiedag hebben wij als team als erg waardevol ervaren!

   

  Zorgverlening:

  Zorgverlening

  Heb je als zorgprofessional, wijkteam-medewerker, of mantelzorger  te maken met mensen met autisme? Zou je je inlevingsvermogen, inzicht en vaardigheden willen optimaliseren?

  Vanuit Ontdek Autisme bieden wij zowel incompany als open-inschrijving trainingen.  We vergroten je inzicht en verdiepen je kennis op het gebied van autisme. Sluit je aan als individuele professional, of vraag via deze link om een incompany training voor het gehele team.

  Ontdek hier onze mogelijkheden op het gebied van autisme en de zorgverlening

  M. Aardema- Hoofd Talant (instelling voor de Verstandelijke Gehandicaptenzorg & Langdurige zorg (WLZ)

  “Hier en daar heb ik gevraagd wat men vond van jullie training. De reacties zijn uiterst positief. Ook de ervarings deskundigen hebben grote indruk op de begeleiders gemaakt. Hele goede en praktische voorbeelden. Het maakt begeleiders heel bewust weer hoe om te gaan met autisme en dat iedere vorm van autisme ook anders is. Zeer zeer waardevol!”