6 students

Informatie over de e-learning:

Basiskennis

Welkom bij de e-learning met basiskennis over autisme

Deze e-learning is de theoretische basis voor onze verdiepende ‘Basistraining autisme’.

Wat ga je in deze online training lezen, beluisteren, leren en ervaren

We geloven dat we beter in staat zijn om ons aan adviezen en plannen te houden naarmate we ze beter begrijpen. Hierom delen we via de Basistraining veel kennis, tips en oefeningen die invloed kunnen hebben op de balans, het levensplezier en ontwikkelingsmogelijkheden voor een persoon met autisme.

Toegang tot de e-learning

Je kunt deze e-learning op je eigen moment volgen, tussentijds onderbreken, de lessen terugkijken en tot een maand na de presentatie inkijken.

Deze e-learning heeft twee lagen:

 1. Eerste laag met basiskennis:
  De eerste laag geeft essentiële basisinformatie die je nodig hebt voor de presentatie. Deze informatie is gemaakt op MBO niveau. Iedere deelnemer neemt deze informatie door voorafgaand aan de live-presentatie.
  Wij adviseren om eerst de gehele e-learning te volgen, om hierna nog eens met alle rust de verdieping door te nemen.
 2. Tweede laag met verdieping:
  De tweede laag bevindt zich onder de eerste laag en open je door te klikken op de button onder de basisinformatie. De buttons hebben verschillende titels, zoals  -verdieping – voorbeelden – bron -etc. De informatie die tevoorschijn komt bevatten verdere onderbouwing, uitzonderingen, kritische noten, aanvullende informatie, koppelingen naar andere informatie, reflecties, aanvullende voorbeelden en (wetenschappelijke) bronnen.
  Deze informatie is een gratis bonus; een mix van informatie op MBO, HBO en universitair niveau, vormt geen onderdeel van de accreditatie en het certificaat.

Wie zijn wij?

Ontdek Autisme is een trainingsbureau, dat streeft naar meer begrip voor elkaar. De organisatie is opgericht door Jasper Kok-Roosjen, autismecoach, trainer en schrijver van deze online training. Jasper werkt intensief samen met ervaringsdeskundige (trainers). Samen met ervaringsdeskundige en autisme-expert Marian Bruijnzeels bracht hij de informatie uit deze en andere trainingen bij elkaar. Leer ons en onze collega’s kennen via deze link.

Onze visie:

Wij zijn ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Daarom verwijzen wij graag naar de ijsberg als metafoor; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er onzichtbaar een veel groter stuk. Ieder persoon is anders en heeft zijn/haar eigen unieke onzichtbare prikkel- en informatieverwerking, wensen, kwetsbaarheden en talenten. We helpen je graag om met een open en nieuwsgierige blik te kijken, zodat je met maatwerk kunt aansluiten.

Onze missie:

Met Ontdek Autisme willen we de kloof tussen mensen met en zonder autisme overbruggen. In onze werkwijze geven we ruimte voor de unieke kwaliteiten van elk individu.
Ons aanbod rust op drie pijlers. Met Ontdek Autisme willen wij:

 • De kennis over autisme verbreden en verdiepen
 • Werken aan een respectvolle grondhouding en gelijkwaardige communicatie
 • Vaardigheden aanleren om op maat balans te vinden

Doe je mee?

Voorleesfunctie:

Met een paar handelingen kun je een voorleesfunctie toevoegen aan je Google Chrome-browser. Klik hier voor een goede uitleg of klik hier de extensie ReadAloud te downloaden. Deze extensie leest de tekst op de webpagina met een computerstem voor.

YouTube – Nederlandse vertaling:

We gebruiken regelmatig YouTube filmpjes ter ondersteuning van de uitleg. Vaak is deze ook in de Nederlandse vertaling mogelijk, als dit bij jou nog niet automatisch ingesteld is, kun je dit zelf instellen met behulp van deze uitleg.

Bronnen en dankwoord:

In deze reader vind je ontwikkelde hulpmiddelen, modellen en teksten van de projectgroep Vanuit Autisme Bekeken (VAB), opgezet door het ministerie van VWS en OCW. We zijn hen dankbaar voor de toestemming om hun materiaal te mogen delen. Bij letterlijke overname van teksten vind je de bron onderaan de pagina vermeld.
Hiernaast gaat onze dank uit aan naar alle genoemde bronnen, collega’s, vrijwilligers, die ons dagelijks inspiratie, inzicht en feedback geven.
Tot slot willen we de cursisten bedanken die ons voorzien hebben van feedback en ons geholpen hebben met tips en vragen. Als jij ook een tip ter verbetering hebt, lezen we deze graag. Op iedere pagina kun je je op- en aanmerkingen melden, via een speciale link onderaan de pagina. Zo werken we samen werken aan meer begrip voor elkaar!

Copyright & auteursrecht:

Deze e-learning is met zorg, aandacht en nuance voor jou als deelnemer gemaakt. We zijn trots op het resultaat. Om de vele gemaakte uren en hoge ontwikkelingskosten van de e-learning terug te kunnen verdienen zijn we zuinig op de inhoud, onze stijl van schrijven en creatieve invalshoeken.  De e-learning is hierom enkel bedoeld voor deelnemers aan onze ‘live’ of ‘online’ presentatie. Het is niet toegestaan om de toegangscode te delen met anderen. Houd er hiernaast rekening mee dat onze zelf geschreven teksten en afbeeldingen auteursrecht en copyright hebben!
Onze afbeeldingen mogen enkel in zijn origineel gedeeld zonder bewerkingen met bronvermelding van ontdekautisme.nl

Hoe start je?

Deze training is opgedeeld uit drie delen. Klik op ‘ga verder’ onderaan deze pagina, of klik bovenaan deze pagina op het subkopje  ‘lessen’, zoals hieronder afgebeeld op de foto.

Wij wensen je veel inspiratie toe en een prettige wederzijdse aansluiting.

Groeten, mede namens de (ervaringsdeskundige) trainers,

Jasper Kok-Roosjen
Oprichter Ontdek Autisme, autismetrainer en coach
info@ontdekautisme.nl
06 47 37 47 73

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Klantenservice:

Heb je een vraag? We helpen je graag!
06 47 37 47 73
Werkdagen van 09:00 – 17:00

Wat krijg je bij deze e-learning?

 • Onbeperkt toegang tot:
 • 36 online te volgen lessen
 • 3 video’s

Kosten van deze e-learning

De kosten zijn een eenmalig bedrag
van € 1.

Bekijk de e-learning

Aanvullende trainingen

 • Autisme in het verkeer
 • Autisme in de werkomgeving
 • Autisme in het onderwijs
 • Autisme en een verstandelijke beperking
 • Balansmeter

Over ons

 • Wie zijn wij? Welke missie hebben wij?
 • Dankwoord
 • Onze visie
 • Voorleesfunctie

Docent:

Gratis

Geef een antwoord